Pages

satyroi

satyroi

Monday, February 13, 2012

Τυχαία τα γεγονότα?

Τυχαίο είναι ότι τα γεγονότα ξεκίνησαν ενώ ήταν έτοιμοι οι Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος να κάνουν δηλώσεις στον προαύλιο χώρο της βουλής?
Δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι αλλά παράξενο,ναι. Πάντως οι μολότοφ έπεφταν βροχή.
Τυχαία είναι και τα επεισόδια και οι εμπρησμοί? Σίγουρα όχι.
Σίγουρα,οι εμπρησμοί και τα επεισόδια είναι προϊόντα προβοκατόρων.Το ποιοι είναι αυτοί κάποια στιγμή ίσως μάθουμε και επίσημα.

Διαγραφές και στο ΛΑ.ΟΣ.

Ο Καρατζαφέρης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από την συγκυβέρνηση με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να "μαζέψει" τα ποσοστά του κόμματός του.Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να συμμαζέψει τίποτα αλλά θα ακούγεται τουλάχιστον παράξενο να τον ακούμε πάλι σε αντιμνμονιακό πνεύμα, από την στιγμή που ήταν συγκυβέρνηση με τον ΓΑΠ,Σαμαρά υπό την σκεπή του Παπαδήμου. Επίσης ναι μεν είπε όχι στο νέο μνημόνιο αλλά αποχώρησε από την βουλή το ΛΑ.ΟΣ, δηλαδή δεν ψήφισαν ξεκάθαρα το όχι.
Δεν ξέρω πόσοι θα είναι αυτοί που θα τσιμπήσουν,αν τσιμπήσουν, αλλά όπως όλοι μας ξέρουμε, όταν κάνεις πολλές τούμπες συνήθως πέφτεις και σπάς τα μούτρα σου.Και μετά κλαις.
Πάντως το κλου του κόμματος ήταν οι δυο υπουργοί, Άδωνις και Μ.Βορίδης.Και ψήφισαν εναντίων της κομματικής γραμμής,και διαγράφτηκαν.Το σύνδρομο της καρέκλας?δεν ξέρω.

Μια περίεργη σύμπτωση.

Δυο ειδήσεις οι οποίες περάσαν στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων της προηγούμενης εβδομάδας με πολλά ερωτηματικά.Η Τουρκία στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου προς την χώρα μας ενώ την Πέμπτη η Βουλγαρία σταμάτησε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της αυξημένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος λόγω κακοκαιρίας στην γειτονική χώρα.
Δεν ξέρω αν είναι τυχαία γεγονότα, άσχετα μεταξύ τους ή είναι προϊόντα πιέσεων προς την χώρα μας για την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, καθότι και οι δυο χώρες είναι φίλα προσκείμενες στην Γερμανία, ή αν φοβούνται μια χρεωκοπία μας και παίρνουν τα μέτρα τους έτσι ώστε να μπορέσουν να μειώσουν τις ζημιές τους.
Σίγουρα πάντως, είναι μια περίεργη σύμπτωση.

Η μεταπολίτευση δεν πέθανε εχτές.

Ωρύονται κάποιοι "αναλυτές" ότι εχτές το βράδυ πέθανε το μεταπολιτευτικό σκηνικό.Δεν πέθανε εχτές.Το σάπιο μεταπολιτευτικό σκηνικό πέθανε τον Οκτώβριο. Τώρα παρατηρούμε τα τελευταία του σκιρτήματα. Λίγα θα είναι ακόμα,αν και οδυνηρά, μέχρι το κύκνειο άσμα.
Θα ακολουθήσουν ζυμώσεις σε όλους τους χώρους, από την δεξιά μέχρι και την αριστερά μέχρι να αναδειχθούν οι νέες πολιτικές δυνάμεις.
  

Ο Σαμαράς και οι τσάμπα επαναστάτες.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ζητούσε από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το μνημόνιο 2 θεωρώντας αυτονόητη την κομματική γραμμή. Αναφέρθηκε στους τυχών βουλευτές που θα καταψήφιζαν το μνημόνιο νο2-κάτι σαν Ράμπο 1,2,3 κτλ- και "εκβίασε" με διαγραφή τους αναφέροντας σε αυτούς σαν τσάμπα επαναστάτες και μάγκες.
Και έγινε.Οι 21 βουλευτές καταψήφισαν και διαγράφησαν.Το να χάνεις το 25,3% της δύναμής σου εν μια νυκτί,στην κυριολεξία,με κάνει να αναρωτιέμαι ποιος είναι τελικά ο τσάμπα επαναστάτης και ο τσάμπα μάγκας?
Αυτός που άλλα έλεγε πριν 4 μήνες και άλλα μετά ή αυτός που τα ίδια πίστευε πριν 4 μήνες.τα ίδια και τώρα? Επίσης πηγές αναφέρονται σε ακόμα 9 βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι αναμένεται ότι θα αποχωρήσουν στις επόμενες ημέρες.
Προσωπικά βάζω στοίχημα ότι το επόμενο βήμα θα είναι η συμμετοχή του σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ.

Επιτέλους εκλογές?

Όπως όλα δείχνουν και με όσα υποστηρίζουν οι "κυβερνώντες" οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο.Αν δεν αλλάξουν γνώμη εν τω μεταξύ ή αν δεν πέσει άλλη γραμμή από την φράου Μέρκελ.Δεν το λέω εγώ.Το λέει ο Σαμαράς,το λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Καψής.
Τώρα ελπίζουμε να είναι αυτός ο Απρίλιος και όχι κάποιος άλλος. Υπομονή και θα δούμε.