Pages

satyroi

satyroi

Sunday, September 16, 2012

Συνέλαβαν 50 υπόπτους για την επίθεση στo προξενείο των ΗΠΑ στην Λιβύη

Οι λιβυκές Αρχές συνέλαβαν 50 υπόπτους για την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Αμερικανού πρέσβη και τριών Αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του λιβυκού Κοινοβουλίου.
«Ο αριθμός των συλληφθέντων είναι περίπου 50» δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Μοχάμεντ αλ Μεγκαρίεφ.
Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι ένας μικρός αριθμός από τους συλληφθέντες είναι ξένοι, οι οποίοι έχουν εισέλθει στη Λιβύη από διαφορετικά μέρη, κάποιοι -με βεβαιότητα- από το Μάλι και την Αλγερία.

Nτομάτες κατά γραφείων του ΔΝΤ πέταξαν Πορτογάλοι διαδηλωτές

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε 40 πόλεις της Πορτογαλίας, διαμαρτυρόμενοι κατά των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών, που απαιτούν δραστικές μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό.
Οι διαδηλωτές πέταξαν ντομάτες και μπουκάλια μπύρας στα γραφεία του ΔΝΤ στη Λισσαβόνα, με την αστυνομία να συλλαμβάνει δύο άτομα. Στο Αβέιρο, 200 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
Οι διαμαρτυρίες είχαν ως στόχο κυρίως τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο, και το σχέδιο του να αυξήσει τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων, από το 11% στο 18%, το επόμενο έτος, με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, από 23,75% σε 18%.

Παραλύουν σε όλη την χώρα από σήμερα τα δικαστήρια της χώρας

Παραλύουν πανελλαδικά από σημερα, πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, όλα τα δικαστήρια της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ενώ σήμερα συνήλθαν εκτάκτως οι εισαγγελείς της χώρας και δήλωσαν τη συνταύτιση των κινητοποιήσεων τους με αυτές των δικαστών.
Ειδικότερα, μέσα σε ανήσυχο κλίμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων. Ομόφωνα, με ψήφισμά τους, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων (10 π.μ. έως 3 μ.μ.) από αύριο μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Το 14ήμερο αυτό παράλληλα δεν θα υποβάλλουν εισαγγελικές προτάσεις προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρούνται οι περιπτώσεις προσωρινά κρατούμενων, υποθέσεις που τίθεται θέμα παραγραφής, κ.λπ.), δεν θα ολοκληρώνουν τις δικογραφίες που είναι στο στάδιο της προδικασίας (ανακρίσεις, κ.λπ.) και δεν θα αρχειοθετούν υποθέσεις.
Ακόμη, σταματούν να εργάζονται πλέον στο σπίτι τους και θα εργάζονται μόνο στις Εισαγγελίες και μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο, ενώ σταματούν να ασχολούνται και με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (γήπεδα, κ.λπ.).

Mε το θάνατό της, έσωσε εννέα ζωές!

«Γέφυρα ζωής» για εννέα ασθενείς στήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, με αφετηρία το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά τη δωρεά οργάνων από 59χρονη γυναίκα από την Αθήνα που έχασε τη δική της μάχη, ύστερα από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.
Η άτυχη ασθενής νοσηλευόταν επί μία εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και, όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός της, η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει ζωτικά όργανά της, προκειμένου να κερδίσουν τη δική τους μάχη άλλοι πάσχοντες.
Ακολούθησε μια μαραθώνια επιχείρηση για τη λήψη οργάνων, υπό την εποπτεία του Εθνικού
Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος καθόρισε και την επιλογή των ληπτών.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρώμης μεταφέρθηκαν η καρδιά και οι δύο πνεύμονες, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμοι 'Έλληνες λήπτες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε και μεταμοσχεύθηκε άμεσα το ήπαρ.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας και στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας, αντίστοιχα, μεταμοσχεύθηκαν οι δύο νεφροί και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γιώργος Γεννηματάς» μεταμοσχεύθηκαν οι δύο κερατοειδείς και τμήμα δέρματος της 59χρονης δότριας.
Η χθεσινή επιχείρηση, ήταν μια από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας και καταγράφεται ως μία από τις αποτελεσματικότερες κινητοποιήσεις στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων.