Pages

satyroi

satyroi

Monday, November 28, 2011

Τι γίνεται;


Το είδαμε και αυτό. Κατά αρχάς μαθαίνουμε ότι ο κος Σταικουρας, από τους βασικούς συμβούλους του κου Σαμαρά, έπινε καφέδες στην Αμερικανική πρεσβεία κατηγορώντας τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ.,τον Κώστα Καραμανλή.
Μετά οτι ο κος Α. Σαμαράς είναι πολύ καλός φίλος με τον κο Σ. Ψυχάρη του ΔΟΛ. Προσωπικές σχέσεις είναι και δεν τις κρίνουμε.
Μετά μαθαίνουμε ότι ο γιος του Σ. Ψυχάρη,διευθυντή του ΔΟΛ, ανέλαβε καθήκοντα προσωπικού συμβούλου του Α. Σαμαρά.
Τώρα εγώ ο άμοιρος τι να καταλάβω; Ότι όντως ο τύπος δεν διαπλέκεται με την πολιτική και είναι αδέσμευτος;Ή μήπως ότι η πολιτική δεν συναλλάσσεται με τον αδέσμευτο τύπο;
Ότι αυτά που λέγανε για τον αποθανόντα ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, ότι αυτός κινούσε τα νήματα της εξουσίας, είναι αλήθεια και ο ΔΟΛ απλά συνεχίζει με την ίδια τακτική;
Ότι ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν πολύ καλός φίλος με αυτόν που χτυπούσε αλύπητα το κόμμα του;
Και για να μην φανώ καχύποπτος να δεχτώ ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ ΔΟΛ-Α. Σαμαρά.
Ο γιος του κου Ψυχάρη αξιοκρατικά πήρε την θέση του συμβούλου αξιοκρατικά ή λόγω γνωριμίας;
Ή μήπως..........μπα άστο προς το παρόν.
Ας τα δει η Ν.Δ. αυτά.

Η μητρόπολη πληρώνει το χαράτσι των ενοριτών.


O μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής αφού δέχτηκε πλήθος εκκλήσεων πήρε την απόφαση να καλύψει η εκκλησία το έξοδο του χαρατσιού στους αναξιοπαθούντες ενορίτες που βρίσκονται εντός της μητροπόλεως του.Το κόστος αυτό ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ.
Συγχαρητήρια στην μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και ελπίζουμε να δούμε και άλλα τέτοια παραδείγματα.

Τέλος και η Ν.Δ.


Μετά το ΠΑΣΟΚ μας τελειωσε και η Ν.Δ.
Το ΠΑΣΟΚ με την πρωτοφανή άνευ όρων υποστήριξη των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων,με τη άνευ όρων υποστήριξη των μνημονίων,με τους παντελώς ακατάλληλους και μικροπρεπείς καρεκλοκένταυρος βουλευτές του, θεωρώ ότι είναι σχεδόν τελειωμένο. Ακόμα και με την αλλαγή αρχηγού και με την γνωστή μνήμη χρυσόψαρου που μας διακατέχει,δεν πιστεύω ότι θα επανέλθει σε ποσοστά που είχε πριν τις εκλογές του 2009. Βέβαια όρκο δεν παίρνω.
Με την γνωστή ρήση του Σαμαρα οι μάσκες έπεσαν,στην προκειμένη περίπτωση έπεσαν για τον ίδιο.
Σφοδρά αντιμνημονιακος μέχρι τις 26-10-2011 και εν μέσω μιας νυκτίς αντέστρεψε την πολιτική του 180 μοίρες.
Μέσα σε δέκα ημέρες κατάφερε να κάνει όλα όσα εξόρκιζε μέχρι πρότινος.
Υποστηρίζει το μνημόνιο, ήθελε εκλογές αλλά καλή είναι και η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ,δεν υπογράφει καμία δήλωση προς την Ε.Ε. αλλά και η επιστολή καλή είναι,ΑΝ εκλεγεί πρωθυπουργός θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, αυτό για το οποίο συμφωνεί άρα δεν έχουμε τι να διαπραγματευτούμε,δεν συζήταγε με το ΛΑΟΣ αλλά συγκυβερνούν με μεγάλη χαρά διότι επιτελούν "εθνικό έργο".
Και ενώ εμείς παρακολουθούμε αποσβολωμένοι όλη αυτήν την κωμωδία,οι βουλευτές της Ν.Δ. πράττοντας όπως και οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ, σιωπηλά και ταπεινά, χωρίς σχόλια ακολουθούν και αυτοί τον πρόεδρό τους προς την καταστροφή.
Τελικά και ο Σαμαράς αποδείχτηκε το ίδιο λίγος όπως ο συμφοιτητής του ο ΓΑΠ,το ίδιο λαϊκιστής και επικίνδυνος.Η μοναδική διαφορά που έχουν είναι ότι κάνει λιγότερα σαρδάμ.
Ο Σαμαράς δεν ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί με τον ΓΑΠ, πιστεύει σήμερα κανείς ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τους  Ευρωπαίους; Μάλλον μόνο ο ίδιος το πιστεύει αυτό.
Άντε να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο κόμμα που θα οδηγηθεί στην καταστροφή.

Αυνανιστικές ερωτήσεις.Λόγω του γενικευμένου αυνανιστικού κλίματος που κυριαρχεί-tres sic-είπα να κάνω κι εγώ μερικές αυνανιστικές ερωτήσεις.
1.Πρωτευουσα της Ελλαδας είναι η Αθήνα ή η Βοστόνη;

2.Ο Σαμαράς πότε θα ξεκινήσει την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου;

2.Ο Τόλης βοσκόπουλος πλήρωσε τα χρέη του στην εφορία;Αν όχι γιατί δεν περνάει και αυτός από το αυτόφωρο;

3.Αν τα λεφτά που ήταν στα ταμεία του κράτους τελείωσαν στις 15 Σεπτεμβρίου, τότε με τι λεφτά ζει αυτό το κράτος;

4.Η οικογένεια Παπανδρέου κέρδισε οικονομικά ή όχι από την κρίση της Ελλάδας;

5.Ποιο μνημόνιο τελικά ισχύει;Το Α ή το Β;

Ωχ, τελείωσα για απόψε............;;;;


Οι βιασμένες λέξεις!!!!

Οι πιο βιασμένες λέξεις και έννοιες στην ελληνική γλώσσα είναι δυο και γένους θηλυκού.
Αυτές είναι η δημοκρατία και η επανάσταση.
Βιασμένες κατά εξακολούθηση και παρά φύση.
Ακόμα και σήμερα τα πάντα γίνονται στο όνομα της δημοκρατίας και γίνονται με "επανάσταση".
Ακόμα και η χούντα έκανε "επανάσταση" στο όνομα της "δημοκρατίας".
Ακόμα και σήμερα όλα αυτά τα έκτροπα που συμβαίνουν εις βάρος μας τα δικαιολογούν ως νίκη της δημοκρατίας.
H πικρή αλήθεια είναι ότι αυτές οι δυο έννοιες αιμορραγούν ακατάπαυστα και δυστυχώς είναι κλινικά νεκρές προ πολλού.Το πιστοποιητικό θανάτου περιμένουν.


Ώρα για αυτοκριτική.


Πιστεύω ότι η αυτή η περίοδος είναι μάλλον η καλύτερη για να κάνουμε ως Έλληνες μια κίνηση που αν και δεν την έχουμε στο DNA μας και δεν μας διακρίνει ως λαό πάραυτα πρέπει υπερβούμε τους εαυτούς μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Πρώτα ως πολίτες και μετά ως έθνος.
Να σκεφτούμε πέρα απο τα στενά συναισθηματικά όρια και να δούμε τα γεγονότα ως έχουν και όχι όπως θέλουν μας τα σερβίρουν κάποιοι.
Σίγουρα θα τρομάξουμε με αυτά που θα διαπιστώσουμε,θα εκπλαγούμε με τις επιλογές μας και θα μας φαίνεται απίστευτο οτι εμείς τις κάναμε αλλά πιστεύω ότι τελικά θα είναι χρήσιμο και για εμάς αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.

Μάταιες οι θυσίες μας;


Σύμφωνα με τις χθεσινές πληροφορίες η Γαλλία και η Γερμανία ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις για την δημιουργία της ζώνης ευρώ δυο ταχυτήτων.
Στην μια και σοβαρή θα είναι οι χώρες με καλή δημοσιονομική πολιτική και στην δεύτερη ζώνη όλες οι υπόλοιπες που δεν πληρούν τα κριτήρια.
Και η Ελλάδα ΣΕ ΠΟΙΑ ΖΏΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ;
Εμείς ως πολίτες δεχτήκαμε όλες τις θυσίες για να παραμείνουμε στην ισχυρή ζώνη του ευρώ και να έχουμε την προστασία της Ε.Ε.
Όχι της Ε.Ε. που αφήνει τα μέλη της βορά στα θηρία.Την άλλη Ε.Ε που γνωρίζαμε ή που νομίζαμε ότι γνωρίζουμε,που προστάτευε τα μέλη της.
Αν είναι να γυρίσουμε στην δραχμή με όλα τα γνωστά επακόλουθα τότε τίθεται το λογικό ερώτημα του γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα;
Ίσως να είχαμε γλιτώσει αρκετά απο τα δεινά που περάσαμε τους τελευταίους μήνες.
Σίγουρα δεν θα χάναμε τόσο πολύτιμο χρόνο και θα ήμασταν μάλλον σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση για το μέλλον μας.
Μάλλον αποδεικνύεται με ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ότι τελικά το ευρώ μπορεί και χωρίς εμάς.
Δεν είμαι υποστηρικτής των θεωριών συνωμοσίας, αερολογίες που μου έρχονται στο μυαλό απο τα καθημερινά χτυπήματα γράφω, αλλά αν συμβεί η Ε.Ε. των δυο ταχυτήτων και με την Ελλάδα στην τρίτη ταχύτητα-αυτή θα είναι ειδικά για εμάς-τότε λυπάμαι που το γράφω αλλά οι συνωμοσιολόγοι θα έχουν δικιο με ότι αυτό συνεπάγεται για πολλούς.
Και τότε θα ρωτήσουμε: ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ;

To ΔΝΤ διαψεύδει.

Το ΔΝΤ με σημερινή του ανακοίνωση διαψεύδει ότι επεξεργάζεται σχέδιο χρηματοδότησης της Ιταλικής οικονομίας.Αν και έχουν ενταθεί οι συνομιλίες μεταξύ Ιταλίας και ΔΝΤ είναι ακόμα ασαφές ο ρόλος του ΔΝΤ και η μορφή βοηθείας που θα παράσχει στην Ιταλία.