Pages

satyroi

satyroi

Monday, February 6, 2012

Νέος πρωθυπουργός στην Ρουμανία.

Στις 20:15 ανακοινώθηκε ο νέος πρωθυπουργός στην Ρουμανία.Ο ίδιος ο πρόεδρος της δημοκρατίας Τραιάν Μπασέσκου ανακοίνωσε τον νέο πρωθυπουργό ο οποίος είναι ο Μιχάι Ραζβάν Ουνγκουρεάνου.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργούς δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ.
 Η παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Μπόκ, είναι προϊόν κυβερνητικού ανασχηματισμού από τον ίδιο τον πρόεδρο Μπασέσκου.
Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπασέσκου, διάλεξε αυτή την χρονική στιγμή, όπου έχουν ηρεμήσει οι κοινωνικές αντιδράσεις. Ο νέος πρωθυπουργός.

πηγή. adevarul.ro

Tι σχέση έχει ο Εφραίμ με τον Ακη και τις Energa και Hellas Power?

Φαινομενικά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση. Τουλάχιστον προσωπικές σχέσεις από όσο μπορώ να γνωρίζω δεν υπάρχουν. Ούτε οι υποθέσεις τους συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο.
Έχουν όμως την ίδια ηθική βάση αλλά με διαφορετική αντιμετώπιση.Ο Εφραίμ στην φυλακή,ο Άκης για την γνωστή υπόθεση των υποβρυχίων έξω,οι κύριοι της Energa και Hellas Power,που φέσωσαν την ΔΕΗ με 200.000.000 περίπου ευρώ,σε χαλεπή μάλιστα περίοδο,δεν ασχολείται κανένας.
Τελικά σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί ο Εφραίμ είναι στην φυλακή.
Τρεις υποθέσεις, τρία μέτρα, τρία σταθμά.
Είπαμε ότι η Θέμιδα είναι τυφλή. Όλοι το ξέρουν.Στην Ελλάδα όμως είναι και λίγο κουφή λόγω ηχορύπανσης.

Το σύνδρομο του ΦΠΑ και της χρυσής αυγής.

Επειδή μας έχουν πρήξει με τις δημοσκοπήσεις εγώ τρία πράγματα καταλαβαίνω.
1ον. Κανένα από τα δυο κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. δεν ξεπερνάνε το ψυχολογικό όριο του ΦΠΑ..Και να μειώσουν τον ΦΠΑ, πάλι δεν βλέπω να τον πιάνουν.
2ον.Ο λαός είναι απηυδισμένος και αηδιασμένος από όλα αυτά που βιώνουν τα τελευταία δυο χρόνια. Αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις.Το ΚΚΕ στο 12,5%, δηλαδή ένα κόμμα που αντιπροσωπεύει το πιο αποτυχημένο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο όλων των εποχών, οπισθοδρομικό και καθόλου προοδευτικό όπως θέλουν οι ίδιου να υποστηρίζουν, αυξάνει την εκλογική του δύναμη. Επίσης η Χρυσή Αυγή, παίρνει το 3% και μπαίνει στην βουλή παραπλανώντας με έναν ψεύτικο εθνικισμό. Γιατί εθνική πολιτική, ναζιστικός χαιρετισμός παρέα με τον αγών μου του Αδόλφου,δεν πάνε καθόλου μαζί.Στην Γερμανία μπορεί,στην Ελλάδα όμως ποτέ.
3ον.Μας αρέσει να παραμυθιαζόμαστε. Υποστηρίζουμε Οικολόγους, λόγω ονόματος, που δεν έχουν καμία σχέση με την οικολογία και υποστηρίζουν τα Σκόπια να αποκτήσουν το όνομα Μακεδονία.Το αν η Θεσσαλονίκη ανήκει στα Σκόπια δεν το ξέρω, ρωτήστε τους.

300 όπως του Λεωνίδα?Μπααα,δεν νομίζω.

Ναι, κάνω πρόταση. Τρομάρα μου. Επειδή η βουλή αποτελείται από 300 μέλη και δημιουργούνται προσβλητικοί συνειρμοί για τους πραγματικούς 300 του Λεωνίδα,να μειωθούν στους 299 ή να αυξηθούν σε 301.
Τρομάρα τους.Που θέλουν και να συγκριθούν με τους 300 του Λεωνίδα.
Αν ο Λεωνίδας είχε τέτοιους 300, τώρα μάλλον θα μιλάγαμε περσικά. Αλλά επειδή την γλιτώσαμε τότε και μάλλον είναι αρκετοί οι συμπατριώτες μας που λυπούνται, ποτέ δεν είναι αργά. Τώρα έχουμε την ευκαιρία,με αυτούς τους 300.Το μόνο θέμα που πρέπει να διαπραγματευτούμε, είναι τι γλώσσα θα μιλάνε τα παιδιά μας. Τούρκικα, γερμανικά,τι ακριβώς? Είναι ένα θέμα που θέλει διαπραγμάτευση.

Μερικά συμπεράσματα από το θέατρο του παραλόγου....

Μερικές παρατηρήσεις από το θέατρο του τελευταίου σαββατοκύριακου.
1. Σχεδόν κανένας από τους λαλίστατους αναλυτές και δημοσιογράφους δεν ασχολείται με τον ΓΑΠ, παρά μόνο με τους Καρατζαφέρη και Σαμαρά.
2. Όταν πρόκειται για κάποια ατυχή έκβαση φταίει ο Παπαδήμος, όταν πρόκειται για κάποια επιτυχία, σχετικό είναι αυτό, τότε είναι αποκλειστική επιτυχία του Βενιζέλου και των υπόλοιπων υπουργών.
3.Οι κόκκινες γραμμές των Καρατζαφέρη, Σαμαρά, έγιναν ροζ πουά ή κρεμ. Αναλόγως τι χρώμα σας αρέσει. Μένει στην κρίση σας.
4. Παρουσιάζεται σαν νίκη η μείωση του 13ου και 14ου μισθού,με την πρόφαση ότι δεν κόπηκε λόγω της σθεναρής αντίστασης των αρχηγών.Την πήραμε την Πόλη.
5.Ο Σαμαράς δέχεται όλα τα μέτρα που δεν αποδεχόταν. Όχι,δεν μας παραξενεύει.Πάλι έσκισε την μύγα στα δυο με το σπαθί του....
6.Ο Καρατζαφέρης που δεν δεχόταν τελεσίγραφα και εκβιασμούς από την τρόικα και το Βερολίνο,τα συζητάει μια χαρά μαζί τους.Για να σωθεί το έθνος και η πατρίδα ρε γαμώτο...
7.Οι κολοτούμπες συνεχίζονται? Μάλλον ναι....
8. Τώρα πως του ήρθε του Καρατζαφέρη να ζητήσει κυβέρνηση τεχνοκρατών αλά Μόντι? Προπομπός εξελίξεων ή πολιτική ντρίμπλα? Αναμένουμε.
9. Πάλι μιλάνε για νέα μέτρα κατά των εργαζομένων, νέους φόρους αλλά μέτρα για ανάπτυξη και αποκρατικοποιήσεις τίποτα....
10. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο "λίγοι" είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
11.Και για να σπάσει ο δήθεν τσαμπουκάς,η τρόικα ζητάει συνάντηση με το πέρας των διαπραγματεύσεων με τους αρχηγούς που δεν ήθελαν κατ ιδίαν συνάντηση με την τρόικα. Στοίχημα ότι θα δεχτούν?
12. Όταν θα χρεωκοπησουμε,βλεπω να στηνουμε ενα μεγαλο πανηγυρι στο σύνταγμα....
Καλό σας βράδυ....

H τρόικα ζήτησε μείωση των εκπαιδευτικών και των στρατιωτικών?

Τις τελευταίες ημέρες είχε αναρτηθεί σε όλες τις εφημερίδες, αλλά στα ψιλά γράμματα, όχι στα κεφαλαία, ότι η τρόικα ζητάει την μείωση των εκπαιδευτικών και των στρατιωτικών.
Δηλαδή για να καταλάβω κι εγώ ο μπούφος, ήρθε ο Τόμσεν και η παρέα του,και ζήτησε συγκεκριμένα μείωση στον δημόσιο τομέα από τους συγκεκριμένους κλάδους? Δύσκολο να το πιστέψω, ότι κάθισαν και έκαναν τέτοια ανάλυση, ώστε να ζητήσουν συγκεκριμένα μειώσεις υπαλλήλων από αυτές τις δυο κατηγορίες υπαλλήλων.Αν είναι έτσι, τότε είμαστε μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία, γιατί συνήθως ζητάνε μείωση των δημοσίων υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Από που θα κόψει η κάθε κυβέρνηση δεν τους ενδιαφέρει.
Αλλά και έτσι να έγινε.δεν μας δείχνουν το έγγραφο που το ζητάνε? Γιατί αν δεν το έχουν τότε φοβάμαι ότι οι εκπαιδευτικοί και οι στρατιωτικοί είναι θύματα μιας νοσηρής φαντασίας, όπου προσπαθούν να φορτώσουν στην τρόικα, δικές τους αποφάσεις.Δεν μου αρεσουν αυτες
Αλλά και έτσι να είναι,που δύσκολα το πιστεύω,ποιοι είναι αυτοί οι πατριώτες που δέχονται να κοπεί ασυζητητί,η στήριξη κάθε έθνους, δηλαδή η εκπαίδευση και η άμυνα?

Το θέατρο του παραλόγου.

Για άλλη μια φορά είμαστε θεατές άνευ εισιτηρίου,σε μια θεατρική παράσταση παραλόγου. Συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας,"πολιτικών" αρχηγών, διορισμένου πρωθυπουργού και δεν το γράφω ειρωνικά,και με ένα ανελέητο βομβαρδισμό ειδήσεων και σχολίων από τους διαφόρους παρακείμενους και μη.
Δεν θα σχολιάσω τίποτα από όλα αυτά.Δεν είμαι ούτε σε θέση, ούτε και ο αρμόδιος.
Το μοναδικό που θα πω είναι ότι διαπιστώνω πως δυο χρόνια απραξίας μας έφεραν σε αυτό το σημείο.Δυο χρόνια που δεν κάναμε τίποτα από τα συμφωνημένα του πρώτου μνημονίου.
Δυο χαμένα χρόνια,που οι πολιτικάντηδες για να μην χάσουν τους έτσι κι αλλιώς χαμένους πολιτικούς στρατούς, προτίμησαν να μας υποβάλουν σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική αφαίμαξη δια μέσω φόρων και εισφορών.

Ποιον μήνα του 2012 θα βγούμε στις αγορές?

Πριν απο δυο χρονια, όταν μπαίναμε με το "δεξί" στο ΔΝΤ,οι κκ Παπακωνστανίινου και ΓΑΠ μας υποσχόντουσαν ότι το 2012 θα βγαίναμε πάλι στις αγορές για δανεισμό.Δυο χρόνια μετά.και μέρα με την ημέρα πλησιάζουμε όλο και περισσότερο πιο κοντά στην χρεωκοπία.
Και πάλι σκέφτομαι μήπως ήθελαν να μας πουν ότι θα βγούμε παντελώς από τις αγορές και χρησιμοποίησαν λάθος έκφραση?
Εκτός και αν θέλουν να μας κάνουν έκπληξη και δεν μας λένε τον μήνα που θα επιστρέψουμε στις αγορές.Στις λαϊκές αγορές όμως......

Αυτή είναι είδηση....

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μας ανάγκασε όλους να παρακολουθούμε στα δελτία ειδήσεων την σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.Την ώρα που όλα ήταν σε εξέλιξη από τις 20:00 έως τις 20:45, το δελτίο του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη, συγκέντρωσε ποσοστό 29,7%, και βρέθηκε 2,5 μονάδες μπροστά από το δελτίο του MEGA με την Όλγας Τρέμη που συγκέντρωσε το 27,2% των τηλεθεατών.
Η είδηση είναι ότι το 27,2% των τηλεθεατών παρακολουθούσαν το "αντικειμενικό" δελτίο ειδήσεων του ΜΕGΑ. Δηλαδή το 27,2% των τηλεθεατών προτιμούν ενσυνείδητα να παρακολουθούν ένα δελτίο ειδήσεων το οποίο είναι αποδεδειγμένα το πλέον ελεγχόμενο και συνδεδεμένο με την κυβερνητική γραμμή.
Η κρίση δική σας.

O Καραμανλής μίλησε....

Ο Καραμανλής ελάλησε. Επιτέλους....Δεν μίλησε όμως απευθείας, ούτε επισήμως.. Μίλησε μέσω τρίτων...... Δηλαδή κάποιοι,που τον επισκέπτονται στο γραφείο ή τρώνε μαζί του πότε πότε. Δηλαδή μπορεί και να τα επαληθεύσει μπορεί όμως και να τα διαψεύσει....
Και τι είπε?Μα τίποτε το καινούργιο. Απλώς πρότεινε την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. σε μια μελλοντική κυβέρνηση. Πιστός δηλαδή στην γραμμή που έχει ξεκινήσει και χαράσσεται από κάποιους τρίτους. Ίσως αυτή να είναι η μοναδική είδηση.
Κατά τα άλλα, γνωρίζαμε ότι ο ΓΑΠ ήξερε καλά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας που υπήρχαν πριν τις εκλογές, ότι μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο ή ότι δεν μετάνιωσε που παραιτήθηκε.
Τα λόγια είναι περιττά....

Προειδοποίηση για τσουνάμι.

Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν, 29 αγνοούνται και δεκάδες σπίτια κατέρρευσαν από σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, βορειοανατολικά του Ντουμαγκουέτε, στη νήσο Νέγκρος.
Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας της χώρας κάλεσε τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για πιθανό τσουνάμι ως επακόλουθο του σεισμού,