Pages

satyroi

satyroi

Friday, March 16, 2012

Συνεληφθη ο George Clooney.

Ο George Clooney συνελήφθη έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσιγκτον. Η ειρωνία είναι ότι την Τετάρτη το βράδυ, ο γοητευτικός George Clooney, ήταν προσκεκλημένος στο Λευκό Οίκο και καθόταν στο ίδιο τραπέζι με την Πρώτη Κυρία Michelle Obama.
Αυτά βέβαια γίνονται μόνο στην "οπισθοδρομική" Αμερική. Εδώ στην Ελλάδα,τους εγχώριους μαϊντανούς ούτε που θα διανοούνταν να τον πλησιάσουν όχι να τον συλλάβουν.


Ας Μιλήσουμε Επιτέλους: Τελικά ήταν αλήθεια: Μπήκαν και τα Σκόπια στο PSI!


Αναδημοσίευση από το  kostasxan.blogspot.com.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν μελετούσα καλύτερα… ένα τσουβάλι λίρες;
Όπως αποδεικνύεται, η απάντηση στο ερώτημα που είχα θέσει στο άρθρο μου της 20ής Φεβρουαρίου (εδώ) – «Εντάσσονται και τα Σκόπια στο PSI;» - είναι καταφατική.
Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υιοθέτησε (χωρίς τις ψήφους των Ελλήνων ευρωβουλευτών) μια τόσο αρνητική για την Ελλάδα έκθεση προόδου για τα Σκόπια.
Χειρότερη έκθεση, συνοδευόμενη μάλιστα από ψήφισμα υπέρ της ΠΓΔΜ και του δικαιώματός της στον προσδιορισμό «μακεδονικός», δεν θυμάμαι να υπήρξε ποτέ.
Λυπούμαι, αλλά αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν απέτυχε μόνο στο PSI, αλλά με τους χειρισμούς της – και προφανώς τους χειρισμούς του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακατεύτηκε σε θέμα εκτός της εντολής του – οδηγεί την χώρα όχι μόνο στην οικονομική, αλλά και στην εθνική καταστροφή.
Μετά από όσα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η ανάγκη για εκλογές καθίσταται περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Και ορθώς ενημερωθήκαμε πως οι εκλογές δρομολογήθηκαν – πριν μας βρει κανένα μεγαλύτερο κακό.
Ο αρμόδιος για την διεύρυνση Επίτροπος Στέφαν Φούλε (που μέχρι πρόσφατα κρατούσε περισσότερο μετριοπαθή στάση), ξαφνικά ανακάλυψε την… ρεάλ πολιτίκ και υποστήριξε πως «η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ αποτελεί θέμα… πολιτικού ρεαλισμού και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του έτους»!
Τάχθηκε υπέρ της άμεσης έναρξης των προενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Σκοπίων και Ε.Ε. και ανακοίνωσε την άμεση μετάβασή του στα Σκόπια - πράγμα το οποίο και έκανε χτες - προκειμένου να εγκαινιάσει έναν… υψηλού επιπέδου προενταξιακό διάλογο!
Και όλα αυτά ενώ αναγνώρισαν όλοι πως στην ΠΓΔΜ θα πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, στον τομέα των μεταρρυθμίσεων στην έννομη τάξη, στη διεξαγωγή των εκλογών, στην ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης, στην προστασία των μειονοτήτων και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Ψιλοπράματα δηλαδή, μπροστά στην ανάγκη να επανέλθει στα επίσημα έγγραφα ο προσδιορισμός «μακεδονικός»!
Ψιλοπράματα μπροστά στην ανάγκη να ασπαστούμε όλοι τον… πολιτικό ρεαλισμό!
Ο ίδιος ο κ. Φούλε, τον Νοέμβριο του 2010 είχε, την επομένη της δημοσιοποίησης της ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν, αρθρογραφήσει στη σκοπιανή εφημερίδα «Ντνέβνικ», υποστηρίζοντας πως η έλλειψη προόδου στο ζήτημα της ονομασίας δεν επέτρεψε τη σύσταση Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Είχε μάλιστα υπογραμμίσει τον «κομβικό ρόλο που παίζει αυτή η εκκρεμότητα στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων».
«Αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα και η επίλυση του ζητήματος αυτού θα διευκολύνει, σε μεγάλο βαθμό, την πορεία της χώρας σας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραφε (και είναι προφανές ότι τότε είχε διαφορετική αντίληψη για την «πολιτική πραγματικότητα»).
Αλλά και τον Οκτώβριο του 2011, ο ίδιος άνθρωπος, ο Φούλε, κατά την παρουσίαση εκείνης της έκθεσης προόδου, διαπίστωνε πως ελάχιστα βήματα είχαν γίνει τόσο ως προς την επίλυση του θέματος του ονόματος, όσο και ως προς την διαδικασία επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.
Η έκθεση (του Οκτωβρίου 2011) ανέφερε πως οι σχέσεις της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα «συνεχίζουν να επηρεάζονται αρνητικά από το ανεπίλυτο ζήτημα της ονομασίας», ενώ υπογραμμιζόταν πως «δράσεις και δηλώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αρνητική επίδραση στις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποφεύγονται. Η διατήρηση καλών σχέσεων γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης μιας διαπραγματεύσιμης και αμοιβαίως αποδεκτής λύσης για το ζήτημα της ονομασίας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών παραμένει ουσιαστική».
Τι έγινε στο μεταξύ και ο κ. Φούλε άλλαξε γνώμη; Έλα μου ντε!
Τι έγινε και άλλαξαν στάση οι ευρωβουλευτές, όταν, πριν έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2011, οι ομιλητές όλων των πολιτικών ομάδων επέκριναν την πολιτική που ακολουθεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Γκρούεφσκι;
Έλα μου ντε!
Το δε ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου της περασμένης Τετάρτης είναι κάτι το πρωτοφανές. Ζητούν άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δεν γίνεται (για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια) καμιά ρητή αναφορά στην προϋπόθεση της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας και απευθύνεται… έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», ενώ εκφράζεται η λύπη του Ευρωκοινοβουλίου για το γεγονός ότι «η διένεξη για το όνομα εξακολουθεί να εμποδίζει το δρόμο της χώρας για την ένταξη στην ΕΕ, παρεμποδίζοντας έτσι και την ίδια τη διαδικασία της διεύρυνσης».
Να ήταν μόνο αυτό! Το ευρωκοινοβούλιο εμφανίζεται να… λυπάται για την παράλειψη του όρου «μακεδονικός» από την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ για το 2011, κάτι που συμβαίνει από το 2009, παρά το γεγονός ότι… «αυτός είναι ο καθιερωμένος όρος για τις αναφορές στη γλώσσα, τον πολιτισμό και την ταυτότητα της χώρας σε κείμενα των Ηνωμένων Εθνών»!
Το γεγονός ότι το ψήφισμα γέρνει επικίνδυνα προς την πλευρά των Σκοπίων, αποδεικνύεται και από την έκφραση ανησυχίας σχετικά με «τη χρήση ιστορικών επιχειρημάτων στην τρέχουσα ανταλλαγή απόψεων, συμπεριλαμβανομένου του φαινόμενου της λεγόμενης "αρχαιοποίησης", που απειλεί να αυξήσει τις εντάσεις με τις γειτονικές χώρες και να δημιουργήσει νέους εσωτερικούς διχασμούς».
Αυτό, φαινομενικά μοιάζει να ευνοεί την Ελλάδα, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Πρώτον διότι και η Ελλάδα χρησιμοποιεί ιστορικά επιχειρήματα (τα σωστά), αλλά και επειδή τον όρο «αρχαιοποίηση» έχει χρησιμοποιήσει ο αντίπαλος του Γκρούεφσκι, ο Τσερβένκοφσκι, προκειμένου να δείξει τη διαφωνία του με την τακτική του Σκοπιανού πρωθυπουργού.
Προκύπτει έτσι, η ύπαρξη μιας ευθείας γραμμής επικοινωνίας μεταξύ Επιτρόπου, ευρωβουλευτών και διαφόρων Σκοπιανών παραγόντων, που μοιάζει πλέον να υπαγορεύουν εκθέσεις και ψηφίσματα.
Συνδετικός κρίκος μοιάζει να είναι ο γνωστός Σόρος, που δραστηριοποιείται στην περιοχή και χρηματοδοτεί διάφορα συνέδρια και ο οποίος – για κάποιον άγνωστο (;) λόγο – έχει επισκεφθεί και τον κ. Παπανδρέου στου Μαξίμου!
Το παράδοξο είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν ενώ την ίδια ώρα τόσο ο γ.γ.του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν (στις 29 Φεβρουαρίου), όσο και ο Φίλιπ Ρίκερ, αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, (στις 13 Μαρτίου) μιλώντας στην Ουάσιγκτον για την αμερικανική εξωτερική πολιτική στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, θέτουν ως προαπαιτούμενο την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, καθώς, όπως επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους, ισχύει το βέτο του Βουκουρεστίου (του 2008).
Πέρασε δε απαρατήρητο το γεγονός πως έγινε γνωστό ότι κατά την συνάντησή τους στις 6 Μαρτίου, Παπαδήμος και Παπανδρέου συζήτησαν για την Οικονομία και το… Σκοπιανό!
Νωρίτερα, την 1η Μαρτίου, ο κ. Παπαδήμος είχε συναντηθεί με τον Ν. Γκρούεφσκι στο περιθώριο της Συνόδου των Βρυξελλών, προκειμένου να εκφράσουν την «πολιτική βούληση για συνέχεια των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την ονομασία της γειτονικής χώρας, εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση».
Ανάλογες διαβεβαιώσεις είχε δώσει ο κ. Παπαδήμος και στον Μάθιου Νίμιτς, που ξαφνικά επαναδραστηριοποιήθηκε και κατέφθασε στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου, προερχόμενος από τα Σκόπια.
Μετά την συνάντησή του μάλιστα με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο τελευταίος είχε εκδώσει ανακοίνωση (στις 20 Φεβρουαρίου), όπου ανέφερε πως «δεν μπορεί να υπάρξει λύση η οποία δεν θα σέβεται την αξιοπρέπεια των πολιτών της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας" και η οποία θα είναι επιβλαβής για ζητήματα ταυτότητας και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο»!
Στις 18 Φεβρουαρίου, ο κ. Ιβανόφ είχε στείλει επιστολές τόσο στον Πρόεδρο Κ. Παπούλια, όσο και προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών του ΝΑΤΟ με τις οποίες ζητούσε υποστήριξη για ένταξη της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη Σύνοδο του Σικάγο.
Όλα αυτά συνέβησαν αφού ο κ. Παπαδήμος απάντησε τελικά θετικά (στις 15 Φεβρουαρίου) στις δύο επιστολές Γκρούεφσκι με τις οποίες του ζητούσε συνάντηση – η πλάκα είναι πως μετά τη θετική απάντηση, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σχολίασε πως το «ναι» Παπαδήμου «έρχεται πολύ αργά», αφού είχε στείλει την τελευταία επιστολή του στις 22 Ιανουαρίου!
Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή με την οποία αποδεχόταν να συναντηθεί με τον κ. Γκρούεφσκι, ο κ. Παπαδήμος έθετε ως προϋπόθεση ότι «και τα δύο μέρη θα επιδείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση»!
Ως ουδέτερος παρατηρητής δηλαδή, μιλούσε για «δύο μέρη», ισομοιράζοντας τις ευθύνες!
Λοιπόν, για να εξηγούμεθα: Μια χώρα δεν είναι ισχυρή όταν δανείζεται παρακαλώντας για τη δόση της, αλλά όταν δανείζεται έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των δανειστών της, επειδή διαθέτει στιβαρή ηγεσία.
Το ύφος επαίτη που έχουν υιοθετήσει όλοι οι «μεγάλοι διαπραγματευτές» των τελευταίων δύο χρόνων, ήταν από την αρχή βέβαιο ότι θα άνοιγε την όρεξη των δανειστών, των φίλων και των χορηγών τους και σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.
Όσο και αν κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα, παριστάνοντας ότι δεν υπήρξε πιστωτικό γεγονός, αυτό υπήρξε – πριν από μια εβδομάδα – και αποδυνάμωσε τη χώρα σε όλους τους τομείς.
Επειδή, λοιπόν, μάθανε πως… και πλάκωσαν και οι Σκοπιανοί και επειδή χωρίς να έχει καμιά εξουσιοδότηση ο κ. Παπαδήμος έδειξε υποχωρητικότητα μιλώντας για «δύο μέρη», ας μας αδειάσουν το γρηγορότερο δυνατόν το… μέρος, γιατί θα μας βρουν κι’ άλλα δεινά!


Η συγγνώμη του Ε. Βενιζέλου. Πόσο πραγματική είναι?

Μάλλον ο Ε.Βενιζελος τον τελευταίο καιρό έχει συναναστραφει πάρα πολυ με Γερμανούς το τελευταιο διάστημα διαφορετικά δεν εξηγείται η δήλωση της συγγνώμης.Ως αλλος Γουλιέλμος ο Β΄ της Γερμανίας, γνωστός και ως Κάιζερ, ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη της μεταπολίτευσης.Δεν θα υπενθυμίσω αυτό που λέει ο λαός μας ότι "από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο" γιατί και βαρύ είναι αλλά και μπορεί να μην ισχύει στην περίπτωσή του.Θα υπενθυμίσω όμως ότι Κάιζερ, υπεύθυνος για τον Α παγκόσμιο πόλεμο και τον θάνατο 18,5 εκατ. ανθρώπων, όταν έφευγε για την αυτοεξορία του ζήτησε απλά συγγνώμη...
Καλό θα ήταν να σκέφτεται κάτι τέτοιες δηλώσεις καλύτερα πριν τις ξεστομίσει. Γιατί η συγγνώμη δεν διαγράφει τις ευθύνες ότι και αν κάνει κάποιος και δεν πείθει πάντα.Και ο κος Ε.Βενιζέλος είναι παλιό μέλος του συστήματος και έχει αρκετές ευθύνες και ο ίδιος για το σημερινό χάλι της χώρας μας.
Και αν ο Κάιζερ την γλύτωσε αποφασίζοντας την αυτοεξορία στην "μακρινή" Ολλανδία και μέσα στην χλιδή,αν ο κος Ε. Βενιζέλος επιθυμεί την πραγματική μεταμέλεια τότε θα πρέπει να ανοίξουν τα δικαστήρια.Για όλους και για όλα.Αν δεν το κάνει τότε θα ισχύει η λαϊκή ρήση.
Πόσο αποφασισμένος είναι άραγε??


Τι λέει ο Καρατζαφέρης?

Πάντως ο Γ. Καρατζαφέρης άσχετα με τις πολλές και πασίγνωστες κωλοτούμπες του,τις τελευταίες ημέρες κάνει κάποιες δηλώσεις που κανονικά θα έπρεπε να έχει γίνει χαλασμός. Όσο και αν διαφωνώ μαζί του,στην ουσία επιβεβαιώνει τις υποψίες που υπήρχαν. Όσο και γραφικός και αν είναι ο Καρατζαφέρης,δεν παύει να είναι πρόεδρος ενός κοινοβουλευτικού κόμματος.
Το να υποστηρίζεις ότι από τα λεφτά της Τρόικας λαδώνονται δημοσιογράφοι -άντε καλέ- και ΜΜΕ δεν είναι κάτι αμελητέο. Σοβαρότατο είναι.
Πάντως τα ΜΜΕ τον αγνοούν παντελώς....

Ο Γ.Παπαμιχαήλ υποψήφιος με το ΛΑ.ΟΣ.

O γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δ.Παπαμιχαηλ,ο Γιάννης Παπαμιχαήλ θα είναι υποψήφιος με το ΛΑ.ΟΣ στις επόμενες εκλογές. Εκτός απο το επώνυμό του άγνωστο αν έχει να προτείνει κάτι. Έτσι κι αλλιώς τον Γ. Καρατζαφέρη, μόνο η αναγνωρισιμότητα τον ενδιαφέρει στους υποψηφίους μπας και πάρει κάνα ψήφο.

Πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσχωρούν στην ΔΗΜ.ΑΡ.

Τη συμπόρευση τους με την Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσαν σήμερα πέντε πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά από συνάντηση που είχαν με τον κ.Φώτη Κουβέλη.
«Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό η ταυτόσημη άποψη σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Θέμα της συνάντησης είναι η κοινή προσπάθεια.. διάβασε όλο το άρθρο.

Ο Τέρενς Κουίκ στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο Τέρενς Κουίκ από εχθές 15/03/2012 προσχώρησε επίσημα στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" και αναλαμβάνει το πόστο του εκπροσώπου τύπου του κόμματος. Ταυτόχρονα αποχωρεί από τον  ΚΟΝΤΡΑ t.v. και στην θέση του σαν παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θα εμφανίζεται ο δημοσιογράφος  παρουσιαστής Γ.Παπαγιάννης.


Επέστρεψαν πέντε στην Ν.Δ.

Με επιστολή του κ. Αντώνη Σαμαρά στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο επιστρέφουν στην ΚΟ της ΝΔ πέντε από τους βουλευτές που είχαν διαγραφεί επειδή είχαν καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση.
«Με την επιστολή μου αυτή σας ενημερώνω ότι οι βουλευτές... Διάβασε όλο το άρθρο  

Μην ξεχάσετε την γιορτή της δημοκρατίας. Πάντα με 2 ευρώ.ΜΟΝΟ.

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ,ο νέος πρόεδρος Ε. Βενιζέλος έκανε "πρόσκληση στην γιορτή της δημοκρατίας" σε όλους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Δημοκρατία με μόνο έναν υποψήφιο συνηθιζόταν στις Σοβιετικές "δημοκρατίες" που ο θεός να τις κάνει δημοκρατίες και στα απολυταρχικά καθεστώτα. Εκτός και αν φοβάται ο Ευάγγελος ότι θα χάσει τις εκλογές.
Γιατί έχει ξεκινήσει απίστευτη προσπάθεια στο ΠΑΣΟΚ να μαζέψουν κόσμο για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής. Εγώ βάζω στοίχημα ότι στο μυαλό τους προσπαθούν να χτυπήσουν εκείνες τις εκλογές φιέστας του ΓΑΠ με το "εκατομμύριο συμπαθούντων"-που τους είχαν βρει ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο.
Αλλά το δύευρω παραμένει.Και τζάμπα να το έβαζαν μάλλον ίδιο θα ήταν το αποτέλεσμα.

Πρωθυπουργός ο Σαμαράς με αντιπρόεδρο τον Παπαδήμο.

Σας φαίνεται απίστευτο? Μάλλον δεν είναι.Ο Α. Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος ο Λ. Παπαδήμος για να να νιώθουν οι τραπεζίτες την ασφάλειά τους.Τα έγραψε ο ECONOMIST σήμερα.Θα σας υπενθυμίσω ότι τον τραγικοκωμικό Οκτώβριο του 2011,που για μια εβδομάδα οι εγχώριοι φωστήρες "έψαχναν" για πρωθυπουργό,ο ECONOMIST και το REUTERS επιβεβαίωναν το όνομα του κου Παπαδήμου μια εβδομάδα πριν την ανακοίνωσή του και με συνεχόμενα άρθρα τους κατά την διάρκεια εκείνης της εβδομάδας.
Να χαρεί τουλάχιστον και ο κος Σαμαράς που θα γίνει πρωθυπουργός και επίσημα. Τώρα τι θα γίνει με τον Ε. Βενιζέλο?Θα κρατήσει το υπουργείο οικονομικών??
Θα το δούμε.


Η επιστροφή των αμαρτωλών!

Όπως όλες οι οικογένειες έτσι και τα δυο κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έχουν και αυτά τους αμαρτωλούς τους.Και σαν καλοί χριστιανοί που είναι συγχωρούν και δίνουν και άλλες ευκαιρίες στα "μαύρα πρόβατα".
Ετσι λοιπόν και τα δυο αυτά κόμματα αποφάσισαν να δώσουν άφεση αμαρτιών.Το δε ΠΑΣΟΚ στον Τσουκάτο,που δεν έκανε και κάτι μεμπτό ο άνθρωπος,και η Ν.Δ. στον κο Συμπιλίδη.
Ο Τσουκάτος λοιπόν βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Ε. Βενιζέλο και όπως όλα δείχνουν η επιστροφή του είναι θεμα χρόνου. Ο Τσουκάτος βέβαια,για να λέμε τα πράγματα με το όνομά του, εξιλαστήριο θύμα είναι για να καλύψει τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του.Τα λεφτά δεν τα καταχράστηκε,ΚΑΤΑΘΕΣΗ έκανε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Στη Ν.Δ. επιστρέφει ο Συμπιλίδης. Από τα κλασσικά στελέχη της Ν.Δ. της δεκαετίας του 80 και των αρχών του 90 αλλα βαρύνεται με την ενέργεια ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ και του Μητσοτάκη, γεγονός που τον κατέστησε «μαύρο πρόβατο» στην πλειονότητα των νεοδημοκρατών. Εδώ επέστρεψε ο εγκέφαλος δεν θα επέστρεφε ο στρατιώτης?


φώτο από το sweetblog.gr

Ο Δένδιας με μαλλιά.

Από τον Πάνο Καμμένο
Ο Δένδιας με μαλλιά.....
Ο δικηγόρος των Ρότσιλντ που σαν δικηγόρος δεν έκοψε ποτέ γραμμάτιο, ο κολλητός του Βορίδη στην ΕΝΕΚ τολμά να μιλά γιά άκρα λές και αναφέρεται στην στοα του....

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

"Στην ανίερη συμμαχία των άκρων με κοινό στόχο την έξοδο από το ευρώ, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
«Μου κάνει τεράστια έκπληξη η συμπόρευση των άκρων. Διότι, στην πραγματικότητα, και από άκρα δεξιά μας και από αριστερά μας, ακούμε μια πρόταση πολιτικής, η οποία λέει: έξω από την Ευρώπη και έξω από το ευρώ. Και για μένα είναι ανεξήγητο πώς αυτά τα δύο πράγματα συμπορεύονται. Αν υπάρχει ανίερη συμμαχία σε αυτήν τη ζωή είναι αυτή».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι θέσεις για λιγότερες θυσίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν και τόνισε «ούτε διανοούμαι στη ζωή μου να παίξω σε ζαριά το μέλλον της χώρας. Εάν κάποιος άλλος πιστεύει ότι μπορεί να εκβιάσει και είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα, μπορεί να μας το πει. Διότι όλοι θα θέλαμε περισσότερα χρήματα, όλοι θα θέλαμε περισσότερες παραχωρήσεις, αλλά κάποιος πρέπει να μας πει ότι έχει τη βεβαιότητα ότι θα το πετύχει και να πείσει και τον ελληνικό λαό και να πάρει και την εντολή. Κι εμείς, ειλικρινά, μαζί του θα είμαστε και θα τον στηρίξουμε», κατέληξε."