Pages

satyroi

satyroi

Wednesday, September 19, 2012

ΣΥΡΙΖΑ προς Κεδίκογλου: είσαι αδιάβαστος ή προβοκάτορας

Σε έντονο ύφος απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Ο Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε εφημερίδα της Αργεντινής κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να καταστρέψει τη χώρα την ώρα που δίνει σκληρή μάχη για να παραμείνει στο ευρώ.
«Τελικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι αδιάβαστος ή προβοκάτορας;» ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παντρεμένος ο Ιησούς;

Ένας μέχρι σήμερα άγνωστος πάπυρος γραμμένος στα αρχαία κοπτικά που περιλαμβάνει τη φράση "ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου..." πυροδοτεί έντονες αντιπαραθέσεις στον χριστιανικό κόσμο για το αν ο Ιησούς ήταν ή όχι παντρεμένος. Η ύπαρξη του παπύρου, που χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα, έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας, αποκαλύφθηκε από την καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Κίνγκ από το Ντιβίνιτι Κόλετζ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη.
"Η χριστιανική παράδοση εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν ανύπαντρος , ακόμα και αν υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις που να υποστηρίζουν αυτήν την εκδοχή", επισήμανε η Κινγκ. "Αυτή η φράση δεν αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, αλλά μας λέει ότι το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια στο πλαίσιο των έντονων αντιπαραθέσεων για την σεξουαλικότητα και το γάμο, την εποχή εκείνη", τόνισε η καθηγήτρια.
Ο πάπυρος περιλαμβάνει έναν διάλογο στον οποίο ο Ιησούς αναφέρεται στη σύζυγό του Μαρία και σύμφωνα με την Κινγκ πρέπει να είναι μετάφραση στα κοπτικά ενός ευαγγελίου που γράφτηκε στα ελληνικά τον 2ο μ.Χ αιώνα. Παρά την επιμονή της Καθολικής Εκκλησίας ότι ο Ιησούς δεν είχε παντρευτεί ποτέ, το θέμα αυτό αποτελεί συχνό θέμα εντάσεων. Το 2003 ο συγγραφέας Νταν Μπράουν στο βιβλίο του "Ο Κώδικας Ντα Βίντσι" αναφέρει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, εξοργίζοντας τους Χριστιανούς.
Η Κάρεν Κινγκ επισήμανε πως το τμήμα παπύρου, η ύπαρξη του οποίου αποκαλύφθηκε στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Κοπτικών Σπουδών, είναι η πρώτη απόδειξη ότι ορισμένοι Χριστιανοί στα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος. Ο Ρότζερ Μπάγκναλ, διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πάπυρος, τον οποίο η Κινγκ ονομάζει "Το Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού", είναι αυθεντικός.
Όμως το κομμάτι του παπύρου με διαστάσεις 3,8 εκ. Χ 7,6 εκ. το οποίο είναι κίτρινο-καφέ και σε κακή κατάσταση, πρέπει να εξεταστεί από τους ειδικούς. Αυτό που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι η χημική σύσταση του μελανιού. Ο πάπυρος ανήκει σε ανώνυμο συλλέκτη, ο οποίος επικοινώνησε με την καθηγήτρια Κινγκ για να τον βοηθήσει να το μεταφράσει και να το αναλύσει. Ο ίδιος πιστεύει ότι ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ή ίσως στη Συρία.
Η αμερικανίδα επιστήμονας επισήμανε πως "η χριστιανική παράδοση προέβαλε μόνο εκείνες της φωνές που ισχυρίζονταν ότι ο Ιησούς δεν είχε παντρευτεί ποτέ. Το ευαγγέλιο αυτό δείχνει πως κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη".

Αναδημοσίευση από http://www.real.gr 

Ο Κίμωνας Κουλούρης συνεχίζει να προκαλεί.

Πρωταγωνιστής ο πρώην βουλευτής Κίμων Κουλούρης, ο οποίος για να αποφύγει την ουρά έφτασε στο σημείο να πάει στο ταμείο που εξυπηρετεί τα ΑΜΕΑ.
Έγινε όμως αντιληπτός από τους πολίτες που ανέμεναν καρτερικά να έρθει η σειρά τους, με αποτέλεσμα να γίνει ο κακός χαμός.
Ο πρώην βουλευτής αποδοκιμάστηκε με φράσεις όπως «τα ξεπουλήσατε όλα», αλλά ο ίδιος έδειχνε να μην χαμπαριάζει τίποτα.
O πρώην βουλευτής κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έβριζε χυδαία οποιονδήποτε με φράσεις του στυλ “παλιάνθρωποι”, ¨εσείς φταίτε για όλα”.
Η κατάσταση ξέφυγε όταν ο κόσμος του θύμιζε τη γνωστή ιστορία με την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και ο κ. Κουλούρης αντέδρασε βίαια και όπως λένε αυτοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό. σήκωσε το χέρι του για να χτυπήσει έναν ηλικιωμένο.
Επενέβησαν όμως οι ψυχραιμότεροι και υπεύθυνος ασφαλείας της ΔΕΗ.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο κ. Κουλούρης τα μάζεψε κακήν κακώς και έφυγε.

Επιτέλους αντέδρασε και κάποιος για τα καμώματα του ΓΑΠ.Γ. Μιχελάκης: Να παραδώσει την έδρα του ο Παπανδρέου

Για πρώτη φορά βουλευτής καλεί επισήμως τον Γιώργο Παπανδρέου να παραδώσει την βουλευτική του έδρα του. Είναι ο Γιάννης Μιχελάκης και το είπε με αφορμή τα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο ότι ο πρώην Πρωθυπουργό θα διδάσκει στο Χάρβαρντ. «Δεν είναι κλάμπ η Βουλή! Δεν είναι επισκεπτήριο. Γι' αυτό και ο κ. Παπανδρέου, από τη στιγμή που επέλεξε να δραπετεύσει στην Αμερική, οφείλει να παραδώσει τη Βουλευτική του έδρα!» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ.
Ο Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στην βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για την περικοπή των δημοσίων δαπανών υποστήριξε ότι με την στάση του ο Γιώργος Παπανδρέου προκαλεί και δείχνει πως δεν σέβεται τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Παράλληλα αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της Realnews που αποκάλυψε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα αμείβεται για την διδασκαλία του στο Χάρβαρντ με 20.000 δολάρια.
«Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Παπανδρέου μάλλον μπέρδεψε το "Επισκέπτης Καθηγητής" με το "Επισκέπτης Βουλευτής"! Και αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό. Οφείλω να παραδεχτώ πως, όταν - το Σεπτέμβριο του 2010 - ο κ. Παπανδρέου βραβεύθηκε στο Βερολίνο για την προσφορά του στην οικονομία, δεν μπορούσα να το καταλάβω. Ομολογώ ότι δύο χρόνια αργότερα κατάλαβα ότι ήταν πράγματι μπροστά από την εποχή του!!
Γιατί, θυσιάζοντας την Ελλάδα, κατάφερε να δείξει σε πολλές άλλες χώρες, το δρόμο που πάει στην καταστροφή. Λειτούργησε ως παράδειγμα προς αποφυγήν, διδάσκοντας όλους τους άλλους Πρωθυπουργούς του πλανήτη τι ακριβώς ΔΕΝ πρέπει να κάνουν!!
Και μία επισήμανση: Η αμοιβή των 20.000 δολαρίων για τη διδασκαλία του κ. Παπανδρέου στο Χάρβαρντ και 46.000 ευρώ, μέσω μεσιτικού γραφείου, για κάθε άλλη του ομιλία, κρίνεται ως εξαιρετικά χαμηλή, εάν αναλογιστούμε το πόσο ακριβά πληρώσαμε εμείς για να μάθουμε την οικονομική του στρατηγική!!» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.