Pages

satyroi

satyroi

Monday, April 9, 2012

Διαλύθηκε και επίσημα ο μύθος της ενωμένης αριστεράς

Διαλύθηκε και επίσημα ο μύθος της ενωμένης αριστεράς.Δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε στις μονοεδρικές. Αγκιστρωμένη στις ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος και στον κακό της εαυτό, τελικά η αριστερά αδυνατεί να προτάξει ένα ενιαίο μέτωπο αλλά και πρόταση στον Αρμαγεδδώνα που έχει κατακλύσει την χώρα.
Αρνητική ήταν η απάντηση τόσο του ΚΚΕ όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προεκλογική συνεργασία στις οκτώ μονοεδρικές της χώρας.Για να μην υπάρχουν όμως αυταπάτες,η ίδια απάντηση θα υπήρχε αν η πρόσκληση ερχόταν από οποιοδήποτε άλλο κόμμα της αριστεράς.
Τελικά αριστερά και συμμαχία μάλλον δεν πάνε μαζί,δεν ταιριάζουν.Για άλλη μια φορά,σε μια κρίσιμη περίοδο είναι άκαιρη και αδυνατεί να προτάξει μια ρεαλιστική πρόταση.

Η Μπανανία πέθανε, ζήτω η Ελλάδα.

Με αποκορύφωση την αθώωση της SIEMENS,οι 300-όχι του Λεωνίδα,οι άλλοι-δικαίως κατάφεραν και παραγκώνισαν την Μπανανία από την πρωτιά της παγκόσμιας διαφθοράς,λαμογιάς, απραξίας, ατιμωρησίας , παράνοιας,κτλ,κτλ. Η Μπανανία είναι ένα τίποτα μπροστά μας.Δικαίως οι βουλευτές κέρδισαν με την αξία τους όλους τους απαξιωτικούς τίτλους που τους απονέμει ο λαός.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. μετά από αλλεπάλληλες δηλώσεις περί δικαιοσύνης, αποκάλυψης των υπεύθυνων και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες που συνηθίζουν να ξεστομίζουν, ψήφισαν την ρύθμιση αθώωσης της SIEMENS εν μέσω οργίου φωτογραφικών ρυθμίσεων και διατάξεων υπέρ ημετέρων...Τα οφέλη για το ελληνικό δημόσιο είναι μάλλον ελάχιστα.
Τα κόμματα της αριστεράς περιορίστηκαν σε φραστικές καταγγελίες του στυλ απαράδεκτο. Αυτό ήταν όλο. Καμιά άλλη αντίδραση. Μπορεί να παραλύουν την χώρα με μια απεργία,να κάνουν τα πάντα άνω κάτω για τους λαθρομετανάστες-ναι, λάθρα μπήκαν στην χώρα-για την SIEMENS όμως τίποτα.Μόνο δηλώσεις που να περιέχουν τον χαρακτηρισμό απαράδεκτο. Καμία άλλη αντίδραση. Ούτε καν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αλλά μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη και επανάσταση.
Και μετά αναρωτιόνται όλοι μαζί γιατί υπάρχει άνοδος της ακροδεξιάς,και γιατί θα μπει η Χρυσή Αυγή στην βουλή, όταν αυτοί οι ίδιοι της ανοίγουν την πόρτα.


Αθώα η SIEMENS και με τον νόμο.Ζήτω η Ελληνική παράνοια.

Μάλλον ούτε η ίδια η SIEMENS δεν το πιστεύει ότι καθάρισε τόσο απλά σε Ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα με νομοθετική διάταξη. Ίσως να είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ότι αθωώνεται ο διαφθορέας με μια απλή κοινοβουλευτική ρύθμιση από ότι αυτό της αποκάλυψης της μίζας,της παρακολούθησης πρωθυπουργού, των στημένων διαγωνισμών.Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Αφρική,που υπενθυμίζουμε ότι στην Νιγηρία είναι ακόμα στην φυλακή υπουργοί που δωροδοκήθηκαν από την ίδια εταιρεία.
Και βέβαια το οξύμωρο, μεταξύ άλλων, είναι ότι η SIEMENS θα διοργανώσει σεμινάρια κατά της διαφθοράς.Το αν είναι για γέλια ή για κλάματα μένει στην κρίση σας.
Η εταιρία κοιτάζει το συμφέρον της και καλά κάνει.Το κρίσιμο θέμα είναι το πως και τι έπραξε το Ελληνικό κράτος και το κοινοβούλιο.Το επίσημο κράτος, όπως μας έχει συνηθίσει,μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το κράτος δικαίου έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά. Άλλο για τους πολίτες και δη τους κοινούς θνητούς δηλαδή,που τους σέρνει στην φυλακή και τους διαπομπεύει για ένα χρέος 1000 ευρώ,και άλλη μεταχείριση έχει σε μια εταιρεία που απλά "λαδώνει" και κρατάει στα κατάστιχα της τον πολιτικό κόσμο.
Η συμπεριφορά ενός τέτοιου κράτους παραπέμπουν σε λατινοαμερικανικές χώρες της δεκαετίας του 50 και του 60 και όχι σε ευρωπαϊκό.Πίσω στο μαντρί του ΠΑΣΟΚ και η Μαριλίζα.

Επανέρχεται στο ΠΑΣΟΚ η πρώην υπουργός και γραμματέας του Κινήματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη θέση της αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρνούμενη να υπερψηφίσει τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου και είχε, εξ αυτού, τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Η βουλευτής της Β΄ Αθήνας, η οποία είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο, σήμερα μετά την ομιλία του τελευταίου στο Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε: "Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συμμετοχής και πανστρατιάς που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε".

πηγή.real.gr