Την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων φαίνεται ότι φροντίζει το ασβέστιο που κρύβεται στο ταπεινό γιαουρτάκι, βοηθώντας έτσι στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες συνολικά 2.000 εθελοντών. Είδαν λοιπόν ότι όσοι από αυτούς έτρωγαν λίγο γιαούρτι επί καθημερινής βάσης είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση.
Συγκεκριμένα, όσοι λάμβαναν το 2% των ημερήσιων θερμίδων τους από το γιαούρτι – δηλαδή περίπου 40-50 θερμίδες που αντιστοιχούν σε μισό κεσεδάκι - αντιμετώπιζαν κατά 31% χαμηλότερο κίνδυνο υπέρτασης σε διάστημα 15 ετών, συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν γιαούρτι.
Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες συνολικά 2.000 εθελοντών. Είδαν λοιπόν ότι όσοι από αυτούς έτρωγαν λίγο γιαούρτι επί καθημερινής βάσης είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση.
Συγκεκριμένα, όσοι λάμβαναν το 2% των ημερήσιων θερμίδων τους από το γιαούρτι – δηλαδή περίπου 40-50 θερμίδες που αντιστοιχούν σε μισό κεσεδάκι - αντιμετώπιζαν κατά 31% χαμηλότερο κίνδυνο υπέρτασης σε διάστημα 15 ετών, συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν γιαούρτι.
No comments:
Post a Comment