Pages

satyroi

satyroi

Monday, December 26, 2011

Ίσως τα τελευταία ειρηνικά Χριστούγεννα.

Παρόλο τον οικονομικό βιασμό που δεχόμαστε σιωπηλά τον τελευταίο χρόνο και την πολιτική ύπνωσης που μας έχουν υποβάλει τα "ανεξάρτητα" και "αντικειμενικά" ΜΜΕ με τα παπαγαλάκια τους, σβήνοντας ή υποβαθμίζοντας σημαντικότατες ειδήσεις που συμβαίνουν γύρω μας και όταν θα μας επηρεάσουν τα γεγονότα των τελευταίων μηνών θα τα αποκαλούμε ευτυχισμένες ημέρες.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές,οι Βρετανοί ματαίωσαν την τελευταία στιγμή,την επιχείρηση εισβολής στο Ιράν που είχαν προγραμματίσει για τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου, έστω και αν είναι ημέρες εορτών.
Δεν γνωρίζουμε αν ματαιώθηκαν επ άπειρον,το σίγουρο όμως είναι ότι αναμένονται εξελίξεις.Σε περίπτωση που συμβεί η εισβολή,και μάλλον θα συμβεί, δεν θα είναι μόνο Βρετανική αλλά ΝΑΤΟική. Επίσης είναι αβέβαιη η μορφή της σύρραξης.Ο αρχικος σχεδιασμος ειναι να πληχθουν συγκεκριμενοι στοχοι εντος του Ιραν με μη επανδρωμενα αεροσκαφη τυπυ UAV και UCAV.
Αφορμή για την Βρετανική εισβολή ήταν η επίθεση των Ιρανών διαδηλωτών στην Βρετανική πρεσβεία της Τεχεράνης. Αιτία όμως, είναι η κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών βομβών που αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη και συγκεκριμένα τον Απρίλιο.
Όπως όλα δείχνουν,το θέμα δεν είναι αν το Ιράν θα γλυτώσει την εισβολή, αλλά ποιος θα ξεκινήσει την εισβολή.Το Ισραήλ ή το ΝΑΤΟ?
Για το Ισραήλ είναι θέμα εθνικής επιβίωσης και για αυτό τον λόγο έχει δηλώσει κατά επανάληψη ότι θα δράσει ακόμα και μόνο του, χωρίς βοήθεια από τους Αμερικάνους. Έχει ήδη ξεκινήσει μυστικές αποστολές δολιοφθοράς,τις οποίες θα εξηγήσουμε σε άλλο άρθρο.
Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα γιατί με αυτή την πρόφαση,αμέσως θα ζητήσουν πυρηνικά όπλα η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, χώρες που οι Η.Π.Α. δεν θέλουν να κατέχουν πυρηνικά, όπως σας εξηγήσαμε.
Η Ελλάδα,για πρώτη φορά βρίσκεται εν μέσω ταραγμένης περιόδου ακέφαλη και χωρίς κάποιον σοβαρό ηγέτη δίπλα της.Στον Α' παγκόσμιο είχαμε τον Βενιζέλο-όχι τον Βαγγέλη-,στον Β΄ τον Ι. Μεταξά. Σήμερα έχουμε μόνο ιδιοτελείς μετριότητες,που πέρα από την τσέπη τους δεν μπορούν να δουν τίποτα άλλο.


No comments: