Pages

satyroi

satyroi

Wednesday, April 4, 2012

Αθώο το Focus.Το δάχτυλο και με απόφαση των Ελληνικών δικαστηρίων είναι όλο δικό μας.

Να το χαιρόμαστε,να μας μπει ολόκληρο εκεί που μας χρειάζεται. Μιλάμε για το μεσαίο το δάχτυλο,το μεγάλο.Και με απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου. Σιγά μην προσβάλουν τα εθνικά μας σύμβολα. Εμείς τα προσβάλουμε μόνοι μας.
Αθωώθηκε τελικώς το περιοδικό Focus για το επίμαχο δημοσίευμα με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνες χειρονομίες.
Το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού είχε προκαλέσει σάλο στην Ελλάδα καθώς πέρα από την γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο, το φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύόταν από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».
Πάντως τα ελληνικά δικαστήρια αποφάσισαν ότι ο εκδότης είναι αθώος, παρόλο που κατηγορήθηκε για προσβολή συμβόλου του ελληνικού κράτους.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν και πέντε ακόμη δημοσιογράφοι του περιοδικού οι οποίοι κατηγορούντο για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.
Το δικαστήριο έπαψε την ποινική δίωξη σε βάρος τους, θεωρώντας ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν αφορούσαν το σύνολο των Ελλήνων αλλά πράξεις πολιτικών ενώ απέβαλλε την πολιτική αγωγή, που είχαν με το επιχείρημα πώς το δημοσίευμα δεν αφορούσε το σύνολο του ελληνικού λαού για να έχουν έννομο συμφέρον, αλλά μόνο πράξεις πολιτικών προσώπων.

πηγή .  iefimerida.gr

No comments: