Pages

satyroi

satyroi

Friday, December 2, 2011

Πραξικοπηματίες και τρομοκράτες.

Εμμέσως πλην σαφώς οι πολιτικάντηδες και το σύστημα που κινείται γύρω από αυτούς συνειδητοποιεί το πολιτικό αδιέξοδο το οποίο το ίδιο δημιούργησε την πλήρη αποτυχία της μεταπολίτευσης και το τέλος εποχής της, προσπαθώντας να παραμείνει ατόφιο το σύστημα το οποίο εξυπηρετούν και να λάβουν θέσεις στο επόμενο σκηνικό που δημιουργείται, απλά προσπαθούν να μας εκφοβίσουν με δήθεν προσπάθειες επιβολής πραξικοπήματος απο κάποιους που δεν τους γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι, ανακαλύπτουν τρομοκράτες που ΘΑ δημιουργηθούν και προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι σωτήρες και οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας.
Εξιλαστήρια θύματα έξη σπουδαστές της Ευελπίδων που αν τους αφήσεις μόνους τους θα χαθούν, όχι να δηλώσουν πραξικόπημα.Το αν είναι χουντικοί στα πιστεύω τους τότε είναι απλά στόκοι αλλά δικαίωμα τους.Και αυτή ακριβώς είναι η πραγματική αξία και η διαφορά της δημοκρατίας από όλα τα υπόλοιπα πολιτεύματα.
Το ότι δέχεται τις απόψεις όλων.
Οι πολιτικάντηδες όμως δεν πρέπει να ξεχνούν κάτι. Όλες οι δικτατορίες δημιουργούνται και έχουν ως ιδεολογική βάση τους τον πολιτικό ξεπεσμό. Κανένας στασιαστής δεν ξύπνησε ένα πρωί και πήρε τα όπλα. Ούτε καν οι δικοί μας χουντικοί.
Στην δική μας περίπτωση το πιο σοκαριστικο γεγονος δεν είναι ότι έγινε η χούντα.Την περίμεναν.
Είναι το πολιτικό κλίμα λίγο πριν την χούντα και η αντίδραση αυτού.
Μου φαίνεται παράλογο το ότι γνώριζαν την περίπτωση να εκδηλωθεί πραξικόπημα και δεν έκαναν τίποτα ώστε να αποφευχθεί.Το ότι οι συνταγματάρχες δέκα ημέρες πριν γυρνούσαν όλα τα πολιτικά γραφεία και κανένας δεν τους έπαιρνε στα σοβαρά επειδή πίστευαν ότι το πραξικόπημα θα το έκαναν οι στρατηγοί.
Και βεβαίως όταν εκδηλώθηκε η χούντα, όλοι αυτοί οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την δημιουργία αυτού του εκτρώματος της χούντας, δήλωναν έκπληκτοι.

Αλλάξατε τα λεφτά σας;

Αλλάξατε τα λεφτά σας από ευρώ σε άλλο νόμισμα, όπως σας είχα πει?Αν όχι κακώς για εσάς και την τσέπη σας. Έχετε καιρό ακόμα, αλλά όχι πολύ.

Τι ψάχνει ο Σημίτης στην Δημοκρατική Αριστερά;

Καλό κι αυτό. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», με ομιλητές τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, τους πρώην υπουργούς Νίκο Χριστοδουλάκη και Νίκο Μπίστη(καλός κι αυτός).
Ο φοβερός και τρομερός πρώην πρωθυπουργός μας,ο κος Κ. Σημίτης ήταν και αυτός παρών. Ελπίζω να ήταν απλά μια σύμπτωση η παρουσία του Κ, Σημίτη και όχι σύμπλευση με τον Φ.Κουβέλη.
Τέτοιου είδους φλερτ θα ήταν επικίνδυνα για το νεώτερο κόμμα της αριστεράς.

Ο επικίνδυνoς του ΛΑΟΣ

Το ΛΑΟΣ ως γνωστό  είναι τo πιο τραβεστί κόμμα της σημερινής πολιτικής. Από τις πολιτικές του θέσεις οι οποίες είναι αμφίβολες ως και τα μέλη του.Πως δένουν ο Κοραντής με τον Άδωνι και ο Βελόπουλος με τον Βορίδη άγνωστο.
Ο πιο επικίνδυνος από το κόμμα του ΛΑΟΣ, είναι όμως ο Βορίδης. Κανένας άλλος.
Πρώην μέλος χουντικής νεολαίας, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής,με συγκροτημένο και σοβαρό πολιτικό λόγο και πολύ καλός νομικός.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο έχει αφήσει πίσω του τις ακραίες ιδεολογίες.Αν όμως δεν τις έχει αφήσει μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος.Γεια σου ρε δημοκράτη Καμίνη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων,ο Καμίνης, όπως και ο προκάτοχός του ο Κακλαμάνης, επειδή έλυσε όλα τα προβλήματα της Αθήνας,τα έβαλε με τους άστεγους και τους κυνηγάει ασύστολα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Αλήθεια, μέσα σε αυτή την υπερβολική δημοκρατικότητα που τον διακατέχει, αναρωτήθηκε γιατί κάποιος είναι άστεγος; Αναρωτήθηκε ποιοι λόγοι οδηγούν κάποιον στην έλλειψη στέγης;
Είναι υποκριτικό και τουλάχιστον άδικο αυτό που κάνει;
Και εφόσον είναι υπερβολικά ευαίσθητος έχει κανονίσει χώρους στέγασης για αυτούς τους ανθρώπους; Από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω μάλλον όχι.
Άλλα προβλήματα η Αθήνα δεν έχει παρά μόνο τους άστεγους.Το ότι ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να πάει στο δημαρχείο μετά τις 19:00 το βράδυ, αυτό δεν τον νοιάζει.
Το ότι η πλατεία ομονοίας έχει πήξει στους ναρκομανείς και στα βαποράκια ούτε αυτό.

Το ότι οι Αφγανοί,Πακιστανοί και άλλοι άραβες πουλάνε την πρέζα μέρα μεσημέρι στην Αγίου Κωνσταντίνου και αλλού, ούτε αυτό τον ενοχλεί. Μάλλον θα θεωρεί ότι είμαστε φασιστικά κατάλοιπα επειδή μιλάμε, συγγνώμη κακολογούμε, μερίδα από λαθρομετανάστες.

Τον ενοχλούν όμως οι άστεγοι. Καλές γιορτές ευαίσθητε δήμαρχε.

Έκραξαν και τον Βενιζέλο.

Ο Ε. Βενιζέλος,ο υπουργός των οικονομικών-ποιων οικονομικών;-παρευρέθη σήμερα στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει στη νομική σχολή την ορκωμοσία της κόρης του.
Έλα όμως όπου τον αντιλήφθηκαν οι φοιτητές και ξεκίνησαν τις αποδοκιμασίες. Ούτε σαν πατέρας δεν τον αφήνουν να χαρεί.

Ψάχνουμε για ηγέτη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε η οικονομική κρίση, ούτε η πολιτική κρίση. Είναι ότι δυστυχώς πορευόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης παγκόσμιας κρίσης χωρίς ηγέτη.Και εννοώ πραγματικό ηγέτη, όχι λόγω συγκυριών και διαβουλεύσεων.
Στον πρώτο παγκόσμιο είχαμε τον Βενιζέλο και τον Γεώργιο,στον δεύτερο είχαμε τον Ι. Μεταξά, σήμερα όμως εκτός από τους κολοτούμπες δεν έχουμε κανέναν που να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Και αυτό με φοβίζει περισσότερο.

Τι παίζει;


Η Standard &Poor’s, επικαλούμενη την αναθεώρηση των κριτηρίων της για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της περιοχής της Ασίας, υποβάθμισε την Commonwealth Bank of Australia, την μεγαλύτερη τράπεζας της Αυστραλίας, και των τριών μεγαλύτερων ανταγωνιστριών της.

Περίεργη αυτή η υποβάθμιση της Αυστραλίας αλλά τα παλικάρια των αγορών μήπως ετοιμάζονται να τα σαρώσουν όλα;

Καλημέρα μαλάκες ή ηλίθιοι..

Καλημέρα μαλάκες ή ηλίθιοι. Αναλόγως την μετάφραση.Πως είστε σήμερα;Πως νιώθετε;τον παίξατε χτες το βράδυ;αν όχι κακώς γιατί θα σας μαλώσει ο αντιπρόεδρος. Άντε και καλή δουλειά σε όσους δουλεύουν ακόμα................