Pages

satyroi

satyroi

Monday, December 26, 2011

Δάκτυλος της Goldman Sachs. Ο Εφραίμ οδηγείται στην φυλακή. Μείζων πολιτικό θέμα...

Ρε γαμώτο,δυο ελπίδες είχαμε να βγούμε από την κρίση.Τα ονόματα αυτών, Μάκης Ψωμιάδης και Εφραίμ ο μοναδικός ισως Ελληνας που ειχε την Goldman Sachs για την πλακα του. Σίγουρα, ανώτερα οικονομικά μυαλά από αυτούς που μας κυβερνάνε.
Πίσω από την σύλληψη του ηγούμενου Εφραίμ ανακαλύψαμε ότι κρύβεται Goldman Sachs.Οι Αμερικανοί τραπεζίτες φοβήθηκαν μην κάνει ο Εφραίμ πρόταση ανταλλαγής χρεών στο ΔΝΤ και χάσουν ένα κάρο λεφτά από τα CDSπου έχουν στοιχηματίσει εναντίων της Ελλάδος. Έτσι ανάγκασαν πολιτικούς κύκλους να τον συλλάβουν.
Ο Μάκαρος, βέβαια, τώρα που μιλάμε, δουλεύει για να λύσει το Σκοπιανό. Εκεί στα Σκόπια που είναι κάποιον θα λαδώσει, κάποιον θα φοβερίσει, ήδη έχει δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο γιατί κανένας δεν γνωρίζει τι να γράφουν τα χαρτιά έκδοσής του,θα δημιουργηθεί ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας στα Σκόπια,θα πέσει η κυβέρνηση τους και θα εκλεγεί άλλη, φιλική προς την Ελλάδα κυβέρνηση και θα λυθεί το ζήτημα της ονομασίας.....

Οι πολιτικοί μας δεν γνώριζαν ότι η Μ.Ι.Τ έκαιγε τα δάση μας???

Πάλι πλάκα έχουν οι πολιτικάντηδές μας. Σάλο,μας "πληροφορούν" ότι έχει δημιουργηθεί στους πολιτικούς, από τις δηλώσεις του Γιλμάζ ότι η Μ.Ι.Τ. έκαιγε ελληνικά δάση την δεκαετία του 90-και όχι μόνο.
Στα αλήθεια δεν γνώριζαν οι πολιτικοί μας ότι πίσω από τους εμπρησμούς υπήρχαν Τούρκοι πράκτορες?
Στα αλήθεια δεν είχαν πληροφορηθεί? Ούτε καν το υποψιάζονταν?
Ή μήπως ξέχασαν την φυγή των τουριστών στα Τουρικά παράλια όταν καιγόταν η Ρόδος και η Κως?
Αλλά και έτσι να είναι, δηλαδή να μην γνώριζαν τίποτα,τι θα κάνουν στην Τουρκία? Ότι έκαναν και με την αποκάλυψη του σχεδίου "Βαριοπούλα"? Δηλαδή τίποτα?
Πάντως αντίποινα για τις πυρκαγιές δεν κάναμε....

Σχέσεις Η.Π.Α-Τουρκίας.Ο ορισμός της λυκοφιλίας.

Δεν είναι άγνωστο την τελευταία περίοδο ότι οι σχέσεις Η.Π.Α. - Τουρκίας δεν είναι και οι καλύτερες.Η αρχή της διάρρηξης των σχέσεων έγινε το 2003, όταν η Τουρκία απαγόρευσε την χρήση της αεροπορικής βάσεως του Ιντσιρλίκ στις Η.Π.Α. για τις επιχειρήσεις στο Ιράκ αλλά και με τα ανατολίτικα παζάρια της. Αυτή η απόφαση κόστισε στις Η.Π.Α. το αστρονομικό ποσό του ενός τρις δολάρια, απόφαση και κόστος που δύσκολα ξεχνούν οι Αμερικάνοι.
Η Τουρκία τον τελευταίο καιρό έχει υιοθετήσει το δόγμα της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας ερχοντας όμως σε αντίθεση με το δόγμα των Η.Π.Α. που δεν θέλει να αναδυθούν νέες περιφερικές δυνάμεις,για τον απλό λόγο ότι έχει απέναντι της σαν παγκόσμια δύναμη την Κίνα.

Τι δουλειά έχουν οι Ρώσοι στην Μεσόγειο?

Όταν το ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνέτοφ με ακόμα τρία πολεμικά σκάφη εισήλθε στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κύπρο, πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν αυτή την κίνηση ως υποστήριξη της Κύπρου έναντι της Τουρκίας.Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική από ότι θέλουν κάποιοι να πιστεύουν.
Ένα μικρο κομμάτι αλήθειας είναι ότι η Ρωσία εποφθαλμιά την εκμετάλλευση κάποιου κυπριακού κοιτάσματος φυσικού αερίου από την Gazprom. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να κατεβάζει αεροπλανοφόρα στην περιοχή.
Ένα άλλο κομμάτι αληθείας, είναι ότι αντιτίθεται στην Τουρκία με αυτή την κίνηση εντυπωσιασμού και έχοντας σαν αποτέλεσμα την αναδίπλωση των Τούρκων στο θέμα της Συρίας και του φαντασιόπληκτου επεκτατισμού της στον Καύκασο.
Ο σημαντικότερος λόγος είναι η διατήρηση της μοναδικής Ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ταρτούς της Συρίας.Για αυτόν τον λόγω οι Ρώσοι αντιδρούν στις διαδηλώσεις εναντίων του Άσαντ.Δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την μοναδική ναυτική βάση στην Μεσόγειο στα χέρια των αδελφών μουσουλμάνων,που έχουν έδρα στην Κων/πολη και την Άγκυρα, βοηθούνται αλλά και εκμεταλλεύονται από την Τουρκία, ειδικά τα τελευταία χρόνια με την υιοθέτηση του δόγματος περί νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Οι πραγματικοί όμως υποκινητές είναι οι Αμερικάνοι.

Ίσως τα τελευταία ειρηνικά Χριστούγεννα.

Παρόλο τον οικονομικό βιασμό που δεχόμαστε σιωπηλά τον τελευταίο χρόνο και την πολιτική ύπνωσης που μας έχουν υποβάλει τα "ανεξάρτητα" και "αντικειμενικά" ΜΜΕ με τα παπαγαλάκια τους, σβήνοντας ή υποβαθμίζοντας σημαντικότατες ειδήσεις που συμβαίνουν γύρω μας και όταν θα μας επηρεάσουν τα γεγονότα των τελευταίων μηνών θα τα αποκαλούμε ευτυχισμένες ημέρες.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές,οι Βρετανοί ματαίωσαν την τελευταία στιγμή,την επιχείρηση εισβολής στο Ιράν που είχαν προγραμματίσει για τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου, έστω και αν είναι ημέρες εορτών.
Δεν γνωρίζουμε αν ματαιώθηκαν επ άπειρον,το σίγουρο όμως είναι ότι αναμένονται εξελίξεις.Σε περίπτωση που συμβεί η εισβολή,και μάλλον θα συμβεί, δεν θα είναι μόνο Βρετανική αλλά ΝΑΤΟική. Επίσης είναι αβέβαιη η μορφή της σύρραξης.Ο αρχικος σχεδιασμος ειναι να πληχθουν συγκεκριμενοι στοχοι εντος του Ιραν με μη επανδρωμενα αεροσκαφη τυπυ UAV και UCAV.
Αφορμή για την Βρετανική εισβολή ήταν η επίθεση των Ιρανών διαδηλωτών στην Βρετανική πρεσβεία της Τεχεράνης. Αιτία όμως, είναι η κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών βομβών που αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη και συγκεκριμένα τον Απρίλιο.
Όπως όλα δείχνουν,το θέμα δεν είναι αν το Ιράν θα γλυτώσει την εισβολή, αλλά ποιος θα ξεκινήσει την εισβολή.Το Ισραήλ ή το ΝΑΤΟ?
Για το Ισραήλ είναι θέμα εθνικής επιβίωσης και για αυτό τον λόγο έχει δηλώσει κατά επανάληψη ότι θα δράσει ακόμα και μόνο του, χωρίς βοήθεια από τους Αμερικάνους. Έχει ήδη ξεκινήσει μυστικές αποστολές δολιοφθοράς,τις οποίες θα εξηγήσουμε σε άλλο άρθρο.
Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα γιατί με αυτή την πρόφαση,αμέσως θα ζητήσουν πυρηνικά όπλα η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, χώρες που οι Η.Π.Α. δεν θέλουν να κατέχουν πυρηνικά, όπως σας εξηγήσαμε.
Η Ελλάδα,για πρώτη φορά βρίσκεται εν μέσω ταραγμένης περιόδου ακέφαλη και χωρίς κάποιον σοβαρό ηγέτη δίπλα της.Στον Α' παγκόσμιο είχαμε τον Βενιζέλο-όχι τον Βαγγέλη-,στον Β΄ τον Ι. Μεταξά. Σήμερα έχουμε μόνο ιδιοτελείς μετριότητες,που πέρα από την τσέπη τους δεν μπορούν να δουν τίποτα άλλο.