Pages

satyroi

satyroi

Monday, May 7, 2012

Tο μεγάλο ράπισμα.

Οι εκλογές έγιναν και είναι αλήθεια ότι ζούμε ιστορικές στιγμές.Το ράπισμα για τον δικομματισμό της αποτυχημένης μεταπολίτευσης ήταν μεγάλο.Ο δικομματισμός και επίσημα βιώνει το κύκνειο άσμα του. Αυτό το κύκνειο άσμα που το βλέπαμε όλοι μας εκτός από τους ίδιους.
Η εντολή που δώσαμε εχτές ήταν σαφέστατη.Να σταματήσει η πολιτική της ληστρικής φορολογίας και το πολιτικό σύστημα να συνεργαστεί για να βγάλει την χώρα από την κρίση που μας έχει βουτήξει. Δυστυχώς όπως φαίνεται οι εκπρόσωποι του δικομματισμού ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή που είδαν τα ποσοστά τους να καταρρακώνονται, δείχνουν προσκολλημένοι στις χρόνιες αγκυλώσεις τους και αρνούνται να δείξουν σημάδια συνεννόησης με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Πόσο μάλλον να κατανοήσουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
Οι ηγέτες του δικομματισμού προσγειώθηκαν και απότομα και ανώμαλα. Ιδιαίτερα ο Α. Σαμαράς που ήθελε να πιστεύει ότι θα εκλεγεί αυτοδύναμος πρέπει να ζει τον μεγαλύτερο εφιάλτη της ζωής του.
Ο μεγαλύτερος νικητής από αυτές τις εκλογές είναι ο Ελληνικός λαός που απέδειξε σε όλους ότι ξέφυγε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και απέδειξε πλέον ότι δεν είναι δεδομένος.

 

No comments: