Pages

satyroi

satyroi

Thursday, August 23, 2012

Είδαν σε βίντεο να πυροβολούν την ελληνική σημαία και ξαφνικά οι συμπατριώτες μας σοκαρίστηκαν

Μετά τα χθεσινά γεγονότα με την ομάδα των Αλβανών που προχώρησαν σε πολυβολισμό και εν συνεχεία κάψιμο της ελληνικής σημαίας ξαφνικά παρατηρήσαμε μια εθνική αγανάκτηση. Ξαφνικά πολλοί συμπατριώτες μας ανακάλυψαν ότι αρκετοί Αλβανοί μας μισούν.
Τραγική αφέλεια ή βλακεία?Tι περίμεναν άραγε??
Είναι οι ίδιοι εκείνοι συμπατριώτες μας οι οποίοι πριν μερικά χρόνια και όχι πολύ μακρινά μας χλεύαζαν όταν μιλάγαμε για τον Αλβανικό αλυτρωτισμό γιατί δεν πίστευαν ότι υπήρχε,που γελάγανε όταν λέγαμε ότι ένοπλες ομάδες αντίστοιχες του UCK οργανώνονται με αντικειμενικό σκοπό την Τσαμουριά, είναι οι ίδιοι που την σημαία την θεωρούσαν ένα απλό χρωματισμένο πανί που όταν την έκαιγαν ημεδαποί ανεγκέφαλοι θεωρούσαν την πράξη σαν "πράξη νεανικής αντίδρασης" ή απλά αδιαφορούσαν, είναι οι ίδιοι που όταν φώναζες ότι στις ταραχές της δολοφονίας του άτυχου Γρηγορόπουλου υπήρχαν αρκετοί Αλβανοί που δρούσαν προβοκατόρικα και σου απαντούσαν ότι είναι απλώς "λαϊκή οργή" .Το πόσο μας "αγαπάνε" οι Αλβανοί μας το είχαν αποδείξει το 2006 όταν Αλβανοί μετανάστες σε διαδήλωση έκαιγαν την Ελληνική σημαία και εμείς τους κοιτούσαμε χωρίς να συλλαμβάνεται κανείς. Μάλλον με άνωθεν πολιτική εντολή προς την αστυνομία της εποχής.
Και ξαφνικά εχτές πολλοί συμπατριώτες μας "ανακάλυψαν την Αμερική".
Μεγάλη ευθύνη έχει για ακόμα μια φορά σύσσωμη η πολιτική ηγεσία η οποία απασχολημένη στην ψηφοθηρία και στην λαμογιά προτίμησε να έχει λαό με μυαλό λαπά παρά σκεπτόμενο,με χαρακτήρα ρηχό παρά υπεύθυνο,η οποία προτιμούσε να κολλάει ταμπέλες του στυλ φασίστα κτλ. παρά να λειτουργεί υπεύθυνα και αξιοκρατικά.
Την ίδια ευθύνη όμως έχουμε και ο λαός ο οποίος για να αποφύγει τα κατάλοιπα του παρελθόντος προτίμησε να κλείσει τα μάτια του στην αλήθεια και δέχτηκε να παραμυθιάζεται.
Ως λαός και ως κοινωνία βρισκόμαστε στα κατώτατα όρια αντίδρασης και αντίστασης. Είναι απορίας άξιο πως διατηρούμε ακόμα την ελευθερία μας σαν έθνος αλλά και σαν κρατική οντότητα.
Ελπίζω να ξυπνήσουμε πριν είναι πολύ αργά.

Τι μεγάλη απώλεια!Ο Πέτρος Ευθυμίου πάει Αμερική.

Μα τέτοια απώλεια δεν το πιστεύω.Μου έρχεται να πλαντάξω στο κλάμα.Φεύγει λέει ο κος Ευθυμίου για μεταπτυχιακό ενός έτους στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Χάρβαρντ. Άτιμη ξενιτιά που παίρνεις τα παιδιά σου-ποια παιδιά, τέλος πάντων?
Οι ειδήσεις-όσο αστείο και αν φαίνεται- είναι πολλές.
1η.Στα 62 του ο κος Ευθυμίου αποφασίζει να πάει για μεταπτυχιακό.Αν και κάπως μεγάλος για φοιτητική ζωή. Τώρα βεβαια που δεν τον χρειάζεται πλέον η πατρίδα αποφάσισε να φροντίσει την προσωπική του μόρφωση.Ποιος ξέρει? Μπορεί να ξαναγίνει υπουργός παιδίας και να κάνει ότι δεν έκανε όταν ήταν υπουργός.
2η. Είναι τυχαίο ότι ο κος Ευθυμίου θα πάει στο Χάρβαρντ, εκεί όπου έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει διαλέξεις ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου?Δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι μου λέει ότι θα είναι φανατικός ακροατής του.
3η.Πως από την επαναστατική αριστερά και τον έντονο αντιαμερικανισμό ο κος Ευθυμίου συμβιβάστηκε και πηγαίνει να ζήσει στην μητέρα του καπιταλισμού,στις  Η.Π.Α?
4η.Ο κος Ευθυμίου ήταν από τα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Α. Παπανδρέου.Στην κρισιμότερη ίσως στιγμή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ προτιμάει να αποχωρήσει?
5η. Κατά την περίοδο εξάρθρωσης της "17 Νοέμβρη" διάφορες ανεπιβεβαίωτες φήμες ήθελαν το όνομά του συνδεδεμένο με την γενικότερη τρομοκρατία στην χώρα μας.Για να τον δέχονται οι Αμερικανοί στο έδαφός τους σημαίνει ότι ήταν απλώς φήμες. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο.
6η.Τον οικονομικό παράγοντα της διαμονής και των διδάκτρων του δεν θα τον εξετάσουμε. Πάντως είναι ένα σοβαρό έξοδο.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα ακούσουμε το όνομα του κου Ευθυμίου και στο μέλλον.
Οπότε ας του ευχηθούμε καλές σπουδές.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια

Μάχη με τεράστιες φλόγες , ύψους 23 μέτρων, δίνουν για δεύτερη μέρα οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Τρεις πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περισσότεροι από 3000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η πυρκαγιά μαίνεται εκτός ελέγχου και απειλεί πόλεις και χωριά.


Τραγικό ατύχημα με αερόστατο στην Σλοβενία

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και 28 άλλα τραυματίστηκαν από πτώση αερόστατου, σήμερα το πρωί, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι τέσσερις σοροί βρέθηκαν σε πολύ άσχημη κατάσταση, καθιστώντας αδύνατη την αναγνώρισή τους.
Δύο αερόστατα βρίσκονταν στον αέρα, όταν έπιασε καταιγίδα. Οι χειριστές τους προσπάθησαν να τα προσγειώσουν, ωστόσο το ένα έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να συντριβεί, παρασύροντας στην μοιραία πτώση και τους 32 επιβάτες του.


Διάρρηξη στο σπίτι του Αρχηγού της Πυροσβεστικής

Κάτι το πραγματικά περίεργο συμβαίνει με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο. Μετά από τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί κατά το παρελθόν στα αυτοκίνητα της οικογενείας του, τώρα σημειώθηκε και διάρρηξη στην οικία του.
Το ευτυχές γεγονός είναι ότι στο σπίτι του,στον Άγιο Δημήτριο Αττικής δεν βρισκόταν κανένα από τα μέλη της οικογένειας του αλλά ούτε και ο ίδιος καθώς συντονίζει από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.
Μόνο τυχαία δεν μοιάζουν τα γεγονότα. Μήπως είναι όμως ώρα να ερευνηθεί η όλη υπόθεση εις βάθος και ο ίδιος να δώσει κάποιες εξηγήσεις στην αστυνομία?