Pages

satyroi

satyroi

Tuesday, April 3, 2012

Οι μισθοί κόβονται αλλά λεφτά για τα κόμματα υπάρχουν. Τόση κοροϊδία.

Όταν πρόκειται για την τσέπη τους τα πολιτικά κόμματα συνεννοούνται μια χαρά, διακρίνεται μια ομόνοια και μια ομοψυχία, παύουν να υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές. Γίνονται όλοι μια μεγάλη αγκαλιά,η αριστερά αγκαλιάζει την δεξιά και τούμπαλιν,δεν υπάρχει κρίση.Για τέτοια ομόνοια μιλάμε.Και εννοείται ότι δεν διαμαρτύρεται κανένας, ούτε καν η αριστερά που διαφωνεί για να διαφωνεί.
Και επειδή η ρύθμιση για τα οικονομικά των κομμάτων δεν πέρασε την προηγούμενη φορά,την πέρασαν εχθές το βράδυ.Αργά το βράδυ της Δευτέρας με τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση» αποδεσμεύονται τα ποσά της τελευταίας δόσης του 2011 καθώς και της πρώτης και δεύτερης του 2012, της χρηματοδότησης των κομμάτων.
Όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, τα ποσά αποδεσμεύονται «προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων ενόψει διενέργειας εθνικών εκλογών».
Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση πέρασε και η τροπολογία του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη για την απελευθέρωση των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία.
Παρά τις συστάσεις του Πρωθυπουργού αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να καταθέτουν προεκλογικές τροπολογίες και μάλιστα νύχτα.
Κατά τα άλλα οι συντάξεις κόβονται,οι μισθοί μειώνονται και η ανεργία καλπάζει.

Στοιχεία από το real.gr

No comments: