Pages

satyroi

satyroi

Tuesday, February 7, 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άστεγοι.Που είναι τώρα?

Όλοι θυμόμαστε το σόου που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους λαθρομετανάστες από την Κρήτη. Όταν είχε διοργανώσει ολόκληρη επιχείρηση για να τους μεταφέρει από την Κρήτη στο κτήριο της νομικής. Όλοι θυμόμαστε εκείνους τους "καλούς" και "ευαίσθητους" κυρίους και κυρίες που έτρεχαν να υποστηρίξουν εκείνους τους κακομοίρηδες τους λαθρομετανάστες. Γιατί κακομοίρηδες είναι. Θυμόμαστε επίσης πόσο γρήγορα βρέθηκε οίκημα και τους στέγασαν στο όμορφο νεοκλασικό κτήριο της Υπατίας.Και ας μην είχαν κανένα δικαίωμα ως λαθρομετανάστες,τους φιλοξένησαν οι αρχές.Και δεν τους απέλασαν.
Ήταν τότε που όλες οι "ανθρωπιστικές" οργανώσεις και οι κάποιες ΜΚΟ,και κάποια "κινήματα" πολιτών απειλούσαν τους αρμοδίους και εκρηγνυόντουσαν από ευαισθησία και αδικία. Αλήθεια που είναι σήμερα αυτοί οι "κύριοι"? Γιατί σιωπούν? Γιατί δεν αναλαμβάνουν δράση?
Τώρα όμως που γεμίζουν οι δρόμοι με συμπατριώτες μας άστεγους,δεν βλέπω οι ίδιοι κύριοι να έχουν την ιδία ευαισθησία.Δεν βλέπω τους ίδιους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ,να διοργανώνουν επιχειρήσεις παρόμοιες με αυτές των λαθρομεταναστών,για να στεγάσουν τους ομοεθνείς μας.
Αντιθέτως βλέπω έναν δήμαρχο Αθηναίων,που να υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ,να τους κυνηγάει. Χαλάνε βλέπετε την αισθητική.
Προσωπικώς, περίμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν δυναμικά μπροστά σε αυτό το φαινόμενο που μεγαλώνει μέρα με την ημέρα,και όχι να κωφεύει ή να κάνει ότι δεν βλέπει. Περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικώς απογοητεύτηκα.
Εκτός και αν στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι οι άστεγοι ελληνες δεν είναι ένα τόσο σοβαρό θέμα ή ότι η κοινωνική ευαισθησία έχει οποιαδήποτε εθνικότητα και χρώμα εκτός από ελληνικό.
Ή μήπως θεωρούν ότι αν ενεργήσουν θα χαλάσουν την εικόνα του αγαπημένου τους δημάρχου?


Ο Σαμαράς συνεχίζει τα λάθη.

Ο Σαμαράς συνεχίζει τα λάθη και όπως φαίνεται δεν μαθαίνει από αυτά. Βάζει τον πήχη πολύ ψηλά,και όταν έρχεται η ώρα να πηδήξει δεν τα καταφέρνει. Μετά τις κολοτούμπες του Οκτωβρίου και τα είπα ξείπα, τώρα έχουμε τις κόκκινες γραμμές που ξεβάφτηκαν όμως από τον κακό καιρό που επικρατεί.
Το μόνο που καταφέρνει είναι να επωμίζεται αποτυχίες στην αντιπολιτευτική γραμμή της Ν.Δ. αλλά και προσωπική.Στην ουσία επικυρώνει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ,που παραδόξως αντιπολιτεύονται.
Αυτό που με λυπεί περισσότερο, είναι ότι δεν αντιδρούν καθόλου οι βουλευτές της Ν.Δ. Πράττουν ακριβώς σαν τους συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ. Δέχονται τα πάντα χωρίς να αντιδρούν.
Τελικά, καλά θα κάνουν να μην παρεξηγούνται όταν τους καταλογίζουν ότι όλοι ίδιοι είναι.


"Βρωμάει" μπαρούτι στην Συρία...

Μετά την απομάκρυνση του Αμερικανού πρέσβη από την Δαμασκό, σήμερα αποχώρησαν και οι πρεσβευτές της Γαλλίας. Ιταλίας και Ισπανίας. Όλα αυτά ενώ πληθαίνουν οι φήμες περί εκατόμβες νεκρών, από το καθεστώς του Άσαντ.
Όπως φαίνεται όλα δείχνουν και έχοντας εμπειρία από τα πρόσφατα γεγονότα της Λιβύης, μάλλον μπαίνουμε στην τελική φάση της απομάκρυνσης του Άσαντ.

Διάγγελμα Σαμαρά?

Δεν θα παραμείνω στα του διαγγέλματος Σαμαρά,δεν με ενδιαφέρει αλλά και θα ασχοληθούν πάρα πολλοί και θα το καλύψουν πολύ καλύτερα το θέμα από ότι εγώ. Άλλο με πειράζει εμένα.
Από που κι ως που διάγγελμα? Ως τι?ως αντιπολίτευση ή ως συμπολίτευση?ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή ως αντικαταστάτης πρωθυπουργός? Υποτίθεται ότι πρωθυπουργό έχουμε τον Παπαδήμο.Θα καταλάβαινα να έβγαινε ο πρωθυπουργός για ένα διάγγελμα, έστω και διορισμένος.
Ο Σαμαράς όμως δεν είναι καν διορισμένος πρωθυπουργός. Εκτός και αν "πέτυχε", όπως θέλει να παρουσιάσει, μόνος του την "διαπραγματευτική νίκη". Δηλαδή όταν θα πάρω τον μισθό μου μειωμένο,να βρίζω μόνο τον Σαμαρά?
Θεωρώ εντελώς άστοχη και δημαγωγική αυτή την ενέργεια.Δεν γνωρίζω ποιος είχε αυτή την "φαεινή" ιδέα αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια να βάζεις μόνος σου τρικλοποδιές.
Αλήθεια αύριο θα κάνει πάλι διάγγελμα όταν θα βάζει εκ νέου την υπογραφή του ότι θα υποταχθεί στην Μέρκελ?

Ο Έλληνας δεν κοιμάται. Απλά περιμένει...

Το ότι έχουμε χρεοκοπήσει ως κοινωνία προ πολλού το γνωρίζουμε εδώ και καιρό, απλά τώρα το συνειδητοποιούμε. Ίσως είναι το μοναδικό καλό που έκαναν οι πολιτικάντηδες αυτή την περίοδο είναι αυτό ακριβώς.Το ότι μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε την σήψη και την παρακμή στην οποία έχουμε περιέλθει σαν κοινωνία.Η οικονομική χρεωκοπία, δυστυχώς είναι ένα από τα αποτελέσματα της ίδιας της κοινωνικής μας παρακμής.
Αυτή την στιγμή είμαστε σαν τους μεθυσμένους,που ξυπνάνε μετά από ένα δυνατό μεθύσι. Ζαλισμένοι, άκεφοι, υποτονικοί αλλά με τάση προς την νηφαλιότητα.
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν και υποστηρίζουν ότι ο έλληνας είναι απαθής, κάθεται βαθιά χωμένος στον καναπέ του χωρίς διάθεση για αντίδραση. Πολλοί είναι αυτοί που τον υποτιμούν.Πόσο λάθος είναι όμως όλοι τους. Πόσα δεν έχουν καταλάβει για τους Έλληνες διότι ζουν μέσα στην  αναπαυτική τους ή ιδεολογική τους λήθη. Πόσο πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν  τον Έλληνα κορόιδο   επειδή  τόσα χρόνια του έλεγαν ψέμματα και αυτός τους άκουγε.
Για πρώτη φορά ο Έλληνας είναι απαλλαγμένος από τα πολιτικά πάθη. Για πρώτη φορά ο Έλληνας δεν ακολουθεί τις σημαίες των κομμάτων διότι έχει καταλάβει ότι δεν τον οδηγούν πουθενά.Για πρώτη φορά κωφεύει στα κομματικά καλέσματα.Το κίνημα των αγανακτισμένων ήταν ένα δείγμα.
Απλά περιμένει τους νέους ηγέτες που θα αναδειχθούν από αυτόν τον κυκεώνα. Άγνωστο ποιοι θα είναι αυτοί.Και σίγουρα δεν θα αναδειχτούν τώρα ή στις αμέσως επόμενες εκλογές. Σίγουρα όμως δεν θα είναι οι παρόντες "ηγέτες".Οι δανειστές φοβούνται περισσότερο τη δική μας χρεωκοπία.

Ο Γιαννης Βαρουφάκης,ο γνωστός καθηγητής θεωρητικής οικονομίας και οικονομολόγος,σε συνέντευξή του στον real.fm εξηγεί και προειδοποιεί ότι «Είναι εγκληματικό να πάρουμε αυτό το δάνειο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες».

πηγή. real.gr

To νέο αμόρε του Σίλβιο.

Είδε και απόειδε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και αφού τα βρόντηξε στην Ιταλία και τους άφησε με τον Μάριο Μόντι,το έριξε σε ακόμα πιο πολύ μπούγκα μπούγκα. Έτσι λοιποί ο νέος του είναι έρωτας 44 χρόνια νεώτερή του και είναι κουκλάρα.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο νέος έρωτας του Μπερλουσκόνι είναι η Αουρόρα Κόσιο, μία Κολομβιανή με ιταλικές ρίζες.Η 31 ετών ηθοποιός, η οποία έχει σπουδάσει και ψυχολογία, γνώρισε τον Μπερλουσκόνι το 2006 σε ένα κατάστημα της Ρώμης όπου εργαζόταν ως πωλήτρια.Ο πρώην πρωθυπουργός τη σύστησε στους υπεύθυνους της εταιρείας παραγωγής του, Medusa Films και από τότε η πορεία της στο σινεμά υπήρξε ανοδική.
Τώρα οι φήμες τους θέλουν ζευγάρι. Άψογος ο Σίλβιο.....
Το νέο αμόρε το Σίλβιο.