Pages

satyroi

satyroi

Tuesday, April 3, 2012

Οι μισθοί κόβονται αλλά λεφτά για τα κόμματα υπάρχουν. Τόση κοροϊδία.

Όταν πρόκειται για την τσέπη τους τα πολιτικά κόμματα συνεννοούνται μια χαρά, διακρίνεται μια ομόνοια και μια ομοψυχία, παύουν να υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές. Γίνονται όλοι μια μεγάλη αγκαλιά,η αριστερά αγκαλιάζει την δεξιά και τούμπαλιν,δεν υπάρχει κρίση.Για τέτοια ομόνοια μιλάμε.Και εννοείται ότι δεν διαμαρτύρεται κανένας, ούτε καν η αριστερά που διαφωνεί για να διαφωνεί.
Και επειδή η ρύθμιση για τα οικονομικά των κομμάτων δεν πέρασε την προηγούμενη φορά,την πέρασαν εχθές το βράδυ.Αργά το βράδυ της Δευτέρας με τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση» αποδεσμεύονται τα ποσά της τελευταίας δόσης του 2011 καθώς και της πρώτης και δεύτερης του 2012, της χρηματοδότησης των κομμάτων.
Όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, τα ποσά αποδεσμεύονται «προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων ενόψει διενέργειας εθνικών εκλογών».
Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση πέρασε και η τροπολογία του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη για την απελευθέρωση των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία.
Παρά τις συστάσεις του Πρωθυπουργού αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να καταθέτουν προεκλογικές τροπολογίες και μάλιστα νύχτα.
Κατά τα άλλα οι συντάξεις κόβονται,οι μισθοί μειώνονται και η ανεργία καλπάζει.

Στοιχεία από το real.gr

Δώδεκα νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη σε αγορά στη Μόσχα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη σε αγορά στο νότιο τμήμα της Μόσχας, αναφέρουν αξιωματούχοι.
Τα θύματα είναι εργαζόμενοι μετανάστες ανακοίνωσε αξιωματούχους του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.
Στο κτίριο ζούσαν άνθρωποι που εργάζονται ως πωλητές στην αγορά.πηγή.in.gr

Οι 300 απαράδεκτοι που "θέλουν" να μας σώσουν.

Αν ο κος Σαμαράς είχε δίκιο σε κάτι ήταν στο"βοήθα Παναγιά". Γιατί όπως φαίνεται μόνο η Παναγία μπορεί να μας βοηθήσει.Οι 300 μπέηδες ειναι απασχολημένοι να βολέψουν τους κομματικούς στρατούς που τόσα χρόνια δημιουργούσαν και τους εταίρους-συνεταίρους,να βολέψουν τις τσέπες τους,τα κομματικά ταμεία, άντε και κανά ρουσφέτι στην εκλογική τους περιφέρειά τους για να αρπάξουν κανά ψηφάκο από αυτούς που δεν θα μπορέσουν να βολέψουν σε αυτές τις εκλογές.
Εγκλωβισμένοι στο σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, αδιάφοροι που οι ίδιοι ανοίγουν την πόρτα της ακροδεξιάς στην βουλή,και μιλάω για την Χ.Α., ακόμα και τώρα,στην χειρότερη περίοδο της μεταπολίτευσης, όπου η οργή για τον πολιτικό κόσμο ξεχειλίζει, αυτοί οι οποίοι έχουν φέρει την χώρα σε αυτή την κατάσταση παράλυσης,με μόνο γνώμονα την προσωπική τους εκλογή, συνεχίζουν την ίδια καταστροφική συμπεριφορά.
Σωρεία τροπολογιών, νομοσχεδίων, φωτογραφικών διατάξεων έρχονται στην βουλή μέχρι την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.Να πάρουν ψήφους από όπου μπορούν φτάνει να επανεκλεγούν. Ξαφνικά γίνονται προσλήψεις, αυξήσεις, υπόσχονται στον κάθε φουκαρά δημόσιο υπάλληλο ότι δεν θα απολυθεί αυτός αλλά ο συνάδελφός του που είναι "από τους άλλους", λύνουν την λαθρομετανάστευση, φτάνει μόνο να τους ψηφίσουν. Άσχετο αν είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι για το σημερινό χάλι.
Δεν είναι μόνο θέμα ρουσφετιού. Είναι δυστυχώς και έμμεσος εκβιασμός του εκλογικού σώματος βάζοντας διακριτικά το δίλημμα στον ψηφοφόρο ότι αυτοί μπορούν ενώ οι άλλοι όχι.
Αυτό το σύστημα θα επιτύχει για τελευταία φορά.Ο δικομματισμός θα υπερισχύσει για τελευταία φορά.Στις επόμενες εκλογές,που δεν θα είναι και τόσο μακριά,το πολιτικό σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό. Έτσι κι αλλιώς ο "Τιτανικός" θα έχει βουλιάξει εντελώς.

Ο Π.Χαϊκάλης υποψήφιος με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Τέρενς Κουίκ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Π.Χαϊκάλη.Ο δημοφιλής ηθοποιός θα είναι υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια της Αττικής,η οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.
Οι Α.Ε. ενδυναμώνονται καθημερινά. Μετά την χθεσινή προσχώρηση του Μιχάλη Γιαννάκη, που αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, Το κόμμα του Πάνου Καμμένου συμπλήρωσε τον «μαγικό» αριθμό των 10 βουλευτών που απαιτούνται για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας,με την προσχώρηση.
Πολυπληθής ήταν και τα χθεσινά εγκαίνια των γραφείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου στη Λ. Συγγρού

Η κωμωδία των εκλογών. Έχουμε εκλογές αλλά δεν ξέρουμε πότε.

Τώρα σιγουρεύτηκα.Οι "πολιτικοί" μας έχουν διαβάσει και εμπεδώσει και τον Ιονέσκο και τον Κάφκα. Κανονίζουν ντιμπέιτ μεταξύ τους, φέρνουν τροπολογίες στην βουλή, υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πόλωση που να θυμίζει παλιές "ευτυχισμένες" ημέρες, πατάσσεται η λαθρομετανάστευση, στήνεται γενικά ένα "άρωμα εκλογών".Μόνο που λείπει μια λεπτομέρεια.Η ημερομηνία.
Δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία εκλογών αλλά δεν υπάρχει και κάποιος που να προεικονίζει την ημερομηνία που θα γίνει η εξαγγελία για την προκήρυξη εκλογών.
Παρά μόνο φήμες.