Pages

satyroi

satyroi

Friday, November 18, 2011

Ψυχρή ανάσα στον σβέρκο της Γερμανίας.


Την Πέμπτη 17-11-2011 ο οίκος Moody's εξέδωσε νέες αξιολογήσεις για 12 τράπεζες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε κρατιδιακές κυβερνήσεις της Γερμανίας.
Στην ουσία ήταν μια ελαφριά ψυχρή ανάσα των αγορών στον σβέρκο της Γερμανίας.Μια παρόμοια ανάσα όπως έδωσαν στην Γαλλία πριν από μια εβδομάδα όταν "κατά λάθος" η S&P υποβάθμισε για μια ημέρα την πιστοληπτική της αξιοπιστία.
Η Μέρκελ ένιωσε για μια ημέρα όπως νιώθουμε οι Έλληνες. Τρόμο και αμφιβολία.Το αν θα πάρει το μήνυμα που της έστειλαν οι καλές αγορές μένει να το δούμε στο επόμενο διάστημα.
Οι μεγαλύτερες υποβαθμίσεις, κατά τρεις βαθμίδες, αφορούν έξι γερμανικές τράπεζες, περιλαμβανομένων των σημαντικών ιδρυμάτων Bayerische Landesbank (BayernLB, Baa1 από A1) Deutsche Hypothekenbank AG (Deutsche Hypo, Baa1 από A1) Landesbank Baden-W?rttemberg (A2 από Aa2),και Norddeutsche Landesbank GZ (A2 από Aa2). Άλλες τρεις τράπεζες υποβαθμίστηκαν κατά δύο βαθμίδες, οι Landesbank Hessen-Thueringen GZ (Helaba, σε A1 από Aa2), Landesbank Saar (SaarLB, σε A3 από A1), HSH Nordbank AG (HSH, σε Baa2 από A3).
Ακόμα μια τράπεζα, η DekaBank Deutsche Girozentrale, υποβαθμίστηκε μια βαθμίδα, σε Aa3 από Aa2.

No comments: