Pages

satyroi

satyroi

Wednesday, September 26, 2012

Eπεισόδιο στο Φαρμακονήσι με σύγκρουση σκαφών τουρκικής και ελληνικής Ακτοφυλακής

Τελικά τείνω να πιστέψω στις φήμες και στους ψιθύρους ότι οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο και ίσως και εισβολής στυλ Ιμίων τον Οκτώβριο. Καθημερινά κλιμακώνονται οι προκλήσεις από την Άγκυρα,με τελευταίο επεισόδιο σήμερα τα ξημερώματα στο Φαρμακονήσι μεταξύ σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής.
Περί τις 03.00 τα ξημερώματα ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από σλοβενικό σκάφος της FRONTEX που περιπολούσε ανατολικά του Φαρμακονησίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων,"να απομακρυνθεί γιατί βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα".
Οι Σλοβένοι ενημέρωσαν σχετικά το κέντρο επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής, το οποίο έστειλε ένα δικό μας σκάφος. Το τουρκικό ζήτησε και από το ελληνικό να απομακρυνθεί, αλλά φυσικά έλαβε την απάντηση ότι "Εδώ είναι Ελλάδα και πρέπει άμεσα να αποχωρήσετε".
Το τουρκικό σκάφος όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά επιχείρησε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος εκμεταλλευόμενο την υψηλή ταχύτητα και την ανώτερη ικανότητα ελγμών του (είναι ένα από τα νέα 11μετρα σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής).
Ο κυβερνήτης του ελληνικού, παρά το γεγονός ότι το σκάφος του ήταν παλιό, κατάφερε να αποφύγει τον εμβολισμό και τελικά να στρέψει προς την πλευρά του τουρκικού, με αποτέλεσμα να δύο σκάφη να συγκρουστούν!
Ακολούθησε αναταραχή, οπλίστηκαν και απασφαλίστηκαν τα όπλα και από τις δύο πλευρές, αλλά η ψυχραιμία του Έλληνα κυβερνήτη οδήγησε σε αποκλιμάκωση αφού έδωσε εντολή να κατεβούν τα όπλα ζητώντας όμως παράλληλα από τους Τούρκους να αποχωρήσουν όπως και έγινε.
Στην περιοχή όμως από εκεί την ώρα επικρατεί υψηλή κινητικότητα. Το Φαρμακονήσι έχει δυο-τρεις ψαράδες ως μόνιμους κατοίκους και μια διμοιρία στρατιωτών, ενώ η ελληνική κυριότητα στο νησί δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκία.

Την ίδια ταινία σε επανάληψη βλέπουμε πάλι στο Σύνταγμα.

Μπαχαλάκηδες, δήθεν αγανακτισμένοι ή αναρχικοί όπως θέλουν να αποκαλούνται που προκαλούν με πέτρες στα ΜΑΤ και κουκούλες,ΜΑΤ που αμύνονται και ρίχνουν σωρηδόν χημικά και χτυπουν όποιον πάρει ο χάρος, βιτρίνες σπασμένες, συλλήψεις δήθεν αγανακτισμένων οι οποίου θα αφεθούν ελεύθεροι.
Το μοναδικό νέο επεισόδιο είναι η φωτιά που έβαλαν στον Εθνικό Κήπο.
Μια επιτυχημένη πορεία....


Απαράδεκτο.Μια απεργία,τρεις διαφορετικές πορείες.

Τελικά η γελοιότητα στον τόπο μας δεν έχει όρια.Να συμφωνούμε όλοι ότι τα νέα μέτρα μας κάνουν την ζωή ακόμα πιο δύσκολη,να συμφωνούμε όλοι ότι αυτά τα μέτρα θα πρέπει να καταψηφιστούν αλλά διαδηλώνουμε ξεχωριστά επειδή έτσι αποφάσισαν τα μαγαζάκια και τα παραμάγαζα.Λες και δεν έχουμε τα ίδια αιτήματα.
Αντί να συνενοηθουν απο κοινου και να πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδη συγκέντρωση,σπάνε τον κόσμο σε διαφορετικές συγκεντρώσεις.Ο κυριότερος υπεύθυνος όμως είναι όσοι ακόμα υπακούν στα μαγαζάκια.
Αλλά η αγανάκτηση είναι τόσο μεγάλη που ο κόσμος ευτυχώς βγαίνει ακόμα στον δρόμο.

Επεισόδια στην Ισπανία.

Καζάνι που βράζει η Ισπανία με εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς να βγαίνουν στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότητας που ετοιμάζεται να ανακοινώσει την Πέμπτη η κυβέρνηση Ραχόι.
Χθες το βράδυ οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από το ισπανικό κοινοβούλιο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τα σιδερένια κιγκλιδώματα και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας με περίπου 1.300 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων καταστολής και να περάσει μπροστά στο κοινοβούλιο.