Pages

satyroi

satyroi

Monday, December 26, 2011

Τι δουλειά έχουν οι Ρώσοι στην Μεσόγειο?

Όταν το ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνέτοφ με ακόμα τρία πολεμικά σκάφη εισήλθε στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κύπρο, πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν αυτή την κίνηση ως υποστήριξη της Κύπρου έναντι της Τουρκίας.Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική από ότι θέλουν κάποιοι να πιστεύουν.
Ένα μικρο κομμάτι αλήθειας είναι ότι η Ρωσία εποφθαλμιά την εκμετάλλευση κάποιου κυπριακού κοιτάσματος φυσικού αερίου από την Gazprom. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να κατεβάζει αεροπλανοφόρα στην περιοχή.
Ένα άλλο κομμάτι αληθείας, είναι ότι αντιτίθεται στην Τουρκία με αυτή την κίνηση εντυπωσιασμού και έχοντας σαν αποτέλεσμα την αναδίπλωση των Τούρκων στο θέμα της Συρίας και του φαντασιόπληκτου επεκτατισμού της στον Καύκασο.
Ο σημαντικότερος λόγος είναι η διατήρηση της μοναδικής Ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ταρτούς της Συρίας.Για αυτόν τον λόγω οι Ρώσοι αντιδρούν στις διαδηλώσεις εναντίων του Άσαντ.Δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την μοναδική ναυτική βάση στην Μεσόγειο στα χέρια των αδελφών μουσουλμάνων,που έχουν έδρα στην Κων/πολη και την Άγκυρα, βοηθούνται αλλά και εκμεταλλεύονται από την Τουρκία, ειδικά τα τελευταία χρόνια με την υιοθέτηση του δόγματος περί νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Οι πραγματικοί όμως υποκινητές είναι οι Αμερικάνοι.

No comments: