Pages

satyroi

satyroi

Thursday, December 1, 2011

Με τέτοια βουλή τι περιμένουμε;

Τι ωραία βουλή έχουμε.Ο Φλωρινιώτης και η Μπεκατωρου λείπουν και θα κάναμε ενα σόου φοβερό.
Το ελληνικό κοινοβούλιο σωστά πρέπει να αντικατοπτρίζει όλες τις επαγγελματικές τάξεις μιας κοινωνίας. Μέχρις ενός ορίου όμως.
Οι βουλευτές πρέπει να είναι κοινωνικά ενεργοί αλλά και να κατέχουν μόρφωση άνω του μετρίου ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν και να κατανοούν τα νομοσχέδια που πρέπει να ψηφίσουν.
Όταν ο δικομματισμός αποφάσισε ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η ποσότητα από την ποιότητα και ξαμολήθηκε στην ψηφοθηρία τότε η βουλή γέμισε από ανθρώπους που τους βλέπαμε στη τηλεόραση. Δημοσιογράφοι, αθλητές, ηθοποιοί και ο οποιοσδήποτε πέρναγε έστω και για λίγο από το γυαλί, μπορούσε να γίνει βουλευτής.Ας έλεγε και τον καιρό,δεν έχει σημασία.
Πέρασες απο κάποια εκπομπή και έφερνες τον καφέ; Συγχαρητήρια, είσαι ικανός για βουλευτής.
Ένα ψηφοθηρικό τρικ για τους αδιάφορους με την πολιτική,για αυτούς που δεν σκέφτονται αλλά απλά ψηφίζουν. Έτσι κι αλλιώς θα ψηφίζουν ότι λέει το κόμμα.
Χωρίς να σκεφτώ ιδιαίτερα αναφέρω μερικούς από τους τηλεαστέρες που μου ήρθαν στο μυαλό και είναι δυστυχώς αρκετοί.
Γ.Αποστολάκης,Μαγια Τσοκλη, Γιάννης Βουρος,Γ. Καρατζαφερης,Γ. Λιάνης,Γ, Δημαράς,Θ. Ρουσόπουλος, Κατσέλη,Π. Παναγιωτοπυλος,Κ. Καζακος,Α. Ντινοπουλος,Σ. Σακοράφα,Καντερες.
Σίγουρα θα έχω ξεχάσει αρκετούς ακόμα.

Μαγια Τσοκλη.

Μάγια Τσοκλη. Ταξιδεύει ανά τον κόσμο με τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, κάνοντας ταξιδιωτικές εκπομπές για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης(δηλαδή με δημόσιο χρήμα),με τον σύζυγό της εργολάβο της ΕΡΤ., λυπήθηκε και κατήγγειλε μέσα από την εκπομπή της τις ελληνικές βαρβαρότητες εναντίων των Τούρκων ωσάν να κατέκτησαν οι Έλληνες τους Τούρκους, τοποθετήθηκε ως βουλευτής επικρατείας στο κοινοβούλιο μάλλον λόγω της αναγνωρισιμότητά της, προτεινόμενη απο τον κο Ραγκουση,ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δηλώνοντας ότι στις εκλογές δεν πήγε καν να ψηφίσει-έτσι κι αλλιώς δεν είχε ανάγκη. Ψήφισε αδιαμαρτύρητα ΌΛΑ τα αντιλαϊκά και μνημονιακά νομοσχέδια.
Αυτό και αν είναι πρόοδος.Να διαστρεβλώνεις την ιστορία και να είσαι στο κοινοβούλιο.
Να την χαιρόμαστε.

Η Μακρή έχασε την θέση.............

Μεγάλη αδικία εναντίον της Κάτιας Μακρής. Αντί να τοποθετηθεί στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου προτιμήθηκε ο Παντελής Καψής.Δεν της αναγνώρισαν οι αγνώμονες το σκληρό έργο που έχει επιτελέσει αυτά τα δυο τελευταία χρόνια......

Ούτε κομμουνιστές, ούτε φασίστες, απλά μαλάκες.


Κύριε αντιπρόεδρε, θεωρώντας άστοχη την δήλωσή σας,σας επισημαίνω ότι κατά την διάρκεια της μαλακίας δεν υφίσταται πολιτικός, κομματικός, αθλητικός ή άλλου είδους διαχωρισμός.Αν και υπάρχουν διαφορετικά είδη μαλακίας,που δεν είναι επί του παρόντος να τα αναλύσουμε, ίσως κάποια άλλη φορά,θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την μαλακία ως μια πράξη άμεσης και πραγματικής δημοκρατίας. Είναι η πράξη κατά την οποία καταρρίπτονται οι ιδεολογικές διαφορές,ολοι εχουν δικαίωμα στο όνειρο. Βέβαια παραμένει το κλασσικό ερώτημα, ξανθές, μελαχρινές ή κοκκινομάλλες για τους άντρες με αλλαγή φύλου για τις γυναίκες.Να, κάτι σαν το αντίστοιχο ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΚΚΕ ή δεξιά, κέντρο, αριστερά.
Το καλοκαίρι, όπως είναι γνωστό, λόγω της ελαφριάς ένδυσης τα κρούσματα της μαλακίας αυξάνονται,σε επικίνδυνους μάλιστα ρυθμούς και λόγω της σεξουαλικής καταπίεσης των προηγούμενων χρόνων παρατηρήθηκε και το φαινόμενο της ομαδικής μαλακίας.
Κύριε αντιπρόεδρε το αναγνωρίζουμε.Ειμαστε ενας λαος απο μαλακες.Μα αν δεν ήμασταν μαλάκες θα σε ψηφίζαμε τόσα χρόνια εσένα και τους άλλους 299 φίλους σου; Σίγουρα όχι.
Είμαστε τόσο μαλάκες που σας ακούγαμε όλους σας μέχρι τώρα.
υ.γ.Το ότι θα μας πούνε και μαλάκες,το γνωρίζαμε!!

Ο Πάγκαλος έχει δίκιο.

Ο Πάγκαλος έχει δίκιο που μας λέει μαλάκες. Απόλυτο δίκιο.Που έχεις ξαναδεί λαό όπου τον εμπαίζουν με τέτοιον τρόπο και αυτός να μην κάνει τίποτα; Επειδή φωνάξαμε καμιά εικοσαριά ημέρες το καλοκαίρι πιστεύουμε ότι αντιδράσαμε;
Αλλά ακόμα και η αγανάκτηση ιμιτασιόν ήταν. Ότι έκαναν οι Ισπανοί,το αντιγραψαμε και εμείς.Ας το συνεχίζαμε τουλάχιστον γιατί η αγανάκτηση δεν μας πέρασε.Το αντίθετο θα έλεγα, φουντώνει.
Αντί να είμαστε κάθε ημέρα στο σύνταγμα εμείς τρέχουμε σπίτι μη και χάσουμε κανα επεισόδιο από τον Ψινάκη και τον Σαμαρά.
Η μαλάκυνση στην οποία μας έχουν επιβάλει τόσα χρόνια είναι απόλυτα επιτυχημένη και ο αντιπρόεδρος το γνωρίζει. Εδώ ο αέρας του πήρε την σημαία και εμείς τον εκλέγουμε συνέχεια,που μας είπε μαλάκες θα μας πειράξει;
Τι θα δούμε το βράδυ;