Pages

satyroi

satyroi

Tuesday, January 31, 2012

Νέα έκδοση 10 για τον firefox.

Στην έκδοση 10 έφτασε και ο Firefox, ο δεύτερος δημοφιλέστερος φυλλομετρητής, δίνοντας στα εκατομμύρια χρήστες του καλύτερη υλοποίηση των προτύπων και ανανεωμένα εργαλεία για προγραμματιστές.
Το περιβάλλον εργασίας έχει λίγες αλλαγές με τη βασικότερη να είναι για το κουμπί για τη μετάβαση κατά μία σελίδα μπροστά που θα εμφανίζεται πλέον μόνο όταν χρειάζεται.
Υπάρχουν επίσης σημαντικές προσθήκες και βελτιώσεις στα εργαλεία για προγραμματιστές που ενσωματώνει ο Firefox (HTML/CSS/DOM inspector).
Είναι δε ευκολότερο να ενσωματωθούν σε σελίδες βίντεο που θα καλύπτουν όλη την οθόνη (full-screen API).

Οι Πορτογάλοι μας αντιγράφουν.

Οι Πορτογάλοι μας ακολουθούν πιστά στον δρόμο που πρώτοι χαράσσουμε.
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εφαρμόζει μέτρα αυστηρής λιτότητας, σε μία προσπάθεια να αποφύγει το φάσμα της χρεοκοπίας ενω αντιμετωπίζει το σεναριο περί του ενδεχομένου να χρειαστεί νέο δάνειο από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Η Πορτογαλία δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τις αγορές κατά την περασμένη εβδομάδα, καθώς επενδυτές θεωρούν πως θα αναγκαστεί είτε να ζητήσει νέο πακέτο στήριξης, ή να αναδιαρθρώσει το χρέος της.
Παρά ταύτα, η κυβέρνηση της Λισαβόνας επιμένει πως δεν προτίθεται να ζητήσει περαιτέρω χρηματοδότηση, ή επέκταση του σχεδίου διάσωσης ύψους 78 δισ. ευρώ που συνήψε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Το έλλειμμα της Πορτογαλίας κυμαίνεται στο 100% του ΑΕΠ, ενώ το αντίστοιχο της Ελλάδας φθάνει το 160%.

Ο γάτος που ήθελε να γίνει πιλότος.

Καθυστέρηση τεσσάρων ωρών προκάλεσε ένας γάτος σε πτήση καναδικού αεροπλάνου, όταν «απέδρασε» από το κλουβί του και αναζήτησε καταφύγιο μέσα στο πιλοτήριο!
Ο Ριπλς, όπως είναι το όνομα του άτακτου αιλουροειδούς, ξέφυγε από το ειδικό βαλιτσάκι μεταφοράς τη στιγμή που οι επιβάτες της πτήσης 603 της Air Canada από το Χάλιφαξ στο Τορόντο επιβιβάζονταν στο αεροσκάφος.
Ο συγκεκριμένος αερομεταφορέας επιτρέπει στους επιβάτες να μεταφέρουν κατοικίδια στην καμπίνα αν αυτά ζυγίζουν λιγότερο από εννέα κιλά και φυλάσσονται σε κλουβάκι που μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα. Η ιδιοκτήτρια του Ριπλς, Ντέμπι Χάρις, πιστεύει ότι το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου δεν έκλεισε καλά το βαλιτσάκι μετά τον απαραίτητο έλεγχο, με αποτέλεσμα ο ηλικίας δέκα ετών γάτος να καταφέρει αργότερα να βγει έξω.
Η κυρία Χάρις, μαζί με άλλους επιβάτες και μέλη του πληρώματος, προσπάθησαν να τον πιάσουν αλλά εκείνος έτρεξε γρήγορα προς την πρώτη θέση και στη συνέχεια «τρύπωσε» στο πιλοτήριο ανάμεσα από τα πόδια του πιλότου και έναν πίνακα με ηλεκτρικά καλώδια. Ο Ριπλς, που σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά του συνήθως ακούει στο όνομά του, δεν έβγαινε από την κρυψώνα του παρά τις προσπάθειες της ίδιας και του πληρώματος.
Τελικά, τεχνικοί έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να αποσυναρμολογήσουν τον πίνακα και να απεγκλωβίζουν τον γάτο, που είχε...φρακάρει. «Όταν τελικά τον είδα ήταν σαν να έκανε κατακόρυφο. Ο ποπός του ήταν στον αέρα και το κεφάλι του προς τα κάτω, εγκλωβισμένος ανάμεσα από έναν σωλήνα και ένα μεταλλικό πράγμα. Έκλαιγα και προσπαθούσα να μην τον πονέσω. Τελικά τον τράβηξα έξω και οι τεχνικοί έπρεπε να επανασυναρμολογήσουν κάποιες συσκευές εκεί» είπε η κυρία Χάρις.
Η πτήση, μετά τον απαραίτητο έλεγχο για να διαπιστωθεί ότι δεν είχε δημιουργηθεί ζημιά στα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους, αναχώρησε για τον προορισμό της το Τορόντο, σχεδόν τέσσερις ώρες αργότερα.

πηγή..in.gr

Εμφανιζεται το Office 15.

Από χτες, ξεκίνησε το λεγόμενο Office 15 Technical Preview Program, στο οποίο συμμετέχει επιλεγμένος αριθμός πελατών της Microsoft με την δέσμευση να μην αποκαλύψουν στοιχεία για τη δημοφιλή σουίτα εφαρμογών γραφείου.
Οι συμμετέχοντες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία ανάπτυξης του Office 15, δοκιμάζοντας σε πραγματικές συνθήκες και ανατροφοδοτώντας την ομάδα ανάπτυξης με τις παρατηρήσεις και τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται, με σκοπό να ληφθούν υπόψη και να επιλυθούν πριν κυκλοφορήσει η τελική έκδοση.

Παγόβουνο μεγαλύτερο από τη Χίο γεννιέται στην Ανταρκτική.

Μια ρωγμή μήκους 30 χιλιομέτρων που εμφανίστηκε σε έναν μεγάλο παγετώνα της Δυτικής Ανταρκτικής σηματοδοτεί τη γέννηση ενός παγόβουνου έκτασης 900 τετραγωνικών χιλιομέτρων, λίγο μεγαλύτερο από το νησί της Χίου.
Στα μέσα Οκτωβρίου, ο δορυφόρος Terra της NASA εντόπισε τη ρωγμή στον παγετώνα του Πάιν Άιλαντ, ένα γιγάντιο ποτάμι πάγου που αποστραγγίζει την Παγοκρηπίδα της Δυτικής Ανταρκτικής.
Η ρωγμή είχε τότε μήκος 30 χιλιόμετρα, πλάτος 80 μέτρα και βάθος 60 μέτρα.
Αναμένεται να επεκταθεί τελικά σε όλο το πλάτος του παγετώνα, οπότε ένα γιγάντιο κομμάτι πάγου θα κυλήσει στον Νότιο Ωκεανό, νότια της Λατινικής Αμερικής.

Συμπόρευση Λοβέρδου-Βενιζέλου.

Με τη φράση «θα συμπορευθώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο» ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την στήριξή του στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών στη μάχη για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Οι δύο υπουργοί σε κοινή τους εμφάνιση την Τρίτη επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που τους ήθελαν να βρίσκονται πολύ κοντά εν όψει της εκλογής νέου προέδρου. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεροποιηθεί πολιτικά» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος.
«Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι οι δυο τους μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. «Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς οι δύο μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα, είπε ο κ. Λοβέρδος