Pages

satyroi

satyroi

Saturday, September 1, 2012

Δύο θάνατοι από θανατηφόρο ιό σε πάρκο της Καλιφόρνιας

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ, μετά από προειδοποίηση που εξέδωσε το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών για το ενδεχόμενο 10.000 άτομα να έχουν εκτεθεί σε έναν θανατηφόρο ιό μετά από διαμονή τους στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από τον ιό έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δύο άτομα.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον έξι κρούσματα του πνευμονικού συνδρόμου HPS που προκαλείται από στελέχη του ιού Hanta και προκαλεί οξύ πνευμονικό οίδημα. Ο ιός βρίσκεται στα εκκρίματα ενός είδους ποντικού και μεταδίδεται με την εισπνοή. Και τα έξι κρούσματα παρουσιάστηκαν σε άτομα που είχαν διαμείνει στο «Curry Village» του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι.
Η υπηρεσία Εθνικών Πάρκων προσπάθησε να έλθει σε επαφή με τους 2.900 επισκέπτες που είχαν κάνει κρατήσεις για παραμονή στο κάμπινγκ του «Curry Village» μεταξύ 10 Ιουνίου και 24 Αυγούστου. Η υπηρεσία υπολογίζει ότι συνολικά 10.000 άτομα διέμειναν στο διάστημα αυτό στο κάμπινγκ, τα 2.900 άτομα που έκαναν τις κρατήσεις μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους και τους φίλους που τούς συνόδευαν.
Δεν υπάρχει θεραπεία, κατά συνέπεια η έγκαιρη νοσηλεία είναι απαραίτητη.

No comments: