Pages

satyroi

satyroi

Thursday, August 23, 2012

Τι μεγάλη απώλεια!Ο Πέτρος Ευθυμίου πάει Αμερική.

Μα τέτοια απώλεια δεν το πιστεύω.Μου έρχεται να πλαντάξω στο κλάμα.Φεύγει λέει ο κος Ευθυμίου για μεταπτυχιακό ενός έτους στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Χάρβαρντ. Άτιμη ξενιτιά που παίρνεις τα παιδιά σου-ποια παιδιά, τέλος πάντων?
Οι ειδήσεις-όσο αστείο και αν φαίνεται- είναι πολλές.
1η.Στα 62 του ο κος Ευθυμίου αποφασίζει να πάει για μεταπτυχιακό.Αν και κάπως μεγάλος για φοιτητική ζωή. Τώρα βεβαια που δεν τον χρειάζεται πλέον η πατρίδα αποφάσισε να φροντίσει την προσωπική του μόρφωση.Ποιος ξέρει? Μπορεί να ξαναγίνει υπουργός παιδίας και να κάνει ότι δεν έκανε όταν ήταν υπουργός.
2η. Είναι τυχαίο ότι ο κος Ευθυμίου θα πάει στο Χάρβαρντ, εκεί όπου έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει διαλέξεις ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου?Δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι μου λέει ότι θα είναι φανατικός ακροατής του.
3η.Πως από την επαναστατική αριστερά και τον έντονο αντιαμερικανισμό ο κος Ευθυμίου συμβιβάστηκε και πηγαίνει να ζήσει στην μητέρα του καπιταλισμού,στις  Η.Π.Α?
4η.Ο κος Ευθυμίου ήταν από τα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Α. Παπανδρέου.Στην κρισιμότερη ίσως στιγμή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ προτιμάει να αποχωρήσει?
5η. Κατά την περίοδο εξάρθρωσης της "17 Νοέμβρη" διάφορες ανεπιβεβαίωτες φήμες ήθελαν το όνομά του συνδεδεμένο με την γενικότερη τρομοκρατία στην χώρα μας.Για να τον δέχονται οι Αμερικανοί στο έδαφός τους σημαίνει ότι ήταν απλώς φήμες. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο.
6η.Τον οικονομικό παράγοντα της διαμονής και των διδάκτρων του δεν θα τον εξετάσουμε. Πάντως είναι ένα σοβαρό έξοδο.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα ακούσουμε το όνομα του κου Ευθυμίου και στο μέλλον.
Οπότε ας του ευχηθούμε καλές σπουδές.


No comments: