Pages

satyroi

satyroi

Sunday, February 19, 2012

Το ξεχαρβαλωμένο κράτος μας.

Μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε είχαμε την αδιανόητη και τραγική κλοπή στην αρχαία Ολυμπία.Την δεύτερη κλοπή από μουσείο μέσα σε 40 ημέρες.Μια σειρά από κλοπές που αποδεικνύουν περίτρανα το ξεχαρβαλωμένο και παρηκμασμένο κράτος στο οποίο ζούμε.
Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του μουσείου είχαν ζητήσει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας προ τριμήνου, ούτε ότι ακόμα και μετά την κλοπή στην πινακοθήκη Αθηνών δεν πάρθηκαν αυστηρότερα μέτρα φύλαξης στα μουσεία της χώρας.
Θα σταθώ όμως στο εξής γεγονός.Ο υπουργός πολιτισμού,κος Γερουλάνος, ένιωσε την αποτυχία του, είχε την ευθιξία και κατέθεσε την παραίτησή του, όπως θα γινόταν σε κάθε πολιτισμένο κράτος.Και βέβαια,το λογικό θα ήταν να γίνει δεκτή.
Επειδή, όμως, εδώ είναι Ελλάδα,τα πάντα είναι σχετικά.Η παραίτηση βεβαίως,δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.Με ποια κριτήρια έκρινε ο πρωθυπουργός,αν έκρινε, άγνωστο. Μπορεί να πιστεύει ότι είναι πρωθυπουργός μόνο για το μνημόνιο ή για το PSI.Δεν ξέρω τι πιστεύει.Και τον Παρθενώνα να έκλεβαν συθέμελα, πιστεύω ότι πάλι δεν θα γινόταν δεκτή η παραίτηση του υπουργού.
Σε αυτή την κυβέρνηση είναι το ίδιο ανεύθυνη και ερασιτεχνική η απόδοση ευθυνών όσο και η ίδια κυβέρνηση.Σε βαθμό επικίνδυνο. Γιατί το μήνυμα προς τους άλλους υπουργούς είναι πως ότι λάθος και αν κάνουν δεν θα τιμωρηθούν.Και αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού, όποιος και αν είναι αυτός.
Δεν ξέρω πόσο τεχνοκράτη μας παρουσιάζουν τον κο Παπαδήμο, αλλά αυτή η αντιμετώπιση μόνο τεχνοκρατική δεν είναι. Είναι, δυστυχώς κλασσική ελληνική πολιτικάντικη αντιμετώπιση. Εκτός και αν η απόδοση ευθυνών στα μέλη της κυβέρνησης δεν υπάρχει στο job description. Βέβαια,το να μιλάμε στην Ελλάδα για ευθύνες,και μάλιστα σε πολιτικούς, είναι σαν μιλάμε για U.F.O.
Αν αυτό γινόταν υπό άλλη κυβέρνηση ή πριν από δυο χρόνια,δεν μπορώ να διανοηθώ τον σάλο που θα είχε ξεσπάσει.Θα οργίαζαν οι ξερόλες και τα παπαγαλάκια στα τηλεοπτικά παράθυρα,και ανα είκοσι λεπτά θα είχαμε έκτακτες συνδέσεις απευθείας από τον τόπο του εγκλήματος και θα μας έδειχναν το κλαράκι του τρίτου θάμνου αριστερά,το οποίο λύγισε όταν ο δεύτερος ληστής πέρασε από δίπλα του.Θα είχε στηθεί ένα ολόκληρο τηλεοπτικό δικαστήριο. Τώρα, όμως άκρα του τάφου σιωπή. Ασχολήθηκαν τα μμε σαν να ήταν κάποια κοινή ληστεία.Και βέβαια τσιμουδιά για ευθύνες. Σιωπή. Τόση σιωπή,που ούτε καν τόλμησαν να πουν ότι ο πρωθυπουργός δεν δέχτηκε την παραίτηση του κου Γερουλάνου.Και εδώ δεν είναι ευθύνη του υπουργού. Εκτός και αν πιστεύουν ότι έχουμε αρκετά αρχαία, οπότε είναι ένα γεγονός χωρίς ιδιαίτερη σημασία.
Και τον Παρθενώνα να κλέψουν,δεν πειράζει, Έχουμε τόσα αρχαία ερείπια.Και θα κάνουμε στην θέση του μια ωραία πολυκατοικία.....
 


 

Προσωρινά παράλυτη η Kate Moss.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο και ενώ η Kate Moss βρισκόταν στο Παρίσι, ξύπνησε στο ξενοδοχείο Ritz και δεν μπορούσε να κουνήσει το δεξί της χέρι! Έντρομη και αφού εξετάστηκε από γιατρό, επέστρεψε στην Βρετανία αναζητώντας και μια δεύτερη γνώμη.Οπως η ιδια αποκαλυψε έχει ένα πρόβλημα με το ωλένιο νεύρο, κάτι συνηθισμένο που όμως οδηγεί σε προσωρινή παράλυση.
πηγή:star.gr
          

Πολεμικά πλοία του Ιράν στην Μεσόγειο.

Δύο πολεμικά πλοία του Ιράν πέρασαν τη διώρυγα του Σουέζ,ένα αντιτορπιλικό και ένα μεταγωγικό εισήλθαν στην Μεσόγειο και έχουν καταπλεύσει στη Συρία θα παρακολουθούνται στενά από το Ισραήλ, ανακοίνωσε την Κυριακή το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.
Τα πλοία έχουν δέσει στο λιμάνι Ταρτούς, βορειοδυτικά της Δαμασκού.
Η είσοδος του ιρανικού ναυτικού στη Μεσόγειο έρχεται να επιδεινώσει τις σχέσεις της Τεχεράνης με τη Δύση, οι οποίες είναι ήδη τεταμένες λόγω του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αλλά και των εικασιών για επικείμενη ισραηλινή επέμβαση στη γειτονική χώρα.
Γιόακιμ Γκάουκ.Ο επόμενος Γερμανός πρόεδρος?

Τον υπερκομματικό Γιόακιμ Γκάουκ επιθυμούν να δουν στην προεδρία και οι περισσότεροι Γερμανοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα,η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild am Sonntag, δείχνει ότι ο Γκάουκ συγκεντρώνει το 54% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων παρότι δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.
Ο Γιόακιμ Γκάουκ ηταν επιλογή των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία το 2010, φέρεται να υποστηρίζει τωρα και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας. Ο Γιόακιμ Γκάουκ ήταν η επιλογή των Σοσιαλδημοκρατών και στην προηγούμενη εκλογή προέδρου, το 2010, ωστόσο οι Χριστιανοδημοκρατική Ένωση είχε καταψηφίσει την υποψηφιότητά του, στηρίζοντας τον Βουλφ, προσωπική επιλογή της καγκελαρίου Μέρκελ.
Ο Ο Γιόακιμ Γκάουκ είναι ανατολικογερμανός και θεολόγος. Μετά την πτώση της Ανατολικής Γερμανίας ήταν υπεύθυνος για τα αρχεία της πρώην ΣΤΑΖΙ.Αναμενουμε να δουμε πόσο τραγικός συνδυασμός μπορεί να αναδειχθειι ένας ανατολικογερμανός, θεολόγος και πολιτικός για τους εκτός Γερμανίας.