Pages

satyroi

satyroi

Sunday, April 1, 2012

Kαι επίσημα πλέον οι Γερμανοί δεν αναγνωρίζουν το κατοχικό δάνειο.Οι δωσίλογοι έκαναν καλή δουλειά.

Ναι. Είναι και επίσημο πλέον.Οι Γερμανοί δεν αναγνωρίζουν τις αξιώσεις μας για τις κατοχικές αποζημιώσεις. Αφού κατάλαβαν οι Γερμανοί ότι οι δικοί μας πολιτικάντηδες είναι μόνο για τα πανηγύρια και αφού κρατάνε την μισή βουλή από τα κατάστιχα της SIEMENS και των υπόλοιπων συνεργατών τους, αφού την εβδομάδα που μας πέρασε "όλως τυχαίως" αποκαλύφθηκε ότι εξαφανίστηκαν οι φάκελοι με τα στοιχεία-ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ?-και αφού οι εγχώριοι Νενέκοι τους έδωσαν όρκο υποταγής,ως οργανωμένο κράτος και προασπίζοντας τα συμφέροντά τους τώρα κλείνουν το θέμα και εννοείται εις βάρος μας.
Και βέβαια ποιος θα μιλήσει ή ποιος έχει τα προσόντα να διαπραγματευτεί με τους Γερμανούς??Και επειδή σήμερα είναι Κυριακή και οι"άρχοντες" μας πάνε για ψαράκι,ποιος θα ασχοληθεί σήμερα να απαντήσει στους "κρυόκωλους"?
Και ακόμα ένα "περίεργο"". Αντί να γίνεται χαλασμός κηρίου στα "ανεξάρτητα" και "αδέσμευτα" ΜΜΕ και διαφορά sites,η είδηση βρίσκεται στα ψιλά γράμματα....Ο νοών νοείται!!
Και σίγουρα δεν μας φταίνε οι Γερμανοί.Την δουλειά τους κάνουν και μάλιστα πολύ καλά.Τα δικά μας τα σκύβαλα φταίνε που είτε με την σιωπή τους είτε με τις ενέργειές τους βοήθησαν την Γερμανία να πετύχει τους σκοπούς της.
Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σημειώνει, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», αναφέροντας όμως πως η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.
Η του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το ΑΠΕ έχει ως εξής:
«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.
»Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.
»Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα» καταλήγει η δήλωση.
Οι πολιτικάντηδες θα δώσουν μια χλιαρή απάντηση για εσωτερική κατανάλωση,για το πόπολο δηλαδή,και από την άλλη πλευρά θα συμφωνούν με τους Γερμανούς.Βάζουμε στοίχημα?







Έχουν ληφθεί στοιχεία και από το in.gr.

No comments: