Pages

satyroi

satyroi

Friday, September 7, 2012

Περαστικός από την Δ.Ε.Θ. ο Σαμαράς.

Περαστικός θα είναι από την φετινή Δ.Ε.Θ. ο πρωθυπουργός.Θα παραστεί στην Θεσσαλονίκη μόνο για δυο ώρες. Μόνο με έναν σύντομο χαιρετισμό στα εγκαίνια, χωρίς άλλες ομιλίες και φανφάρες.
Και τι να πει άραγε? Ότι από τις εξαγγελίες του Ζαππείου δεν θα υιοθετήσει ούτε ένα μέτρο ή για την αναδιαπραγμάτευση που αθετήθηκε από το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Ή θα μιλήσει για τα νέα δρακόντεια μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων που υποτίθεται ότι η ΝΔ δεν θα άγγιζε, εξασφαλίζοντας τα επιπλέον δισ. που ζητούν οι δανειστές από την καταπολέμηση της «σπατάλης»?Ακόμα και αυτή η επιμήκυνση -το τελευταίο πολιτικό χαρτί και του Ευάγγελου Βενιζέλου, πριν προχωρήσει στη μεγάλη ρήξη, να μειώσει σε 7 τις 9 αχτίδες στο logo του ΠΑΣΟΚ- παραπέμφθηκε στις γερμανικές καλένδες. . Κέρδισε λίγες εβδομάδες, μέχρι οι ψηφοφόροι να καταλάβουν τι σημαίνουν τα νέα δρακόντεια μέτρα.
Πάνε οι εποχές που οι πολιτικοί ανέβαιναν στην Δ.Ε.Θ για μια εβδομάδα και δεν άφηναν ήσυχα τα μπουζουξίδικα.

Kαι όμως,τα λόγια δεν είναι περιττά στο σεξ!

Όσο πιο άνετα επικοινωνούν κατά τη διάρκεια του σεξ οι σύντροφοι τόσο μεγαλύτερη και η απόλαυση της ερωτικής πράξης, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Social and Personal Relationships.
Η έρευνα της Δρ Ελίζαμπεθ Μπάντιν και των συνεργατών της στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ στο Οχάιο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επικοινωνιακή άνεση σχετίζεται άμεσα με την σεξουαλική ικανοποίηση. Οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα μιλώντας για το σεξ είναι επίσης πιθανότερο να το κάνουν και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Ωστόσο, η διαφορά αυτή δεν εξηγεί πλήρως γιατί όσοι μιλούν κά αττη διάρκεια του σεξ είναι πιο ευχαριστημένοι με την ερωτική τους ζωή.

Μιλώντας για το σεξ
Ο τρόπος που οι άνθρωποι συζητούν για τον έρωτα είναι σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας, λένε οι επιστήμονες. Εξάλλου, οι άνθρωποι που διστάζουν να ζητήσουν από τον ερωτικό τους σύντροφο να φορέσει προφυλακτικό ενδεχομένως να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η επικοινωνία είναι επίσης το κλειδί της απόλαυσης της ερωτικής ζωής, τονίζει η Δρ Μπάντιν.
Η ερευνήτρια και οι συνεργάτες της συγκρότησαν δείγμα 207 ατόμων, 88 φοιτητές και 119 μέσω ηλεκτρονικών σελίδων, και τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο για την αντίληψη τους περί σεξουαλικής επικοινωνίας, ικανοποίησης και την ποσότητα της μη λεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας που αισθάνονταν ότι έχουν κατά την ερωτική πράξη.
Οι εθελοντές, με μέση ηλικία τα 29 έτη, απάντησαν και σε ερωτήσεις για την ερωτική τους αυτό-εκτίμηση, όπως πόσο καλοί σύντροφοι αισθάνονταν ότι ήταν και πόση αυτοπεποίθηση είχαν για τις σεξουαλικές τους ικανότητες.
Επικοινωνώντας χωρίς λόγια
Η επεξεργασία των απαντήσεων έδειξε ότι αντίληψη για την συζήτηση περί σεξ μείωνε την απόλαυση, με το άγχος να σχετίζεται τόσο με την λιγότερη επικοινωνία στο κρεβάτι όσο και με μικρότερη συνολικά ικανοποίηση. Η λιγότερη ερωτική επικοινωνία και η υψηλότερη σεξουαλική αυτοπεποίθηση σχετίστηκαν με περισσότερη επικοινωνία κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης.
«Η συνομιλία κατά τη διάρκεια του σεξ σχετίστηκε γενικά με περισσότερη ερωτική ικανοποίηση. Η μη λεκτική επαφή σχετίστηκε πιο άμεσα με την ικανοποίηση απ’ ότι η λεκτική», επισημαίνει η Δρ Μπάντιν.
«Η σιωπή μπορεί να μοιάζει πιο ασφαλής και λιγότερο απειλητική για τη σχέση, άρα μπορεί να είναι ευκολότερος ένας αναστεναγμός ή μια κίνηση για να επικοινωνήσει το άτομο ότι απολαμβάνει την ερωτική πράξη απ’ το να πει ‘απολαμβάνω αυτό που γίνεται’», συμπληρώνει η ερευνήτρια.
Επόμενος στόχος των επιστημόνων είναι να μελετήσουν ζευγάρια ώστε να έχουν και τις δύο οπτικές γωνίες για την επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ ώστε να χαρτογραφήσουν πως ο τρόπος επικοινωνίας στο κρεβάτι επηρεάζει την ερωτική ικανοποίηση.
health.in.gr

Δολοφονήθηκε η «Βασίλισσα της κοκαΐνης»

Η κολομβιανή γιαγιά Griselda Blanco που είχε ονομαστεί «Η Βασίλισσα της Κοκαΐνης», μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 και του ’80 στον κόσμο των ναρκωτικών.
Είχε κατηγορηθεί για 240 φόνους, μεταξύ των οποίων και αυτούς των τριών συζύγων της, ενώ ήταν αυτή που ήλεγχε το εμπόριο κοκαΐνης της Αμερικής και της Βρετανίας για πολλά χρόνια. Μάλιστα, υπήρχαν εποχές που οργάνωνε τη μεταφορά μέχρι και 2 τόνων κοκαΐνης κάθε μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Προκειμένου να ενισχύσει το μύθο γύρω από το όνομά της, έδωσε στον γιό της το όνομα Michael Corleone, εμπνεόμενη από τον ήρωα της σειράς ταινιών «ο Νονός». Τα τελευταία χρόνια, είχε βγει από την ενεργό δράση και ζούσε στη Medellin της Κολομβίας, καθώς είχε ήδη εκτίσει σχεδόν 20 χρόνια σε αμερικανική φυλακή.


Ωστόσο, «η Βασίλισσα της Κοκαΐνης», δεν είχε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν της. Ένας ένοπλος άντρας μπήκε στο κρεοπωλείο όπου ψώνιζε και την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια ψύχραιμα διέφυγε με τη μηχανή του.
«Δεν γνωρίζουμε γιατί την σκότωσαν, ωστόσο η πρώτη υπόθεση είναι πιθανότατα για λόγους εκδίκησης», δήλωσε ο αστυνομικός Colonel Mauricio Cartagena.
Η Blanco γεννήθηκε το 1943 σε μια παραγκούπολη της Medellin και γρήγορα εντάχθηκε στις παιδικές συμμορίες των δρόμων. Στα 11 της, κατηγορήθηκε για την απαγωγή ενός 10χρονου αγοριού και για τη δολοφονία του, όταν οι γονείς αρνήθηκαν να πληρώσουν τα λύτρα.
Έχοντας ήδη εξασκηθεί σε μικροκλοπές, στα 14 το έσκασε από τη μητέρα της και στράφηκε στην πορνεία. Παντρεύτηκε το σωματέμπορο Carlos Trujillo με τον οποίο και απέκτησε 3 παιδιά. Ωστόσο χώρισαν στα τέλη του ΄60 και λίγο αργότερα πιστεύεται ότι τον δολοφόνησε κατά τη διάρκεια διαμάχης.
Ο επόμενος γάμος της ήταν με τον έμπορο κοκαΐνης Alberto Bravo, με τον οποίο ανέπτυξαν τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες ήταν μάλιστα τόσο επιτυχημένες ώστε να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη. Στα μέσα του ’70 είχε ήδη πιλότους αεροσκαφών στις υπηρεσίες της, προκειμένου να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. Ενώ όμως το FBI έφτασε κοντά σε αυτήν και 30 από τους συνεργάτες της, στην μεγαλύτερη επιχείρηση για τα ναρκωτικά της Ιστορίας, η ίδια κατάφερε να διαφύγει στην Κολομβία πριν τη συλλάβουν.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έφτασε στην πρωτεύουσα Bogota με ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε επίσης ένας μικρός στρατός κακοποιών προκειμένου να αντιμετωπίσει το σύζυγό της Alberto. Στην ανταλλαγή πυρών που είχαν, ο Alberto δέχτηκε σφαίρα στο πρόσωπο και απεβίωσε, κάτι που δεν συνέβη στην ίδια παρά τη σφαίρα που δέχτηκε στο στομάχι.
Στα τέλη του ’70 επέστρεψε στο Μαϊάμι προκειμένου να εξοντώσει τους ανταγωνιστές και να αποκτήσει τον έλεγχο των ναρκωτικών. Η ευκολία με την οποία σκότωνε όποιον στεκόταν απέναντί της, είναι αξιοσημείωτη. Αυτή την τύχη είχε και ο τρίτος της άντρας ο οποίος την εγκατέλειψε και άρπαξε τον γιό τους.
Τα κέρδη της έφτασαν να ξεπερνούν τα 8 εκατ. δολάρια το μήνα, ενώ διέθετε μια τεράστια βίλα στη Φλόριντα και στο Μαϊάμι Μπιτς καθώς και ένα στόλο πολυτελών οχημάτων. Αγόραζε διαμάντια της Εβίτα Περόν, ενώ έφτασε στο σημείο να ζητήσει να φιλοτεχνηθεί ένα μπρούτζινο άγαλμα της ίδιας.
Τελικά, το 1985 η αστυνομία κατάφερε να εισβάλει στο σπίτι της και να τη συλλάβει. Αρχικά, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο ακόμη και μέσα από τα κάγκελα συνέχιζε να διευθύνει το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που είχε υπό τον έλεγχό της, να οργανώνει δολοφονίες, απαγωγές και κάθε είδους παράνομη ενέργεια.
Βγήκε από τη φυλακή το 2004 και προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη της από τους εχθρούς -που όλα αυτά τα χρόνια είχε δημιουργήσει. Η προσπάθειά της αυτή, ήταν επιτυχημένη για τα επόμενα 8 χρόνια, μέχρι δηλαδή τη Δευτέρα, οπότε και δολοφονήθηκε.Πηγή  newsbeast.gr


Σαν σήμερα έληγαν τα Σεπτεμβριανά.

Σαν σήμερα πριν 57 χρόνια έληγαν τα θλιβερά γεγονότα του πογκρόμ εναντίων των συμπατριωτών μας Ελλήνων στην γειτονική και "φίλη" Τουρκία, γνωστά και ως Σεπτεμβριανά.
Ο τουρκικός όχλος, υπό την καθοδήγηση και τον εξοπλισμό του από την κυβέρνηση Μεντερές, στράφηκε εναντίον της πολυπληθούς και ευημερούσας ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955. Αποτέλεσμα, οι 100.000 Έλληνες που ζούσαν εκείνη την περίοδο στην Πόλη να συρρικνωθούν σταδιακά και σήμερα μόλις και μετά βίας να ξεπερνούν τις 2.000.
Το 1955 τη γειτονική μας χώρα κυβερνούσε ο Αντνάν Μεντερές -ένας «πρώιμος Ερντογάν»- και το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο Μεντερές έπαιζε αρκετά το μουσουλμανικό χαρτί, προκαλώντας εκνευρισμό στο κεμαλικό κατεστημένο της χώρας. Το αποδεικνύουν και τα χιλιάδες τζαμιά που κτίστηκαν επί πρωθυπουργίας του.
Η αιτία ήταν το αίτημα των Ελληνοκύπριων που διεκδικούσαν την ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα. Ήταν μια καλή αφορμή για τους τούρκους ηγέτες να αποσπάσουν την κοινή γνώμη από τα προβλήματά της. Στις 28 Αυγούστου 1955 ο Μεντερές ισχυρίστηκε δημόσια ότι οι Ελληνοκύπριοι σχεδίαζαν σφαγές κατά των Τουρκοκυπρίων.

Το αποτέλεσμα ήταν δυο ημέρες σφαγής, εξευτελισμού, βιασμού Ελλήνων και Ελληνίδων και βεβήλωσις ιερών και κειμηλίων του Ελληνισμού.

Κατά τα άλλα οι Τούρκοι μας αγαπούν και είναι φίλοι μας.

Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τον κατήφορο του πολιτικού συστήματος.

Νέα δημοσκόπηση της VPRC είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας,δυο μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου.Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την χθεσινή δημοσκόπηση της PulseRC  που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Το ποντίκι".
Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση σαφέστατο "κεφάλι" παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ καλπάζει η Χρυσή Αυγή στο 12%
Χαρακτηριστικό είναι η απουσία και η καταπόντιση του πάλαι ποτέ συγκάτοικου της δεξιάς πολυκατοικίας και μέχρι πριν λίγο συνεταίρου της συγκυβερνησης ΠΑΣΟΚ ΝΔ, Γ. Καρατζαφέρη και του κόμματός του ΛΑΟΣ.Την πορεία του φαίνεται ότι αντιγράφει η ΔΗΜΑΡ του Φ.Κουβελη ενω επιβεβαιώνεται η άνοδος της Χ.Α.

Δεν πρόλαβε να χωρίσει ο Στρος-Καν και βρήκε παρηγοριά σε νέα αγκαλιά .

Τελικά ο Στρος-Καν είναι αδιόρθωτος. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε το διαζύγιο του  και ήδη φωτογραφείται με τη νέα του κατάκτηση.
Είναι γύρω στα 40, καστανή κομψή, εργάζεται σε τηλεοπτικό κανάλι και το όνομά της είναι Μύριαμ. Δεν είναι άλλη από την νέα κατάκτηση του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος λίγες μόλις ημέρες μετά την είδηση του διαζυγίου του από την Αν Σινκλέρ, «συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό γαλλικού περιοδικού σε τρυφερά τετ-α-τετ με τη νέα του συνοδό.
Με τίτλο «Ξεχνάει την Αν με μία άλλη» το lifestyle γαλλικό περιοδικό «VSD» που δημοσιεύει τις εν λόγω φωτογραφίες, αποκαλύπτει ότι ο 63χρονος Στρος-Καν παρουσίασε τη νέα του αγαπημένη σε ένα ταξίδι που έκανε στην Κορσική, φιλοξενούμενος του παλιού του φίλου και αντιδημάρχου του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φρανσουά Πουπονί.


Φονικός σεισμός στη Κίνα.

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που σημειώθηκε στα νοτιοδυτικά της Κίνας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στα σύνορα των επαρχιών Γιουνάν και Γκουιζού, σύμφωνα με την κινεζική Σεισμολογική Υπηρεσία. Η δόνηση σημειώθηκε στις 11:00 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας).
πηγή real.gr

H μάχη της Κρήτης γίνεται ταινία.

Η μάχη της Κρήτης,μια από τις ένδοξες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας γίνεται και ταινία. Όχι όμως από Έλληνες συντελεστές αλλά από Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς. Πρόκειται για μια κινηματογραφική παραγωγή, συνολικού κόστους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, με κεντρικό της θέμα το Νεοζηλανδό στρατιώτη Ντάντλεϊ Πέρκινς, που πολέμησε στην Κρήτη, συνελήφθη από τους Ναζί, δραπέτευσε, έζησε στα κρητικά βουνά επί ένα χρόνο και στη συνέχεια διέφυγε στη Μέση Ανατολή.
Εντυπωσιασμένος από την αυτοθυσία του κρητικού λαού, ο Πέρκινς επέστρεψε στην Κρήτη επικεφαλής των ειδικών βρετανικών δυνάμεων και ανέλαβε επικεφαλής των ανταρτών στη δυτική Κρήτη πολεμώντας τους κατακτητές. Το 1944 έπεσε στα χέρια των Γερμανών και τον εκτέλεσαν. Στους Κρήτες ήταν γνωστός ως «Βασίλης-το λιοντάρι της Κρήτης».
Ο τίτλος της ταινίας είναι The Straggler, θα στηρίζεται στο βιβλίο που έγραψε ο Μάρι Έλιοτ στην δεκαετία του '80 και θα χρηματοδοτείται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Είναι, όμως, πιθανόν να μη γυριστεί στην Κρήτη αλλά στην Αλεξάνδρεια της Νέας Ζηλανδίας που έχει πολλές ομοιότητες. Οι παραγωγοί ζητούν και τη συμβολή της ομογένειας στην παραγωγή της ταινίας με αναμνήσεις, ενθύμια κλπ.
Τελικά οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί δεν είναι προοδευτικοί άνθρωποι. Άκου να κάνουν ταινίες για ήρωες....