Pages

satyroi

satyroi

Wednesday, February 8, 2012

Αντιμνημονιακό μέτωπο Θεοδωράκη-Γλέζου-Καμμένου?

Συνάντηση είχε εχτές ο κος Πάνος Καμμένος με τον κο Μίκη Θεοδωράκη. Ακούγεται ότι συμφώνησαν σε κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο.Αν αληθεύει τότε μπράβο τους. Διότι δίνουν το στίγμα ότι σε δύσκολους καιρούς πρέπει να ξεπερνάμε τις ιδεολογικές παρωπίδες και να πράττουμε για το κοινό συμφέρων και όχι για το ιδίων.
Πάντως αυτό το οποίο με θλίβει είναι ότι η συγκεκριμένη συνάντηση καλύφτηκε από ελάχιστα ΜΜΕ. Είναι μάλλον απασχολημένα με το αν θα υπογραφεί ή όχι το νέο μίνι μνημόνιο.Αν δεν το ξέρουν θα υπογραφεί.

Μια σταγόνα ιστορίας.Για να μην ξεχνάμε.

Αλέξανδρος Κορυζής. Από τις πιο τραγικές αλλά και λησμονημένες φιγούρες της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής σκηνής,Ο Αλέξανδρος Κορυζής, ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ελλάδος στις 29/01/1941, μετά τον θάνατο του Ιωάννη Μεταξά. Ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος στις 06/04/1941, απέρριψε το αίτημα του Χίτλερ και των Γερμανών για την απομάκρυνση των βρετανικών δυνάμεων από την Ελλάδα, παραμένοντας πιστός στο δόγμα Μεταξά το οποίο ήταν υπέρ των συμμάχων και εναντίων των δυνάμεων του άξονος.
Στις 18 Απριλίου του 1941,οι Γερμανικές δυνάμεις μετά από τριήμερη μάχη, διέσχισαν τον Πηνειό ποταμό και εισέβαλαν στην Λάρισα.
Στο παλάτι, συγκαλείται έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη.Με την λήξη της εισέρχεται σε κατ ιδίαν συζήτηση με τον βασιλέα Γεώργιο.Εικαζεται οτι ο Γεωργιος ζήτησε από τον Κορυζή να προετοιμάσει την κυβέρνηση για αναχώρηση στην Κύπρο έτσι ώστε να μην συλληφθεί από τους Γερμανούς και γίνουν μαριονέτες σαν τους Ολανδούς και τους Δανούς.Ο Κορυζής διαφωνεί ριζικά υποστηρίζοντας την πτώση μέχρις εσχάτων.
Γεγονός όμως είναι ότι ο Κορυζής εξήλθε από την συνομιλία του με τον βασιλιά, φανερά συντετριμμένος και αναχωρεί για το σπίτι του.
Ο βασιλιάς βλέποντας την κατάρρευση του Κορυζή και ανησυχώντας για τον ίδιο, έστειλε τον γιο του, διάδοχο Παύλο να τον βρει και να ηρεμήσει την κατάσταση αλλά και τον ίδιο τον Κορυζή.Την πόρτα της πρωθυπουργικής οικίας την άνοιξε η σύζυγος του Κορυζή.Στην σύντομη συνομιλία τους ακούστηκαν δυο πυροβολισμοί από τον πρώτο όροφο της οικίας.
Ο Κορυζής ο οποίος ήταν εναντίων της απομάκρυνσης της κυβέρνησης από την Αθήνα και μην μπορώντας στην ιδέα ότι θα είναι ο πρωθυπουργός που θα υπογράψει την παράδοση της Ελλάδας, αυτοκτονεί.


Ο Αλέξανδρος Κορυζής
                          Η είδηση του θανάτου του από την εφημερίδα Ακρόπολη.

Παρασπονδία Πάνου Καμμένου?

Διαβάζω στο tolimeri.blogspot.com ότι ο Πάνος Καμμενος εν μέσω των επαφών του για το νέο κόμμα που ετοιμάζει, έκανε κρούση και συζητάει με τον Αδάμ Ρεγκούζα,τον τέως υφυπουργό οικονομικών της Ν.Δ.. από την Θεσσαλονίκη.
Να θυμίσουμε ότι ο κος Αδάμ Ρεγκούζας ήταν από τα πρώτα σκάνδαλα της κυβέρνησης Καραμανλή,το 2005. Συγκεκριμένα μετά από προβολη βιντεο της τηλεοπτικής εκπομπής "ΖΟΥΓΚΛΑ" του Μάκη Τριανταφυλόπουλου ο πρώην υφυπουργός είχε ομολογήσει ότι είχε διαθέσει παράνομα κρατικές διαφημίσεις σε υπόδικο καναλάρχη περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού.
Θεωρώ ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης είναι από τα υγιή στοιχεία της πολιτικής σκηνής,και ότι μπορούν να συμβάλλουν στην πραγματική εξυγίανση της πολιτικής σκηνής.
Ο κος Φώτης Κούβελης, δυστυχώς ολίσθησε και ομολογώ ότι με έκανε σκεπτικό απέναντι του συμπεριλαμβάνοντας την κα Ρεπούση του μικρασιατικού συνωστισμού,στα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ.
Ο κος Καμμένος όμως μπορεί να γλυτώσει.
Θεωρώ και προσδοκώ ότι ως νέες πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να συμπεριλάβουν στις τάξεις τους, νέα και ασπίλωτα πρόσωπα. Όχι άτομα που έχουν προκαλέσει και σπιλωθεί.
Διαφορετικά θα είναι μια από τα ίδια.

Αύριο κρίνεται το μέλλον των δυο οικονομικών εισαγγελέων.

Αύριο 09/02 στις 9:00 το πρωί το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα κρίνει για το αν θα αντικατασταθούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.
Θυμίζουμε οτι οι οικονομικοί εισαγγελείς ασχολούνταν με την υπόθεση για την διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ και έχουν ήδη παραπέμψει την υπόθεση στη Βουλή, προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.