Pages

satyroi

satyroi

Monday, September 24, 2012

Επεισόδια από τους μουσουλμάνους στην Αθήνα.

Άνοιξαν, λίγο μετά τις 18:30 την Κυριακή, οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, αφού προηγουμένως παρέμειναν κλειστοί επί περίπου 3,5 ώρες, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μουσουλμάνουν που ζουν στην Ελλάδα, κατά της βλάσφημης για τον προφήτη Μωάμεθ ταινίας, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε κύμα βίας στον ισλαμικό κόσμο.
Οι περίπου 1000 συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μεταβούν στην αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, έκλεισαν, τοποθετώντας κλούβα στη συμβολή της Σταδίου με την Αιόλου, την πρόσβαση των διαδηλωτών πέραν της πλατείας Ομονοίας.Oι αλλοδαποί διαδηλωτές έσπασαν μάρμαρα από τα πεζοδρόμια και επιτέθηκαν στα ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών στην Σταδίου και την Αθηνάς. Στους δρόμους βγήκε και το υδροφόρο όχημα «Αίαντας» της αστυνομίας.
Επίσης επεισόδια δημιουργήθηκαν και στις φυλακές Κορυδαλλού. Κρατούμενοι της Ε' Πτέρυγας, που στην πλειοψηφία τους είναι αλλοδαποί αρνήθηκαν να εισέλθουν στα κελιά τους παραμένοντας στους κοινόχρηστους χώρους. Στην πτέρυγα αυτή «φιλοξενούνται» 400 άτομα, εκ των οποίων μόνον οι 20 είναι Έλληνες. Περίπου δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ έσπευσαν στις φυλακές και στη μια τα ξημερώματα της Δευτέρας επενέβησαν για να υποχρεώσουν τους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους.

No comments: