Pages

satyroi

satyroi

Tuesday, February 14, 2012

Ο μεγάλος χαμένος θα είναι η αριστερά.

Από όλη την θεατρική παράσταση του παραλόγου που παίχτηκε την Κυριακή το βράδυ, πιστεύω ότι ο μεγάλος χαμένος θα είναι η αριστερά. Επίσης θα δούμε την ΔΗΜ.ΑΡ να ξεφουσκώνει, έστω και αν σπρώχνεται στις δημοσκοπήσεις.
Με τις αποχωρήσεις των στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. δημιουργείται μια νέα κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό.Οι αποχωρούντες από την Ν.Δ. κατά πάσα πιθανότητα θα απορροφηθούν από την κίνηση Καμμένου,ο οποίος με ξεκάθαρο αντιμνημονιακό λόγο από την αρχή της κρίσης και πιστός στις θέσεις του μέχρι τώρα βλέπει να δημιουργείται ένα ρεύμα υπέρ του. Αυτή η κίνηση θα συγκεντρώσει σίγουρα απογοητευμένους ψηφοφόρους της Ν.Δ. αλλά και κεντροδεξιούς οι οποίοι είχαν προσχωρήσει στην αριστερά λόγω της αντιμνημονιακής πολιτικής που είχαν αναπτύξει. Επειδή όμως δεν είναι σύμφωνοι όλοι οι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. με τις θέσεις του Καμμένου,δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα ένα κεντροδεξιό κόμμα.
Τα πράγματα περιπλέκονται με τους διαγραφόμενους του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής,ο Κούβελης με την ΔΗΜ.ΑΡ και η ευρύτερη αριστερά απορροφούσε τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Δημιουργήθηκε η κίνηση Φλωρίδη η οποία σίγουρα θα ενδυναμωθεί από κάποιους διαγραφόμενους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ότι αυτό συνεπάγεται. Όπως και στη Ν.Δ. δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα ένα κόμμα από μερίδα διαγραφόμενων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπου μάλλον θα ενδυναμωθεί και από άλλους συναδέλφους τους οι οποίοι αναμένεται να αποχωρήσουν από το ιστορικό κόμμα.
Όλες αυτές οι κινήσεις θα ανακόψουν την ανοδική πορεία της αριστεράς η οποία χαμένη στις ιδεολογικές αγκυλώσεις και διαφορές της,δεν κατάφερε να ενωθεί υπό μια στέγη,δεν κατάφερε να δημιουργήσει έναν κοινό λόγο και μια σειρά αξιόπιστων προτάσεων εξόδου από την κρίση.
Θα δούμε όλη αυτή την κίνηση των μεταφερόμενων ψηφοφόρων να επιστρέφουν πίσω σε πιο προσφιλή ιδεολογίες και πρόσωπα.
Όλα αυτά θα τα δούμε σύντομα.

No comments: