Pages

satyroi

satyroi

Friday, November 18, 2011

Ψυχρή ανάσα στον σβέρκο της Γερμανίας.


Την Πέμπτη 17-11-2011 ο οίκος Moody's εξέδωσε νέες αξιολογήσεις για 12 τράπεζες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε κρατιδιακές κυβερνήσεις της Γερμανίας.
Στην ουσία ήταν μια ελαφριά ψυχρή ανάσα των αγορών στον σβέρκο της Γερμανίας.Μια παρόμοια ανάσα όπως έδωσαν στην Γαλλία πριν από μια εβδομάδα όταν "κατά λάθος" η S&P υποβάθμισε για μια ημέρα την πιστοληπτική της αξιοπιστία.
Η Μέρκελ ένιωσε για μια ημέρα όπως νιώθουμε οι Έλληνες. Τρόμο και αμφιβολία.Το αν θα πάρει το μήνυμα που της έστειλαν οι καλές αγορές μένει να το δούμε στο επόμενο διάστημα.
Οι μεγαλύτερες υποβαθμίσεις, κατά τρεις βαθμίδες, αφορούν έξι γερμανικές τράπεζες, περιλαμβανομένων των σημαντικών ιδρυμάτων Bayerische Landesbank (BayernLB, Baa1 από A1) Deutsche Hypothekenbank AG (Deutsche Hypo, Baa1 από A1) Landesbank Baden-W?rttemberg (A2 από Aa2),και Norddeutsche Landesbank GZ (A2 από Aa2). Άλλες τρεις τράπεζες υποβαθμίστηκαν κατά δύο βαθμίδες, οι Landesbank Hessen-Thueringen GZ (Helaba, σε A1 από Aa2), Landesbank Saar (SaarLB, σε A3 από A1), HSH Nordbank AG (HSH, σε Baa2 από A3).
Ακόμα μια τράπεζα, η DekaBank Deutsche Girozentrale, υποβαθμίστηκε μια βαθμίδα, σε Aa3 από Aa2.

H Ουγγαρία ξανά στην αγκαλιά του ΔΝΤ!!!Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με σκοπό την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να συναφθεί στις αρχές του επόμενου έτους, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
"Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταλήξει σε μία νέα συμφωνία, μία συμφωνία η οποία θα συμβάλει στην ουγγρική οικονομική ανάπτυξη" ανέφερε το υπουργείο.
Η ετήσια αποστολή του ΔΝΤ είναι σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, αλλά όπως σημειώνει το ίδρυμα δεν έχει την εξουσία να διαπραγματευτεί ένα νέο δάνειο.
 Ο εκπρόσωπος Αμαντέου Αλταφάζ,δήλωσε σήμερα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,"γνωρίζουμε ότι οι ουγγρικές αρχές εξετάζουν την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή και το ΔΝΤ για μία προληπτική οικονομική υποστήριξη αλλά δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημο αίτημα"
Η σημερινή Ουγγρικη κυβέρνηση του κου Όρμπαν, εκλέχθηκε λόγω της καταγγελτικης πολιτικής της προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης που είχε οδηγήσει την χώρα στο ΔΝΤ απο το 2008.
Και μια μικρή λεπτομέρεια.Ο γνωστός πλεον σε όλους μας κος Σόρος είναι Ουγγαρέζικης καταγωγής......

Δεν έχουμε καύσιμα.Δώστε ότι έχετε ευχαρίστηση!Έγινε και αυτό.Σε πτήση της αυστριακής εταιρείας Comtel Air,απο την Ινδία προς την Αγγλία,την Τρίτη  15-11-2011 το αεροσκάφος με 150 επιβάτες σταμάτησε στην Βιέννη για ανεφοδιασμό.
Ενώ τελείωσε ο ανεφοδιασμός μια αεροσυνοδός του αεροσκάφους έκανε ξαφνικά την εξής ανακοίνωση:"Χρειαζόμαστε κάποια χρήματα για να πληρώσουμε τα έξοδα αεροδρομίου, καυσίμων και ότι άλλο χρειάζεται.Αν θέλετε να φτάσουμε στο Μπέρμιγχαμ πρέπει να πληρώσουμε".
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο αεροσκάφος. Μετά τις καθιερωμένες διαμαρτυρίες όλοι οι επιβάτες έδιναν ότι χρήματα είχαν μέχρι να συμπληρώσουν το ποσό των 23.130 ευρώ που απαιτούνταν για να πληρωθούν τα έξοδα και να δοθεί άδεια απογειώσεως στο αεροσκάφος.
Τελικά οι επιβάτες πλήρωσαν και έφτασαν στον προορισμό τους όπου τους επιφυλασσόταν δεύτερη έκπληξη.
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, σύσσωμοι οι επιβάτες έκαναν καταγγελία στην αεροπορική εταιρεία, παίρνοντας όμως την αποστομωτική απάντηση απο την Βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα διότι η εταιρεία δεν είναι Βρετανική.
Τελικώς εμείς χρεοκοπούμε, αλλά οι μπαταχτσήδες άλλοι είναι.

Επεισόδια σε ομιλία του Άδωνι.

Προσπαθώντας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα,οι πολιτικοί του ΛΑΟΣ προσπαθούν με συγκεντρώσεις να δικαιολογηθούν για τις πρόσφατες κολοτούμπες.
Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το απόγευμα περίπου 150 άτομα έξω από το δημαρχείο Χολαργού, στο αμφιθέατρο του οποίου υπήρχε προγραμματισμένη ομιλία του υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη (σικ η προσφωνηση,ετσι;), του εκπροσώπου Τύπου του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη και του Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής Μπάμπη Καραθάνου.Αίτημα της συγκέντρωσης, στην οποία είχε καλέσει η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου, ήταν η ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης με θέμα «Προτάσεις για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση, ενημέρωση για τα επιτεύγματα του ΛΑΟΣ».
Για να είμαστε ειλικρινείς πως να μην δημιουργηθούν φασαρίες όταν μέχρι εχτές έλεγαν όχι στο μνημόνιο και ξαφνικά συμμετέχουν σε κυβέρνηση υπέρ του μνημονίου;
Ας το αναρωτηθούν οι ίδιοι.

Κινδυνεύουν και τα βατράχια.


Όπως φαίνεται δεν κινδυνεύουμε μόνο εμείς από αφανισμό λόγω των οικονομικών μέτρων αλλά και τα βατράχια.
Σε μερικές δεκαετίες, τα βατράχια δεν θα έχουν πουθενά να κρυφτούν: οι τρεις απειλές που αντιμετωπίζουν τα αμφίβια όλου του κόσμου -ένας φονικός μύκητας, η κλιματική αλλαγή και η συρρίκνωση των ενδιαιτημάτων- θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη την υδρόγειο, προειδοποιεί μελέτη στο περιοδικό Nature.
Προηγούμενες έρευνες είχαν ήδη καταστήσει σαφές ότι τα αμφίβια έχουν εισέλθει σε μια περίοδο δραματικής παρακμής, με το ένα τρίτο των ειδών σε όλο τον κόσμο να κινδυνεύουν από εξαφάνιση. Τις τελευταίες δεκαετίες, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, τουλάχιστον 159 είδη έχουν ήδη εξαφανιστεί.
Τα αμφίβια έχουν εξάλλου δέρμα διαπερατό στο νερό και τον αέρα, χαρακτηριστικό που τα κάνει ευάλωτα στις περιβαλλοντικές μεταβολές.
Ο πρώτος κίνδυνος για την επιβίωση των αμφιβίων είναι η συρρίκνωση των περιοχών όπου ζουν, λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ο δεύτερος είναι η κλιματική αλλαγή, που φέρνει ξηρασία σε πολλές περιοχές, και ο τρίτος είναι ο μύκητας Batrachochytrium dendrobatidis, ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις το 1998, αλλά έχει προλάβει να αποδεκατίσει πολλούς πληθυσμούς αμφιβίων σε όλο τον κόσμο.

Πηγη:in.gr