Pages

satyroi

satyroi

Monday, November 21, 2011

Αλλαγή αφεντικών και στην Ιρλανδία.

Τώρα και οι Ιρλανδοί έμαθαν ότι τα φυσικά τους αφεντικά τους δεν είναι πλέον οι Αγγλοι-λόγω γειτονίας-ούτε οι Αμερικάνοι αλλά η κα Μερκελ.
Βέβαια οι Ιρλανδοί δεν είναι ούτε εθνικά υπερηφανοι ούτε και πατριώτες όπως εμείς,που αντιδρούμε σθεναρα(το τελευταίο είναι αστείο).
Το παραδέχτηκαν ότι έχουν νέο πρωθυπουργό. Καλώς τα δεχτήκατε.
Αλλοίμονο από εμάς.

Βγαίνουν τα μαχαίρια και στη Ν.Δ.

Άργησαν στη Ν.Δ αλλά τελικά ξεκινούν να βγαίνουν τα μαχαίρια. Αργά αλλά σταθερά.
Φαηλος Κρανιδιώτης εναντίων Κυριάκου Μητσοτάκη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.Ή μήπως ΠΟΛ.ΑΝ εναντίων Ν.Δ;Ή μήπως λαϊκή Ν.Δ. εναντίων εκσυγχρονιστικής Ν.Δ;
Πάντως γεγονός είναι η παρέμβαση του Σαμαρά με την προειδοποίηση οτι θα διαγράψει όποιον προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στη Ν.Δ.
Τελικά μάλλον βγαίνουν στην επιφάνεια κάποιες εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν στο κόμμα της Ν.Δ αλλά λόγω ΓΑΠ, μνημονίου Α,Β,Γ,Δ,Ε κτλ δεν βγήκαν προς την επιφάνεια.
Με τα τελευταία στραβοπατήματα του Σαμαρά, με την συγκυβέρνηση, στροφή στην μνημονιακή πολιτική και την πλήρη απαξίωση της πολιτικής του μέχρι τώρα δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα ηγεσίας και στη Ν.Δ. και μάλιστα σε σύντομο , σχετικά, χρονικό διάστημα.

Ένας μελλοντικός νεκρός.

Συνελήφθη και ο τελευταίος ηγέτης του Καντάφι,ο Σαίφ αλ Ισλάμ.
Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι δε θα παραδώσει τον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
«Ο Σάιφ αλ- Ισλάμ θα δικαστεί στην Λιβύη επειδή η δίκη του στην πατρίδα είναι λαϊκό αίτημα», ανέφερε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.
Για να μην τρέφομαι αυταπάτες, ο Σαίφ δεν θα παραδοθεί στο διεθνές δικαστήριο και ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι δεν θα φτάσει σε δίκη διότι θα είναι νεκρός.
Το θέμα δεν είναι το αν θα τον σκοτώσουν οι Λίβυοι αλλα το πως.Θα τον σκοτώσουν "αγανακτισμένοι" επαναστάτες ή θα τον "αυτοκτονήσουν";
Βέβαια υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα αλλά μάλλον αχνή.Να φυλακιστεί σε καθεστώς απόλυτα ελεγχομένης κράτησης,και όταν η Λιβύη θα έχει μπει σε ένα καθεστώς ηρεμίας θα πεθάνει άρρωστος σε κάποιο ξεχασμένο νοσοκομείο ή σε κάποιο χειρουργικό τραπέζι.
Ο λόγος; Πολύ απλός. Ξέρει πολλά για πολλούς. Από τους κινηματίες-μην γελιέστε,δεν ήταν επανάσταση, κίνημα ήταν-ξένες κυβερνησεις ως και ευνοημένοι ηγετες από το καθεστώς του πατέρα του.

Η Ουγγαρία και επίσημα στο ΔΝΤ.

Την Δευτέρα το απογευμα το ΔΝΤ ανακοινωσε πως η Ουγγαρια υπεβαλε αιτηση αρωγης για οικονομική βοήθεια.Η ουγγαρια ζητησε βοηθεια επισης και απο την ΕΕ.Αυτή ειναι η λιτη ανακοινωση του ΔΝΤ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχθηκε επίσημο αίτημα οικονομικής αρωγής από την Ουγγαρία και διευκρίνισε πως ένα παρόμοιο αίτημα απηύθυνε η Βουδαπέστη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Το ΔΝΤ δέχθηκε αίτημα από τις ουγγρικές αρχές για οικονομική βοήθεια. Οι αρχές (της χώρας) έστειλαν ένα παρόμοιο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», πρόσθεσε το ΔΝΤ διευκρινίζοντας πως πρόκειται για ένα διάβημα «πρόνοιας» εκ μέρους των ουγγρικών αρχών.
Όλοι μαζί στο ίδιο club.
Ο χορός καλά κρατεί...........Από την Κυριακή το βράδυ η Ισπανία έχει νέα κυβέρνηση και από την δευτέρα το πρωί μειωμένη πιστοληπτική ικανότητα. Πιστές στο σχέδιό τους οι αγορές,με την λήξη των εθνικών εκλογών στην Ισπανία υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας σε ΑΑ.
Η νέα κυβέρνηση έλαβε 44% των ψήφων και συνέτριψε την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Θαπατέρο,η οποία έλαβε μόλις το 29%.
Το θέμα της κυβέρνησης για τις αγορές είναι καθαρά τυπικό. Απλά έληξε η προθεσμία χάριτος που είχε πάρει η Ισπανία από τις αγορές.
Βέβαια σε εμάς τους ελληνες το σενάριο είναι γνωστό,σε αντίθεση με τους Ισπανούς και τους Ιταλούς που τώρα ξεκινάνε να νιώθουν αυτό που εμείς νιώθουμε στο κορμί μας εδώ και δυο χρόνια.

Σε πολύ μικρο διάστημα θα είναι και αυτοί παρτενέρ μας στον ίδιο χορό.........