Pages

satyroi

satyroi

Thursday, February 23, 2012

Χαμηλώνουν τα σύννεφα?Και όμως ναι...

Το μέσο ύψος στο οποίο κινούνται τα σύννεφα έχει μειωθεί κατά 30 με 40 μέτρα την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, δείχνουν τα δεδομένα του δορυφόρου Terra της NASA. Η μείωση ακούγεται μικρή, δεν αποκλείεται όμως να επηρεάζει το κλίμα επιβραδύνοντας την παγκόσμια θέρμανση.
Το μέσο ύψος της κορυφής των νεφών μειώθηκε κατά 1% από τον Μάρτιο του 2000 μέχρι το Φεβρουάριο του 2010, αναφέρουν στο Geophysical Research Letters ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία.
Όπως εξηγεί ανακοίνωση της NASA, η μείωση του ύψους της νέφωσης θα αύξανε την εκπομπή θερμότητας από τη Γη στο Διάστημα, μειώνοντας τη θερμοκρασία στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.
Οι ερευνητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό να λειτουργήσει ως αρνητικός κύκλος ανάδρασης, δηλαδή ως μηχανισμός που ενεργοποιείται από την παγκόσμια θέρμανση και τείνει να την περιορίζει.

Επιστροφή στο φράγκο θέλει η Λεπέν.

Την διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφια στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, μόλις αρθεί και ένα τυπικό εμπόδιο, έδωσε σε συνέντευξή της στη France 2 η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.
Τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ, λέγοντας ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι πολύ μεγάλες ενώ δήλωσε ότι αντιτάσσεται στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Εξαπέλυσε επίθεση κατά των δύο βασικών υποψηφίων και, όπως παρατηρεί ο Monde, προσπάθησε να αποτινάξει την εικόνα ότι είναι απλώς η κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν.
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου ανέφερε καταρχάς ότι δεν έχει συγκεντρώσει ακόμη τις 500 υπογραφές που χρειάζεται για να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές αν και πλησιάζει σημαντικά στο στόχο.
Όλο και περισσότεροι πολίτες τής λένε ότι είναι έτοιμοι να την ψηφίσουν, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δεν της δίνουν ικανοποιητικά ποσοστά και καθώς η ίδια, γράφει o Monde, δυσκολεύεται να επανεκκινήσει την εκστρατεία της, η τηλεοπτική συνέντευξη είναι μία καλή ευκαιρία.
Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τα μεγαλύτερα κόμματα, το UMP και τους Σοσιαλιστές, ότι διατηρούν το καθεστώς των υπογραφών για να ελέγχουν έμμεσα ποιοι θα είναι υποψήφιοι.
«Ζούμε σε μία περιορισμένη δημοκρατία («sous-démocratie») δεν υπάρχει αναλογικότητα» παρατήρησε.
Ο Σαρκοζί και ο Ολάντ, τόνισε, έχουν το ίδιο όραμα για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Γάλλους εδώ και δεκαετίες.
Μεγάλη έμφαση από τους δημοσιογράφους δόθηκε στο οικονομικό της πρόγραμμα.
Όπως υπογράμμισε η ίδια, οι επιπτώσεις εξόδου από το ευρώ για τους Γάλλους δεν θα είναι σημαντικές.
«Οι Γάλλοι δεν θα χάσουν ούτε δεκάρα», επισήμανε λέγοντας ότι η ισοτιμία ευρώ και φράγκου πρέπει να είναι 1 προς 1.
Οικονομολόγοι έχουν επισημάνει πάντως ότι σε αυτή την (υποθετική) περίπτωση η υποτίμηση του φράγκου θα ξεπεράσει το 20%, ροκανίζοντας τα εισοδήματα.

Αναδημοσίευση απο το in.grTo νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου.Οι ανεξάρτητοι Έλληνες.

Το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου έκανε την εμφάνισή του. Πιστός στο ραντεβού του, έκανε την ανακοίνωση του νέου κινήματος από την ιστοσελίδα του facebook και από τον λογαριασμό του στο twitter. Η ονομασία του κόμματος είναι "Ανεξάρτητοι Έλληνες".Ο κος Πάνος Καμμένος το παρουσίασε με το σλόγκαν ειναι "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,ειμαστε ανεξαρΗτοι Έλληνες".
Αναμένουμε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος η οποία θα γίνει στις 09:30 το πρωί.
Ο κος  Π. Καμμένος για την παρουσίαση του κόμματος είχε γράψει λίγο νωρίτερα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το ακόλουθο μήνυμα:
«ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ
Στις 09:30 θα αναρτηθεί η Ιδρυτική διακήρυξη όπως 196.400 φίλοι περιγράψατε με δυνατότητα συλλογής υπογραφών για την ίδρυση.
Πρώτοι εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε σημείο αναφοράς του κινήματος στην πόλη σας, στην επαρχία σας, στο νησί σας, στο χωριό σας τυπώνοντας από το διαδίκτυο την αφίσα και την ιδρυτική διακήρυξη που θα στείλετε στην διεύθυνση της έδρας στην Καλλιθέα για να καταθέσουμε στον Άρειο Πάγο.
Δεν έχουμε ανάγκη από χρηματοδότες, από διαφημιστές από επαγγελματίες της πολιτικής.
Κάνουμε κέντρο το σπίτι, το γραφείο, το αυτοκίνητο, το καΐκι, τον χώρο δουλειάς μας, το καφενείο.
Και θα τους νικήσουμε.
Ευχαριστούμε τους ανώνυμους και επώνυμους Μπλόκερς.
Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»


Το νέο λόγκο του κόμματος.

Ο βουλευτής που έβγαλε το εκατομμύριο στο εξωτερικό είναι γένους θηλυκού.

Τελικά ο βουλευτής που έβγαλε το εκατομμύριο στο εξωτερικό,δεν είναι βουλευτής αλλά βουλευτίνα.Και για περισσότερη βοήθεια δεν είναι ξανθιά αλλά μελαχρινή.Και βέβαια το όνομά της δεν δίδεται στην δημοσιότητα και μάλλον ούτε πρόκειται να δοθεί.Και επειδή προστατεύεται και από τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων και άλλων τέτοιων "προοδευτικών" νόμων, μάλλον δεν θα δοθεί και δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Καλοφάγατα να είναι και σε καλή μεριά.

Συμφωνίες δισεκατομμυρίων υπέγραψαν Κίνα και Τουρκία

Στενότερες οικονομικές και εμπορικές σχέσεις επιδιώκουν η Κίνα και η Τουρκία, όπως προέκυψε από την επίσκεψη του Κινέζου αντιπροέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Τουρκία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Οι δύο χώρες υπέγραψαν την Τετάρτη εμπορικές συμφωνίες 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επίσης και τριετή συμφωνία currency swap αξίας 1,6 δισ. δολαρίων.
Από τις συμφωνίες, τα 500 εκατ. δολάρια αφορούν τουρκικές εξαγωγές στην Κίνα, τα 570 εκατ. δολάρια την οικονομική υποστήριξη των κινεζικών επιχειρήσεων στην Τουρκία και τα 308,5 εκατ. δολάρια ένα πακέτο επενδύσεων στις κατασκευές και στην ενέργεια.
Το εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία και έχει φτάσει πλέον τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια· το μεγαλύτερο μέρος τους καλύπτεται από τις κινεζικές εξαγωγές. Πάντως οι δύο πλευρές έχουν φιλόδοξα σχέδια και επιθυμούν ο όγκος των συναλλαγών να τετραπλασιαστεί ως το τέλος της δεκαετίας.
Η Τουρκία επιθυμεί να αυξηθούν οι κινεζικές επενδύσεις, μεταξύ τους και στον τουρισμό, και να αυξηθούν οι κοινές επενδύσεις σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος όπως η Αφρική.
Συνέχεια του άρθρου...


πηγή:in.gr

Αύριο η ανακοίνωση του νέου κόμματος απο τον Π.Καμμένο.

Αύριο, στις 7:00 πρωί ανακοινώνει ο Πάνος Καμμένος την ίδρυση του νέου κόμματος. .Η ανακοίνωση θα γίνει από την προσωπική του σελίδα στο facebook και μέσω Twitter.

Η επιστροφή των διαγραφέντων στην Ν.Δ.

Ένα βήμα πριν την επιστροφή τους στη Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως βρίσκονται τουλάχιστον πέντε διαγραφέντες βουλευτές, μετά την πρόσκληση που απηύθυνε στους «αντάρτες» ο Αντώνης Σαμαράς, υπό τον όρο ότι θα αποδείξουν έμπρακτα ότι στρατεύονται με τις θέσεις του κόμματος, δηλαδή θα υπερψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους του νέου Μνημονίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, έτοιμοι να πουν «ναι» στις επικείμενες ψηφοφορίες είναι οι Ζήσης Τζηκαλάγιας, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Γιώργος Καρασμάνης και Τάσος Καρυπίδης.
Τελικά μήπως είχε δίκιο ο Α. Σαμαράς για τους τσάμπα μάγκες? Γιατί τσάμπα μάγκες θα είναι όσοι επιστρέψουν εφόσον θα υποχρεωθούν να ψηφίσουν τα νομοσχέδια επικύρωσης του μνημονίου νο2,με το οποίο διαφώνησαν. Τόση "σοβαρότητα" και "συνέπεια" δεν έχουμε ξαναδεί.

Ψάχνουν τον βουλευτή που έβγαλε το εκατομμύριο στο εξωτερικό.

Ψάχνουν στην βουλή τον βουλευτή που έβγαλε την παραμονή υπογραφής του μεσοπρόθεσμου, ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ελβετία. Από την στιγμή που ο Σ.Λιβανός αρνήθηκε δημοσίως ότι είναι αυτός ο συγκεκριμένος βουλευτής,οι συνάδελφοί του προσπαθούν να μαντέψουν ποιος είναι αυτός.
Ψάξε, ψάξε, να δείτε ότι δεν θα τον βρουν.

40 οι νεκροί από το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μπουένος Άϊρες.

Τουλάχιστον 49 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 550 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό ενός συρμού του προαστιακού σιδηρόδρομου μέσα σε σταθμό του Μπουένος Άιρες,Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί στο σταθμό Όνσε, όταν το τρένο μπήκε χωρίς να φρενάρει και χτύπησε με ταχύτητα περίπου 20 χιλιομέτρων στο προστατευτικό πλαίσιο
Το τρένο μετέφερε 2000 επιβάτες.

Ελεύθερος και πάλι ο Στρος Καν.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη μετά από κράτηση περισσοτέρων των 24 ωρών από την αστυνομία της Λιλ, όπου κατέθεσε για μια υπόθεση μαστροπείας, στο πλαίσιο της λεγόμενης υπόθεσης Κάρλτον.
Στις 28 Μαρτίου θα παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστών, έγινε γνωστό από πηγή που έχει πρόσβαση στην υπόθεση.
Ο διασυρμός του πρώην επικεφαλή του ΔΝΤ δεν έχει τελειωμό. Μετα την επιστροφή του στην Γαλλία από την Νέα Υόρκη όπου είχε συλληφθεί ως κατηγορούμενος για τον βιασμό της καμαριέρας, θυμίζουμε ότι είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού από μια Γαλλίδα δημοσιογράφο,αν και η μήνυση δεν είχε γίνει δεκτή απο την Γαλλική δικαιοσύνη.