Pages

satyroi

satyroi

Sunday, November 6, 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Αυτός θα είναι ο νέος πρωθυπουργός.Μετά απο πολυωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΓΑΠ-ΣΑΜΑΡΑ-ΠΑΠΟΥΛΙΑ,και με την σύμφωνη γνώμη των Μερκελ.Σαρκοζυ αποφασίστηκε ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που να μπορεί να ηγηθεί αυτού του τρελοκομείου.

Επικρατέστερος είναι ο Μr Bean διότι ευρίσκεται σε πλήρη γνώση του ελληνικού πολιτικού σκηνικού και της Ε.Ε., είναι ο εκφραστής της πολιτικής σοβαρότητας.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

Τα "ανεξαρτητα μπλογκ" και ο Δρουτσας.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα συνεχίζουν να τα έχουν βάλει κάποιοι-ακόμα και μπλογκς-με τον Δ.Δρούτσα.
Όντας μη πολιτικό πρόσωπο αναδομήθηκε και εξαφανίστηκε από το πολιτικό σκηνικό  όταν είπε το αυτονόητο για την μείωση των βουλευτικών προνομίων;
Ή μήπως τους χάλασε το ότι καταφέρθηκε απο τα Αυστριακά ΜΜΕ εναντίων της πολιτικής ελίτ και του  σάπιου ελληνικού κατεστημένου των ΜΜΕ;
Ειδικά  αυτά τα μπλογκς που θέλουν να κάνουν τα ανεξάρτητα ενώ όλοι ξέρουμε ότι από πίσω είναι διάφοροι δημοσιογράφοι ακόμα και μεγάλα ΜΜΕ,θα ήθελα να πάρουν θέση.
Από αυτά που είπε πάντως ο Δρουτσας εμένα δεν μου φάνηκαν παράξενα αλλά μάλλον η πικρή αλήθεια που την πιπιλίζουμε όλοι μας.


Πως τα κατάφεραν;Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση δεν σώζεται πια με τίποτα. Είτε φύγει ο ΓΑΠ είτε όχι,η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη.
Όποιος και αν έλθει το ΔΝΤ δεν φεύγει, πάλι θα χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας,οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα αυξηθούν αλλά μάλλον θα μειωθούν πάλι.
Την μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση δεν θα επεκταθώ παραπάνω. Όλοι μας ξέρουμε ότι σύσσωμη η μεταπολιτευτική σκηνή φέρει την ευθύνη για την κατάσταση μέχρι την εκλογή του ΓΑΠ.
Από εκεί και πέρα όμως είναι αποκλειστική ευθύνη του ΓΑΠ.
Μπορούσαμε να έχουμε ξεφύγει το ΔΝΤ και την τρόικα, μπορούσαμε να έχουμε ξεφύγει από την διεθνή διασυρμό της χώρας και από την οικονομική ταφόπλακα της χώρας.
Ο ΓΑΠ και η παρέα του (Αθανασάκης,Παπακωνσταντινου κ.α) κατάφεραν να στρέψουν εναντίον τους μέχρι και την ίδια την Ε.Ε.
Πως τα κατάφεραν έτσι, μόνο αυτοί το γνωρίζουν.

Το εκκρεμές.Το εκκρεμές θα λειτουργήσει και πάλι.Θα φύγει ο ΓΑΠ,θα έρθει ο Σαμαράς.
Δυστυχώς και ο Σαμαράς είναι μικρός για αυτές τις περιστάσεις και το απέδειξε περίτρανα αυτές τις ημέρες,η ΝΔ είναι ανέτοιμη να κυβερνήσει διότι δεν έχει καθαρίσει από τα λαμόγια της προηγούμενης κυβέρνησής της αλλά και λόγω των μετριότητας των στελεχών της.
Δηλαδή θα σταματήσουμε να βρίζουμε τον ΓΑΠ,και θα απευθύνουμε τα μπινελίκια μας στον Σαμαρά.
Γιατί μην έχετε αυταπάτες.Δεν θα αλλάξει τίποτα. Ίσα ίσα.
Το δημόσιο θα απολύσει,να θυμάστε το νούμερο που θα γράψω, από 110.000 έως 140.000 υπαλλήλους,θα συνεχιστούν οι μειώσεις μισθών και των συντάξεων,τα σκάνδαλα δεν θα καθαρίσουν,οι φατρίες του ΠΑΣΟΚ θα μαχαιρώνονται πιο πολύ λόγω της αναμενόμενης διαδοχής του ΓΑΠ,και η αριστερά θα συνεχίσει να είναι εγκλωβισμένη στις ιδεολογικές της διαφορές.

Η ΝΔ θα έρθει αναμφίβολα στην κυβέρνηση. Όχι γιατί το αξίζει αλλά απλά είναι ο αντίθετος πόλος του εκκρεμούς.

Οι πραγματικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό θα έρθουν με την συνέχιση της ιδίας καταστροφικής πολιτικής αλλά από την ΝΔ. Ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές μένει να το δούμε.

Και όλα αυτά θα γίνονται πάνω από το κακόμοιρο πτώμα της Ελλάδας.


Ιστορικές στιγμές.Όπως όλα δείχνουν το τελευταίο διάστημα ζούμε ιστορικές στιγμές. Όχι σημαντικές αλλά ιστορικές.

Πρωταγωνιστές, δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα και αποσβολωμένοι θεατές όλοι εμείς που η ιστορία θα μας ονομάσει ως "λαό".

Τι θα καταγράψει η ιστορία; Δυστυχώς την μικρότητα, εσωστρέφεια,. διαφθορά, και τα μικροκομματικά οφέλη που τα θέτουν άνωθεν του εθνικού συμφέροντος.

Ακόμα πιο σίγουρα θα καταγραφεί ως μια περίοδο μακράς πολιτικής και κοινωνικής παρακμής.

Προσωπικά,αν είχα την επιλογή, θα προτιμούσα να μην ζω αυτές τις ημέρες.


Σεισμος στις Η.Π.Α.Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου,στην κεντρική Οκλαχόμα.Το επίκεντρο του σεισμού σημειώθηκε σε μικρο εστιακό βάθος, μόλις 5 χλμ.Είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει σημειωθεί στην ιστορία της πολιτείας.
Σημειώθηκαν λίγες υλικές ζημιές.
Πάντως είναι αξιοπερίεργο ότι σημειωθηκε τόσο δυνατος σεισμος σε μια περιοχη των Η.Π.Α. που δεν φημιζεται για την ιδιαιτερη σεισμικη δραστηριοτητα.