Pages

satyroi

satyroi

Sunday, February 19, 2012

Γιόακιμ Γκάουκ.Ο επόμενος Γερμανός πρόεδρος?

Τον υπερκομματικό Γιόακιμ Γκάουκ επιθυμούν να δουν στην προεδρία και οι περισσότεροι Γερμανοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα,η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild am Sonntag, δείχνει ότι ο Γκάουκ συγκεντρώνει το 54% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων παρότι δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.
Ο Γιόακιμ Γκάουκ ηταν επιλογή των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία το 2010, φέρεται να υποστηρίζει τωρα και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας. Ο Γιόακιμ Γκάουκ ήταν η επιλογή των Σοσιαλδημοκρατών και στην προηγούμενη εκλογή προέδρου, το 2010, ωστόσο οι Χριστιανοδημοκρατική Ένωση είχε καταψηφίσει την υποψηφιότητά του, στηρίζοντας τον Βουλφ, προσωπική επιλογή της καγκελαρίου Μέρκελ.
Ο Ο Γιόακιμ Γκάουκ είναι ανατολικογερμανός και θεολόγος. Μετά την πτώση της Ανατολικής Γερμανίας ήταν υπεύθυνος για τα αρχεία της πρώην ΣΤΑΖΙ.Αναμενουμε να δουμε πόσο τραγικός συνδυασμός μπορεί να αναδειχθειι ένας ανατολικογερμανός, θεολόγος και πολιτικός για τους εκτός Γερμανίας.



No comments: