Pages

satyroi

satyroi

Tuesday, February 7, 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άστεγοι.Που είναι τώρα?

Όλοι θυμόμαστε το σόου που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους λαθρομετανάστες από την Κρήτη. Όταν είχε διοργανώσει ολόκληρη επιχείρηση για να τους μεταφέρει από την Κρήτη στο κτήριο της νομικής. Όλοι θυμόμαστε εκείνους τους "καλούς" και "ευαίσθητους" κυρίους και κυρίες που έτρεχαν να υποστηρίξουν εκείνους τους κακομοίρηδες τους λαθρομετανάστες. Γιατί κακομοίρηδες είναι. Θυμόμαστε επίσης πόσο γρήγορα βρέθηκε οίκημα και τους στέγασαν στο όμορφο νεοκλασικό κτήριο της Υπατίας.Και ας μην είχαν κανένα δικαίωμα ως λαθρομετανάστες,τους φιλοξένησαν οι αρχές.Και δεν τους απέλασαν.
Ήταν τότε που όλες οι "ανθρωπιστικές" οργανώσεις και οι κάποιες ΜΚΟ,και κάποια "κινήματα" πολιτών απειλούσαν τους αρμοδίους και εκρηγνυόντουσαν από ευαισθησία και αδικία. Αλήθεια που είναι σήμερα αυτοί οι "κύριοι"? Γιατί σιωπούν? Γιατί δεν αναλαμβάνουν δράση?
Τώρα όμως που γεμίζουν οι δρόμοι με συμπατριώτες μας άστεγους,δεν βλέπω οι ίδιοι κύριοι να έχουν την ιδία ευαισθησία.Δεν βλέπω τους ίδιους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ,να διοργανώνουν επιχειρήσεις παρόμοιες με αυτές των λαθρομεταναστών,για να στεγάσουν τους ομοεθνείς μας.
Αντιθέτως βλέπω έναν δήμαρχο Αθηναίων,που να υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ,να τους κυνηγάει. Χαλάνε βλέπετε την αισθητική.
Προσωπικώς, περίμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν δυναμικά μπροστά σε αυτό το φαινόμενο που μεγαλώνει μέρα με την ημέρα,και όχι να κωφεύει ή να κάνει ότι δεν βλέπει. Περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικώς απογοητεύτηκα.
Εκτός και αν στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι οι άστεγοι ελληνες δεν είναι ένα τόσο σοβαρό θέμα ή ότι η κοινωνική ευαισθησία έχει οποιαδήποτε εθνικότητα και χρώμα εκτός από ελληνικό.
Ή μήπως θεωρούν ότι αν ενεργήσουν θα χαλάσουν την εικόνα του αγαπημένου τους δημάρχου?


No comments: