Pages

satyroi

satyroi

Tuesday, December 6, 2011

Μήπως έχει δίκιο ο Πάγκαλος?

Επειδή κάποια στιγμή θα γίνουν εκλογές-άγνωστο το πότε-υπάρχει μεγάλη περίπτωση να ξαναδούμε τα δυο κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να πρωταγωνιστούν στα πράγματα,θα ξαναδούμε τα 153 ανδρείκελα του ΠΑΣΟΚ που ψήφιζαν κατόπιν εντολών και αδιαμαρτύρητα όλα αυτά τα αισχρά νομοσχέδια να ζητάνε τον ψήφο μας και να κάνουν και τους αντιμνημονιακούς ήρωες,να ξαναδούμε νέους να κρατάνε σημαιάκια και να φωνάζουν υπέρ των κομμάτων.
Θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ πλας με ασβέστιο και κάλιο και Ν.Δ. με καροτίνη.
Οι επαγγελματίες βαρόνοι της πολιτικής δύσκολα θα αφήσουν την καρέκλα τους και θα κάνουν τα πάντα για να τις κρατήσουν.Δεν τους διακρίνει το αίσθημα ευθύνης αλλά το περίσσιο θράσος.
Ως λαός τον τελευταίο άκαιρο έχουμε αποδείξει ότι μας διακατέχει η αμνησία.
Ήδη έχουν ξεκινήσει να δίνουν συμβουλές για την λύση της κρίσης όλοι αυτοί που την δημιούργησαν, από τον Σημιτη και τον Παπαντωνίου, μέχρι τον Παπακωνσταντίνου. Μόνο ο Καραμανλής δεν έχει μιλήσει γιατί είναι ακόμα μπουκωμένος με τα σουβλάκια.
Εαν λοιπόν συμβούν όλα τα παραπάνω τελικά ο Πάγκαλος θα έχει δίκιο,θα είμαστε απλά μαλ............Σκληρή κόντρα Σαμαρά-Καρατζαφέρη για τον τίτλο του Νουρέγιεφ.

Ο κος Καρατζαφέρης ενώ φαινόταν μέχρι πρότινος ότι ήταν ο μοναδικός και αδιαμφισβήτητος κωλοτούμπας κατά κάποιους, Νουρέγιεφ κατά άλλους, μετά τις 26 Οκτωμβριου έχει σοβαρότατο αντίπαλο με κίνδυνο μάλιστα να του κλέψει το τρόπαιο.
Ο Α. Σαμαράς, σοβαρά ενοχλημένος από τις απανωτές επιτυχίες του Καρατζαφέρη στις πολιτικές τούμπες, διεκδικεί επαξίως τον τίτλο του Νουρέγιεφ.
Έτσι λοιπόν ο κος Σαμαράς μετά τις συνεχόμενες απορρίψεις των δηλώσεών του,πχ δεν συμφωνεί με το μνημόνιο αλλά καλό είναι το μεσοπρόθεσμο, θέλουμε εκλογές αλλά καλή είναι και η συγκυβέρνηση,και διάφορα άλλα, συνεχίζει με τις ανατροπές του.
Με τις χτεσινές δηλώσεις του θα επαναδιαπραγματευτεί αφού συμφωνούν και οι ξένοι.......
Λες και οι ξένοι είναι μαλάκες......ουπς, λάθος.
Πάντως περιμένουμε  ανυπόμονα την επόμενη φιγούρα του κου Καρατζαφέρη.
Ο αγώνας για το έπαθλο,που λήγει στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, αναμένεται σκληρός.


Δυο σωστά πράγματα έκανε.

Ο Καραμανλής εν μέσω πίτσας και playstation δυο σωστά πράγματα έκανε.Το πρώτο ήταν το άνοιγμα με την Ρωσία και η χάραξη των αγωγών φ. αερίου.
Το δεύτερο ήταν το βέτο εναντίων των Σκοπίων στο Βουκουρέστι. Όλα τα υπόλοιπα τα έκανε χάλια.
Το ότι κάποιοι προσπαθούν να του επιρρίψουν τις ευθύνες για την χθεσινή απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου δεν είναι δική του ευθύνη.
Είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης ΓΑΠ,η οποία δεν έκανε σχεδόν τίποτα.
Αυτοί που υποστηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς οτι κακώς έθεσε το βέτο ο Καραμανλής είναι τουλάχιστον κακοήθης.
Αυτός τουλάχιστον είχε το σθένος και είπε Οχι. Κάποιοι άλλοι λένε μόνο ναι ΣΕ ΟΛΑ.

Το σύνδρομο της καρέκλας.

Δεν τίθεται αμφισβήτηση ότι ο ΓΑΠ τα έκανε σκατά, άλλη ηπιότερη έκφραση δεν μου έρχεται, μόνο χειρότερες.Το γνωρίζουμε όλοι μας. Θεωρώ όμως άδικο ότι το όσο ήταν πρωθυπουργός ΚΑΝΕΝΑΣ από την κοινοβουλευτική του ομάδα δεν είχε το ΘΑΡΡΟΣ να τον κατηγορήσει για οτιδήποτε, όλα ήταν ροζ και ωραία.
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε όλο και περισσοτέρους κοινοβουλευτικούς του ΠΑΣΟΚ- οι οποίοι εποφθαλμιούν την ηγεσία-οι οποίοι ήταν και είναι μέλη της κυβέρνησης να επιτιθονται βάναυσα στον ΓΑΠ.
Τελευταίοι ο κος Χρυσοχοϊδης και Πρωτόπαπας.Δεν αμφισβητώ ότι έχουν δίκιο σε όλες τις κατηγορίες που του απευθύνουν. Γιατί δεν μίλαγαν όμως πριν από εξι μήνες?Και τότε στις ίδιες θέσεις ήταν. Τουλάχιστον να ψιθύριζαν κάτι.ΤΙΠΟΤΑ. Απλά στήριζαν το κυβερνητικό έργο καθάρσεως όλων εμάς.
Συγγνώμη αλλά συμπεριφορά ηγετών δεν είναι. Μάλλον μικροπρέπεια αποδεικνύει, πολιτικό αμοραλισμό και το σύνδρομο της καρέκλας.Η ICAP PLc ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για να υποδεχθεί την δραχμή.Τι δεν μας λένε?

Το SFgate.com ανακοίνωσε στην ηλεκτρονική του έκδοση οτι η ICAP PLc,Iο μεγαλύτερος μεσάζων συναλλαγών μεταξύ τραπεζών, ολοκλήρωσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών της για μια πιθανή επιστροφή της ελληνικής δραχμής.
Η ICAP λειτουργεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα μεσιτείας, ή EBS,το οποίο είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα στο spot συναλλάγματος παγκοσμίως με έδρα το Λονδίνο.
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε όλο και περισσοτέρους οργανισμούς να προετοιμάζονται για την έξοδο μας από την ευροζώνη, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα που προδικάζουν την χρεωκοπία μας εντός του 2012.
Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω από ότι εμείς?

Ο Μόντι μάλλον τους δουλεύει τους Ιταλούς.

Μακάρι να πέφτω έξω αλλά έχω την εντύπωση ότι οι γείτονες μας οι Ιταλοί την πάτησαν άσχημα με τον κολλητό του δικού μας του Λουκά.
O Μόντι με μικρή κυβέρνηση 11 ατόμων, αποκλειστικά τεχνοκράτες και όχι πολιτικοί, αφού αράδιασε όλα τα σχετικά περί διάσωσης της Ιταλικής οικονομίας, αφού διαβεβαιώνει δεξιά και αριστερά ότι η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα και ότι δεν θα βρεθεί στην θέση που είναι η χώρα μας,και εν μέσω κροκοδείλιων δακρύων ανακοινώνει ακριβώς τα ίδια μέτρα που είχαν ανακοινωθεί στην χώρα μας πριν ενάμιση χρόνο.
Σαν να είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Ελπίζω να κάνω λάθος και ο Μόντι να μην αποδειχθεί ο ΓΑΠ των Ιταλών.
Το μπούγκα μπούγκα.των Ιταλών συνεχίζεται.

Ανακαλύφθηκε η νέα γη.

Η NASA ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ένας πλανήτης με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα της Γης. Ο Kepler -22b είναι ο πλανήτης που έχει τις περισσότερες πιθανότητες από οποιονδήποτε άλλο να διαθέτει ζωή.
Ο Kepler -22b είναι ένας πλανήτης με ακτίνα 2.4 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης. Βρίσκεται εντός της λεγόμενης «φιλόξενης ζώνης», δηλαδή της περιοχής όπου η απόσταση από το μητρικό άστρο είναι τέτοια που επιτρέπει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, παράγοντας που θεωρείται κρίσιμος για την ανάπτυξη και τη συντήρηση της ζωής. Ο Kepler -22b βρίσκεται σχεδόν στην ίδια απόσταση με το μητρικό του άστρο με εκείνη που έχει η Γη από τον Ήλιο. Ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από το μητρικό άστρο του σε περίπου 290 μέρες. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η θερμοκρασία του είναι ιδανική για την παρουσία ζωής αφού κυμαίνεται γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου. Προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για βραχώδη ή αέριο πλανήτη. Αν ο Kepler -22b είναι βραχώδης οι πιθανότητες για την ύπαρξη ζωής πολλαπλασιάζονται.
Ποιος στην χάρη μας. Δέκα ανθρώπους αν στείλουμε για μετοίκηση,τον καταστρέψαμε τον πλανήτη.