Pages

satyroi

satyroi

Friday, November 18, 2011

H Ουγγαρία ξανά στην αγκαλιά του ΔΝΤ!!!



Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με σκοπό την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να συναφθεί στις αρχές του επόμενου έτους, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
"Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταλήξει σε μία νέα συμφωνία, μία συμφωνία η οποία θα συμβάλει στην ουγγρική οικονομική ανάπτυξη" ανέφερε το υπουργείο.
Η ετήσια αποστολή του ΔΝΤ είναι σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, αλλά όπως σημειώνει το ίδρυμα δεν έχει την εξουσία να διαπραγματευτεί ένα νέο δάνειο.
 Ο εκπρόσωπος Αμαντέου Αλταφάζ,δήλωσε σήμερα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,"γνωρίζουμε ότι οι ουγγρικές αρχές εξετάζουν την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή και το ΔΝΤ για μία προληπτική οικονομική υποστήριξη αλλά δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημο αίτημα"
Η σημερινή Ουγγρικη κυβέρνηση του κου Όρμπαν, εκλέχθηκε λόγω της καταγγελτικης πολιτικής της προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης που είχε οδηγήσει την χώρα στο ΔΝΤ απο το 2008.
Και μια μικρή λεπτομέρεια.Ο γνωστός πλεον σε όλους μας κος Σόρος είναι Ουγγαρέζικης καταγωγής......

No comments: