Pages

satyroi

satyroi

Tuesday, February 7, 2012

Ο Έλληνας δεν κοιμάται. Απλά περιμένει...

Το ότι έχουμε χρεοκοπήσει ως κοινωνία προ πολλού το γνωρίζουμε εδώ και καιρό, απλά τώρα το συνειδητοποιούμε. Ίσως είναι το μοναδικό καλό που έκαναν οι πολιτικάντηδες αυτή την περίοδο είναι αυτό ακριβώς.Το ότι μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε την σήψη και την παρακμή στην οποία έχουμε περιέλθει σαν κοινωνία.Η οικονομική χρεωκοπία, δυστυχώς είναι ένα από τα αποτελέσματα της ίδιας της κοινωνικής μας παρακμής.
Αυτή την στιγμή είμαστε σαν τους μεθυσμένους,που ξυπνάνε μετά από ένα δυνατό μεθύσι. Ζαλισμένοι, άκεφοι, υποτονικοί αλλά με τάση προς την νηφαλιότητα.
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν και υποστηρίζουν ότι ο έλληνας είναι απαθής, κάθεται βαθιά χωμένος στον καναπέ του χωρίς διάθεση για αντίδραση. Πολλοί είναι αυτοί που τον υποτιμούν.Πόσο λάθος είναι όμως όλοι τους. Πόσα δεν έχουν καταλάβει για τους Έλληνες διότι ζουν μέσα στην  αναπαυτική τους ή ιδεολογική τους λήθη. Πόσο πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν  τον Έλληνα κορόιδο   επειδή  τόσα χρόνια του έλεγαν ψέμματα και αυτός τους άκουγε.
Για πρώτη φορά ο Έλληνας είναι απαλλαγμένος από τα πολιτικά πάθη. Για πρώτη φορά ο Έλληνας δεν ακολουθεί τις σημαίες των κομμάτων διότι έχει καταλάβει ότι δεν τον οδηγούν πουθενά.Για πρώτη φορά κωφεύει στα κομματικά καλέσματα.Το κίνημα των αγανακτισμένων ήταν ένα δείγμα.
Απλά περιμένει τους νέους ηγέτες που θα αναδειχθούν από αυτόν τον κυκεώνα. Άγνωστο ποιοι θα είναι αυτοί.Και σίγουρα δεν θα αναδειχτούν τώρα ή στις αμέσως επόμενες εκλογές. Σίγουρα όμως δεν θα είναι οι παρόντες "ηγέτες".



No comments: