Pages

satyroi

satyroi

Monday, August 27, 2012

Αποτράπηκε πραξικόπημα στις ΗΠΑ!???

Μπορεί να πρόκειται και για προεκλογικό πυροτέχνημα υπέρ του Ομπαμα αλλά η είδηση απλά σοκάρει.
Συγκλονισμένη η αμερικανική κοινή γνώμη από την σημερινή αποκάλυψη πως μια ομάδα «αναρχικών» που υπηρετούσαν στον αμερικανικο Στρατό ετοίμαζε πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη πολιτεία της Τζόρτζια και την δολοφονία του Μ.Ομπάμα!
Μέλη της ομάδας αυτής είναι τέσσερις στρατιώτες, εκ των οποίων ο ένας, ο Μάικλ Μπέρνετ, έχει ηδη κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του στρατιώτη Μάικλ Ρορκ και της συντρόφου του, Τίφανι Γιόρκ, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Μπέρνετ παραδέχθηκε πως προέβη στη διπλή δολοφονία καθώς τα δυο θύματα γνώριζαν για τα σχέδια τους κι έπρεπε, πάση θυσία, να βγουν από τη μέση.
Η αρμόδια εισαγγελέας Ιζαμπέλ Πόλεϊ δήλωσε πως τα τέσσερα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν ήδη αγοράσει όπλα και εκρηκτικά αξίας 65.000 ευρώ και είχαν στόχο να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στη πόλη Σαβάνα, ενώ μέσα στα μελλοντικά τους σχέδια ήταν η δολοφονία του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα, ώστε η χωρα να βυθιστεί στο χάος.
Η αποκάλυψη αυτή, δυο μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, ειναι αρκετά «υποπτη», αφού έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την προειδοποίηση που εξέδωσαν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές με την οποία υποστήριζαν ότι αναρχικοί εξτρεμιστές ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν βία, πιθανότατα ακόμη και αυτοσχέδιες βόμβες, για να προκαλέσουν ταραχές στα συνέδρια του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος.
Το FBI θεωρεί ότι οι πραξικοπηματίες δεν είχαν την δυνατότητα να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στα δύο συνέδρια, ενδέχεται όμως να βάλουν στο στόχαστρο υποδομές, μέσα μεταφοράς ή τοπικές επιχειρήσεις κοντά στους χώρους διεξαγωγής των συνεδρίων.


πηγή defencenet.gr  

No comments: