Pages

satyroi

satyroi

Monday, May 7, 2012

Τα πολιτικά κόμματα μάλλον δεν πήραν το λαϊκό μήνυμα.

Οι εκλογές τελείωσαν,τα αποτελέσματα είναι γνωστά. ένα νέο πολιτικό σκηνικό δημιουργήθηκε το οποίο θα είναι μάλλον μεταβατικό.Ο λαός στην ουσία προτείνει κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά στα πολιτικά κόμματα τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.Το κάθε κόμμα προσκολλημένο στις δικές του αγκυλώσεις και παρωπίδες αρνούνται την συνεργασία μεταξύ τους και ιδιαίτερα τα αντιμνημονιακά κόμματα.
Μάλλον δεν κατάλαβαν ιδιαίτερα ότι οι ιδεολογικές ταμπέλες έπεσαν. Μάλλον δεν κατάλαβαν ότι η Χρυσή Αυγή δεν εξελέγη από νεοναζιστές αλλά από απλούς αγανακτισμένους όλων των πολιτικών χώρων. Η Χρυσή Αυγή είναι δικό τους δημιούργημα.

Το ΛΑΟΣ εκτός βουλής.

Τελικά όλα εδώ πληρώνονται.Ο Γ. Καρατζαφέρης και το κόμμα του ΛΑΟΣ πλήρωσαν τις απανωτές κωλοτούμπες των τελευταίων χρόνων με τα εντός και εκτός μνημονίου.Το κόμμα του ΛΑΟΣ δέχθηκε το ισχυρό ράπισμα παρέα με το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο για διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί την Τρίτη στις 2:00 στο Προεδρικό Μέγαρο για να πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις τρεις αρνητικές απαντήσεις που έλαβε κατά τις διαδοχικές επαφές του με τους ομολόγους του, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

O A. Σαμαράς παρέδωσε πίσω στον πρόεδρο την εντολή σχηματισμού.

«Κάναμε ό,τι είναι δυνατό με τη νέα σύνθεση της Βουλής» για να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.
Όπως εξήγησε «απευθύναμε την πρότασή μας σε όλα τα κόμματα, που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε μια τέτοια προσπάθεια, αλλά είτε απέρριψαν ευθέως τη συμμετοχή τους, είτε έθεσαν ως όρο τη συμμετοχή άλλων. Που όμως δεν δέχονται!»
«Κατόπιν τούτου, ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατέθεσα την εντολή» πρόσθεσε. 

Απομακρύνεται η Γη από τον Ήλιο.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την απόσταση της Γης από τον Ήλιο. Ένας από αυτούς είναι οι παλιρροϊκές δυνάμεις που αναπτύσσονται μεταξύ της Γης και του Ηλίου, αντίστοιχες αλλά πολύ μικρότερες από αυτές που αναπτύσσονται μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι απειροελάχιστο, αφού η Γη μέσα σ’ ένα χρόνο μετακινείται κατά ένα μικρόμετρο μόνο μακριά από τον Ήλιο.
Αυτό σημαίνει πως η Γη μέσα σε 1 εκατομμύριο χρόνια μετακινείται κατά ένα 1 μέτρο μακριά από τον Ήλιο, όταν η μέση απόσταση Γης – Ηλίου είναι 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα.πηγή.real.gr

Tα αποτελέσματα των εκλογών.

Μεταπολίτευση τέλος.Το μοναδικό καλό που έκανε ο ΓΑΠ μέσα στο γενικό χάος που προκάλεσε ήταν η διάλυση των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων.
Οι μεγάλοι χαμένοι είναι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ όπως και το ΚΚΕ, ενώ οι μεγάλοι νικητές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ,ο Πάνος Καμμένος με τους Α.Ε. και η Χρυσή Αυγή που είναι όμως ένα παροδικό φαινόμενο των καιρών που ζούμε. Μεγάλος τιμωρημένος είναι ο Καρατζαφέρης με τον ΛΑΟΣ που δεν μπαίνει καν στην βουλή.

ΚόμμαΈδρεςΠοσοστό
  ΝΔ10818,85 %
 ΣΥΡΙΖΑ5216,78 %
ΠΑΣΟΚ4113,18%
 Ανεξάρτητοι Έλληνες3310,60%
 ΚΚΕ268,48 %
Χρυσή Αυγή216,97 %
 Δημοκρατική Αριστερά196,10 %
ΛΑΟΣ2,93 %
Οικολόγοι Πράσινοι2,90 %
 Δημοκρατική Συμμαχία2,55 %

Tο μεγάλο ράπισμα.

Οι εκλογές έγιναν και είναι αλήθεια ότι ζούμε ιστορικές στιγμές.Το ράπισμα για τον δικομματισμό της αποτυχημένης μεταπολίτευσης ήταν μεγάλο.Ο δικομματισμός και επίσημα βιώνει το κύκνειο άσμα του. Αυτό το κύκνειο άσμα που το βλέπαμε όλοι μας εκτός από τους ίδιους.
Η εντολή που δώσαμε εχτές ήταν σαφέστατη.Να σταματήσει η πολιτική της ληστρικής φορολογίας και το πολιτικό σύστημα να συνεργαστεί για να βγάλει την χώρα από την κρίση που μας έχει βουτήξει. Δυστυχώς όπως φαίνεται οι εκπρόσωποι του δικομματισμού ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή που είδαν τα ποσοστά τους να καταρρακώνονται, δείχνουν προσκολλημένοι στις χρόνιες αγκυλώσεις τους και αρνούνται να δείξουν σημάδια συνεννόησης με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Πόσο μάλλον να κατανοήσουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
Οι ηγέτες του δικομματισμού προσγειώθηκαν και απότομα και ανώμαλα. Ιδιαίτερα ο Α. Σαμαράς που ήθελε να πιστεύει ότι θα εκλεγεί αυτοδύναμος πρέπει να ζει τον μεγαλύτερο εφιάλτη της ζωής του.
Ο μεγαλύτερος νικητής από αυτές τις εκλογές είναι ο Ελληνικός λαός που απέδειξε σε όλους ότι ξέφυγε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και απέδειξε πλέον ότι δεν είναι δεδομένος.