Pages

satyroi

satyroi

Friday, March 16, 2012

Η συγγνώμη του Ε. Βενιζέλου. Πόσο πραγματική είναι?

Μάλλον ο Ε.Βενιζελος τον τελευταίο καιρό έχει συναναστραφει πάρα πολυ με Γερμανούς το τελευταιο διάστημα διαφορετικά δεν εξηγείται η δήλωση της συγγνώμης.Ως αλλος Γουλιέλμος ο Β΄ της Γερμανίας, γνωστός και ως Κάιζερ, ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη της μεταπολίτευσης.Δεν θα υπενθυμίσω αυτό που λέει ο λαός μας ότι "από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο" γιατί και βαρύ είναι αλλά και μπορεί να μην ισχύει στην περίπτωσή του.Θα υπενθυμίσω όμως ότι Κάιζερ, υπεύθυνος για τον Α παγκόσμιο πόλεμο και τον θάνατο 18,5 εκατ. ανθρώπων, όταν έφευγε για την αυτοεξορία του ζήτησε απλά συγγνώμη...
Καλό θα ήταν να σκέφτεται κάτι τέτοιες δηλώσεις καλύτερα πριν τις ξεστομίσει. Γιατί η συγγνώμη δεν διαγράφει τις ευθύνες ότι και αν κάνει κάποιος και δεν πείθει πάντα.Και ο κος Ε.Βενιζέλος είναι παλιό μέλος του συστήματος και έχει αρκετές ευθύνες και ο ίδιος για το σημερινό χάλι της χώρας μας.
Και αν ο Κάιζερ την γλύτωσε αποφασίζοντας την αυτοεξορία στην "μακρινή" Ολλανδία και μέσα στην χλιδή,αν ο κος Ε. Βενιζέλος επιθυμεί την πραγματική μεταμέλεια τότε θα πρέπει να ανοίξουν τα δικαστήρια.Για όλους και για όλα.Αν δεν το κάνει τότε θα ισχύει η λαϊκή ρήση.
Πόσο αποφασισμένος είναι άραγε??


No comments: