Pages

satyroi

satyroi

Wednesday, April 4, 2012

Επίθεση αυτοκτονίας στην Σομαλία.

Με μία επίθεση αυτοκτονίας στο εθνικό θέατρο του Μογκαντίσου -κατά τη διάρκεια τελετής παρουσία σύσσωμης της κυβέρνησης, πλήθους επισήμων και κορυφαίων αξιωματούχων του αθλητισμού- οι αντάρτες αλ-Σαμπάμπ τορπίλισαν έστω και την ψευδαίσθηση ότι η Σομαλία κινούνταν αργά προς μία σχετική ομαλότητα. Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους οι επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ασφαλής είναι ο πρωθυπουργός της Σομαλίας.
Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες αλ-Σαμπάμπ, λέγοντας ότι έβαλαν στο στόχαστρο τους «άπιστους υπουργούς και βουλευτές».
Το εθνικό θέατρο του Μογκαντίσου είχε κλείσει στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν η Σομαλία βυθιζόταν σε εμφύλιο πόλεμο, και είχε ανοίξει εκ νέου τις πύλες του μόλις τον περασμένο μήνα, εν μέσω μίας περιόδου συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι η ηρεμία ίσως επιστρέφει στη χώρα.
Ανάμεσα στα θύματα του καμικάζι, που έσπειρε πανικό και θάνατο, βρίσκονται ο επικεφαλής της Σομαλικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αντέν Γιαμπάροου Γουίις, και ο πρόεδρος της Σομαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Σαΐντ Μοχάμεντ Νουρ.
πηγή:in.gr

No comments: